Ei ole aivan sama, millaisella patjalla yöunemme nautimme. Huonolla patjalla unenlaatu on heikkoa ja uni on katkonaista. Aamulla selkä tuntuu kipeältä ja olo ei ole kovinkaan virkeä. Siksi patjan kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Laadukas ja tukea antava patja parantaa unta ja antaa vartalon rentoutua yön aikana.

Hyvän patjan ominaisuuksiin kuuluu tietynlainen jämäkkyys, joten se ei saa liikaa antaa nukkujalle periksi. Jämäkkä patja tukee kehoa hyvin sekä näyttää ryhdikkäältä. Patja tulisikin uusia suhteellisen usein, sillä vietämme ison osan elämästämme sängyssä.

Mukavuutta lasten sänkyihin sekä vierasvaralle antaa vaahtomuovipatja

Vaahtomuovipatja on erinomainen lastensänkyyn soveltuva patja. Huolellisella hoidolla patja on pitkäikäinen ja homehtumaton. Vaahtomuovipatjat ovat erittäin suosittuja myös väliaikaisnukkumapaikoissa sekä vieraspatjoina. Usein vaahtomuovipatja myydään rullapatja-tyylillä, sillä sen hyvän muotoutumisen ansiosta se on helppo myydä ja säilyttää rullatussa muodossa.

Patja pysyy käytössä parempana, kun käyttää petauspatjaa sekä petauspatjansuojusta patjan ja nukkujan välissä. Etenkin lasten patjoissa kannattaa kuivaksi opettelun aikana käyttää muovitettua patjansuojusta. Tällöin mahdolliset yölliset vahingot eivät vaurioita patjaa, vaan kosteus jää patjan ulkopuolelle.

Petauspatja antaa suojaa

Petauspatjat eli sijauspatjat auttavat patjan puhtaana pysymisessä sekä antavat nukkujalle mukavuutta. Petauspatjat ovat helposti pestävissä, joten sänky pysyy paremmin puhtaana, kun petauspatjan voi helposti pestä. Univisionin petauspatjat ovat pölyämättömiä eivätkä ne aiheuta allergisia oireita, jonka ansiosta ne ovatkin saaneet allergia- ja astmaliiton niin sanotun allergiatunnuksen.

Petauspatjalla voi suojata niin vaahtomuovi- kuin runkopatjat. Petauspatja antaa sängylle suojaa, mutta tekee myös nukkumisesta mukavampaa. Se pehmentää patjan nukkujalle sopivaksi. Erilaisilla vuodevaatteilla eli lakanoilla voi suojata niin patjan kuin sijauspatjan. Lakanoiden käyttö antaa suojaa patjoille ja näin ne säilyvät puhtaampana.

Ilmapatja on oiva vierasvara

Ilmapatjan hankkiminen tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun pitäisi saada vieraille pikaisesti nukkumapaikka. Etenkin pieniin koteihin tai asuntoihin ilmapatja kannattaa hankkia vaahtomuovipatjan sijasta, sillä sen säilyttäminen ahtaissakin asunnoissa on helppoa. Ilmapatja menee pieneen tilaan, kun se ei ole käytössä.

Ilmapatjat ovat nykyään huomattavasti kestävämpiä kuin aikaisimpina vuosina. Nykyisissä ilmapatjoissa on sisäänrakennettu sähköpumppu, joten täyttäminen on nopeaa ja helppoa. Parivuoteen kokoinen ilmapatja täyttyy jopa alle viidessä minuutissa, joten ilmapatjalla saa nopeasti luotua hyvän varavuoteen. Flokattu nukkapinta patjan päällä antaa mukavuutta nukkumiseen, sillä lakanat pysyvät paremmin paikoillaan.

Olitpa ostamassa itsellesi, lapselle tai vieraita varten uutta patjaa, Kärkkäisen verkkokaupan laaja patjavalikoima antaa sinulle paljon ihania vaihtoehtoja, joilla teet nukkumisesta entistäkin mukavampaa.