Hyvä valaistus vaikuttaa oleellisesti työskentelyn onnistumiseen. Se lisää työturvallisuutta ja säästää työntekijän silmiä. Nykyisin käytössä olevat LED-lamput valaisevat tehokkaasti ja soveltuvat siten erinomaisesti työvalaisimiksi.

LED-lamppujen hinnat ovat viime vuosina tippuneet. Enää niiden hankinta ei vaadi suurta investointia. LED-valoista onkin tullut edullinen työvalo. Lisäksi ne ovat pitkäikäisiä ja maksavat ennen pitkää itsensä takaisin.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman työvalaisimia. Erityisesti LED-työvaloihin kannattaa tutustua ja pohtia juuri omaan tarkoitukseen sopivaa valaistusta.

Tehokas työvalo takaa turvallisuuden

Ledit ovat pienikokoisia ja mekaanisesti kestäviä. Ne ovat pitkäikäisempiä kuin perinteisemmät halogeeni- ja hehkulamput. LED-lamput ovat myös energiatehokkaita, joten sähkölaskun laihduttaminen onnistuu hyvin.

Tiivistettynä voi todeta, että LED-valojen edut ovat seuraavat:

  • säästävät sähköä ja luontoa
  • eivät aiheuta palovaaraa
  • kestävät pitkään
  • eivät tarvitse huoltoa
  • kestävät tärinää ja iskuja
  • ovat kooltaan pieniä
  • kestävät pakkasta
  • valokeilan leveyttä ja muotoa voi muuttaa tilanteen mukaan
  • valon väriä ja sävyä voi muuttaa tarpeen mukaan.

LED-työvalo työmaalle tai portin pieleen

Valonheittimet sopivat hyvin työmaalle valaisemaan laajaa aluetta. Ne sopivat tehokasta valaistusta vaativiin tiloihin. Työmaalle kannattaa hankkia yleisvalaisin, jossa on liiketunnistin. Tällainen on esimerkiksi Kärkkäisen verkkokaupan Brightsolar 20W 4000k LED -työvalo.

LED-valo on myös siinä mielessä järkevä valinta, että valaisimen antaman valokeilan laajuuden voi valita. Jos ei tarvitse laajan alueen valaistusta, voi hankkia kapeaa valokeilaa antavan työvalon, kuten Arctic Bright X41 10W -työvalo.

Kannattaa miettiä ennen valaisimen hankintaa, kuinka laajaa aluetta haluaa valaista ja kuinka suuri valaisin on kooltaan. Jos ei tarvitse valoheitintä, hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa naulaan ripustettava työvalo, taskutyövalo, käsityövalo tai kynänmallinen työvalo.

LED-valoja työmaille on saatavilla myös erilaisilla kahvoilla tai telineillä varustettuina. Esimerkiksi Brightsolar 20W LED -työvalossa on mukana teline.

Ennen työvalon ostamista kannattaa myös harkita, millaisen virtalähteen työlamppuun tarvitsee. Tarpeen mukaan voi valita verkkovirralla, paristoilla tai akulla toimivan valaisimen.

LED-valo on mainio perus- tai lisävalo työmaalle. Erilaisiin vaihtoehtoihin voi käydä tutustumassa Kärkkäisen verkkokaupassa ja samalla voi tehdä hinta- ja tuotevertailua. Verkkokaupasta löytyvät sekä halogeenivalaisimet että LED-valaisimet vaativiinkin ympäristöihin. Tuotemerkkejäkin on useampia, kuten Arctic Bright ja Brightsolar.