Leipominen ja kakkujen tekeminen sekä koristeleminen on astunut aivan uuteen aikakauteen monipuolisuudellaan. Ennen leipurilla oli käytössään kakkuvuoka, kermapursotin ja muutamia piparkakkumuotteja. Nykyään leivontatarvikkeiden kirjo on todella laaja.

Aivan viime vuosina kotileipurille on tullut markkinoille ammattitason työvälineet hyvin monipuolisesti. Leipomisesta on tullut usealle intohimoinen harrastus, ja sen kautta on moni aloittanut oman yritystoiminnan pyörittämisen.

Kermakakuista fantasiakakkuihin

Kakkujen leipojalla on todelliset kissanpäivät, sillä kakkujen valmistamiseen välineitä ja tarvikkeita on runsaasti. Helpoin tapa päästä kondiittorina alkuun on hankkia kakkutarvikkeet netistä. Tärkein ostos kakuntekijällä on kunnollinen kakkuvuoka. Kakkuvuokia on useita erikokoisia ja -mallisia. Myös irtopohjavuoalla voi valmistaa sokerikakkupohjan, vaikka se on suunniteltu erityisesti hyydykekakkuja varten.

Nykyisin kakkujen valmistuksessa pääpaino on usein sen ulkonäössä, unohtamatta kuitenkaan suussa sulavaa sisältöä. Kakut ovat usein joko kermakakkuja tai leivontamassalla valmistettuja. Kerman pursottaminen vaatii laadukkaat pursottimet sekä hyvät tyllat, jotta työn jälki on siisti. Kermakakun päällisen saa helpoiten siistiksi, kun laittaa valmiin kakkukuvan päälle ja pursottaa reunat kermalla. Näin aloittelevakin leipuri saa valmistettua todella hienon kakun helposti ja nopeasti.

Leivontamassa on erinomainen vaihtoehto kakun pinnan valmistamiseen. Erilaisilla massoilla voi luoda helposti mitä upeampia kakkuja, sillä niistä pystyy valmistaa sekä pinnan että monenlaisia hahmoja tai kuvioita kakun pinnalle. Leivontamassa on helposti työstettävissä erilaisilla muoteilla sekä välineillä. Massoja löytyy useissa eri väreissä, mutta niitä on helppo myös värjätä mieleisekseen käyttämällä pastavärejä sekä kimallevärejä.

Valmiit kakkukuvat sekä syötävät kakunkoristeet helpottavat näyttävän kakun valmistamista. Laaja valikoima erilaisia koristerakeita ja nonparelleja on usein kotikondiittorin pelastus, sillä niillä saa helposti viimeistellyn ja huolitellun ilmeen kakkuihin. Valmiit kakut on hyvä säilyttää kakkukuvussa tai pahvisessa kakkulaatikossa.

Pikkuleipämuotit arkeen sekä juhlaan

Muutama vuosikymmen sitten pipareita leivottiin yleensä vain jouluksi, ja jokainen muistaa varmaan pipariukon, possun ja sydämen lapsuuden joulupipareista. Nykyään pikkuleipiä valmistetaan niin arkeen kuin juhlaan, joten pikkuleipämuotteja on tullut markkinoille laajalla valikoimalla. Onneksi perinteiset joulupiparimuotit ovat yhä saatavana, mutta niiden rinnalle on tullut hurjasti uusia malleja.

Uudet pikkuleipämuotit saavat kummallisella voimalla omistajansa tarttumaan leipomiseen. Ne innostavat kokeilemaan uusia reseptejä, ja erityisesti monet mallit ovat lasten suuressa suosiossa. Esimerkiksi useat muumifiguurimuotit ovat lasten suosiossa, ja niillä on helppo valmistaa ihania pikkuleipiä vaikkapa syntymäpäiväjuhliin.

Laaja leivontatarvikevalikoima herättää passiivisemmankin leipurin innostuksen sukeltaa kakkujen, muffinien ja pikkuleipien maailmaan. Kärkkäisen verkkokaupan monipuolinen ja laaja tarvikevalikoima tarjoaa aloittelijalle sekä kondiittorille kaikkea sitä, mitä upeiden leivonnaisten valmistamiseen tarvitaan. Netistä tilaamalla tuotteet voi saada muutamassa päivässä kotiovelle toimitettuna. Ja näin leivonta voi alkaa!