Asunnon remontoija tai harrastelijanikkari törmää usein samaan ongelmaan: miten säilyttää vähitellen lisääntyvät työkalut ja koneet käden ulottuvilla, mutta hyvässä järjestyksessä?

Käsityökalut työkalupakkiin

Vasarat, mittanauhat, ruuvimeisselit, pihdit ja muut jatkuvasti käytettävät työkalut säilyvät helpoiten  tarkoitukseen varatussa työkalupakissa. Pakissa on useita lokeroita esimerkiksi ruuveille, nauloille ja muille eri paikoissa tarvittaville pikkuosille. Työkalupakkeja on saatavilla eri kokoisina, pyörillä varustetuista isoista pakeista aina pieniin salkkuihin asti. Kankaiset työkalulaukut ovat helposti mukana kulkevia, jos työmaalla täytyy jatkuvasti liikkua paikasta toiseen.

Isot koneet isompaan tilaan

Sähköiset käsityökalut ja muut koneet vaativat jo salkkua isompaa tilaa. Jos mahdollista, kotityökalut kannattaa sijoittaa erilliseen, niille varattuun tilaan esimerkiksi varastoon tai autotalliin. Erilaiset seinätelineet ja työkalukaapit varmistavat, että työkalut säilyvät samassa paikassa ja ovat helposti käyttöön otettavissa tarpeen vaatiessa. Jos säilytät työkaluja kylmässä ulkovarastossa, muista tuoda akkukoneiden akut sisälle, jotta ne eivät vahingoitu pakkasessa ja kosteudessa. Kylmää eivät kestä myöskään monet kemikaalit tai vesiohenteiset maalit. Säilytä niitä aina lämpimissä sisätiloissa.

Muista turvallisuus

Työkaluja ei tulisi jättää lasten käsien ulottuville. Puukot, sahat ja muut teräesineet kannattaa ripustaa korkealle tai sulkea työkalukaapin sisään. Sähköisten työkalujen virtajohtoa ei tulisi koskaan jättää pistorasiaan. Vaaralliset kemikaalit ja liuottimet tulisi myös pitää poissa lasten ulottuvilta. Lukolliset työkalukaapit suojaavat kalliita työkaluja myös pitkäkyntisiltä.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät käsityökalut, sähköiset koneet ja muuta remontointiin tarvittavat varusteet. Samasta paikasta saat työkaluillesi myös asianmukaiset säilytystilat, pakit ja kaapit. Kun työkalut ovat omalla paikallaan, löydät ne myös helposti aina kun tarvitset, eikä aikaa tarvitse hukata sopivan työkalun etsiskelyyn. Asianmukaisesti säilytetyt varusteet ovat myös ilo silmälle.