Sohvaperunasta aktiiviliikkujaksi ei ole pitkä matka. Hyvät ja laadukkaat urheilu- ja kuntoiluvarusteet antavat kummasti potkua nousta sohvan syövereistä ja ponkaista lenkkipolulle tai salille. Ei ole sama, millaisilla välineillä ja vaatteilla harrastaa liikkumista. Laadukkaat urheiluvaatteet takaavat liikkumisen mukavuuden ja antavat innostusta lähetä seuraavanakin päivänä kuntoilemaan. Kunnon urheiluannos päivässä pitää mielen ja kehon virkeänä!

Miten aloittaa urheilu?

Helpoin tie sohvan pohjalta kuntoilijaksi on aloittaa reipas arkiliikunta. Sen vaikutus ei ole vähäinen ja kun huomaa siitä saadun hyvänolontunteen, niin liikkumista tahtoo jatkaa muulloinkin. Pian huomaa miettivänsä jo mahdollisia sopivia urheilulajeja. Hyvänä apuna urheilun aloittamisessa kannattaa hyödyntää netistä löytyvää tietoa ja vinkkejä. Kuntoliikuntalajeja on hurja määrä; sauvakävelystä kuntonyrkkeilyyn ja kuntosaliharjoittelusta jumppaan eli voimisteluun.

Heti alussa kannattaa satsata erityisesti kunnollisiin urheilukenkiin. Ei ole sama, millaisilla kengillä liikut. Eri lajeihin on omanlaisensa kengät, joten niiden suunnittelussa on otettu huomioon kunkin urheilulajin asettamat vaatimukset tuotteelle. Huonot kengät kuluttavat hyvin pian liikkumisen ilon pois ja sinne sohvan pohjalle on taas liian helppo jäädä makaamaan.

Kun on saanut itsensä liikkeelle useampana päivänä viikossa ja alkuhuuma harrastusta kohtaan on haihtunut, tulee eteen liikunnan motivaation säilyminen. Hyvä konsti motivaation säilymiseen on itselle asetetut tavoitteet ja niihin pyrkiminen. Tavoitteeseen pääsemisen jälkeen on hyvä palkita itseään vaikkapa uusilla urheiluvaatteilla.

Urheiluvaatteet ja -varusteet löytyvät netistä

Useat eri urheiluvaatevalmistajat tuovat markkinoille ihania ja hyvän tuntoisia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Laadukkaat urheiluvaatteet aivan urheiluliiveistä päällysvaatteisiin pitävät kehon lämpimänä siirtäen samalla kehon pinnalta kosteuden pois. Kuntourheilussa materiaalivalinnat kannattaa valita huolella. Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy sekä sisä- että ulkoliikuntaan juuri oikeanlaiset vaatteet.

Urheiluvaatemerkkejä hallitsevat Adidas ja Nike, mutta monet pienemmät urheiluvaatebrändit tuottavat aivan yhtä toimivia ja laadukkaita vaatteita urheilijalle. Pääasia vaatteessa on tekninen toimivuus ja käyttömukavuus, mutta myös kuosien ja mallien trendikkyys ovat arvostettuja puolia vaatteiden valinnassa. Helpoin tapa uudistaa urheiluvaatevalikoimaa on tilata ne netistä.

Kuntourheiluvälineet kuten crostrainerit, kuntopyörät, punnerruspenkit sekä pienemmät jumppavälineet on helppo tilata myös verkkokaupasta. Kuntourheiluvälineiden kirjo on valtava! Kotiin voi hankkia aivan samanlaisia urheiluvälineitä, mitä kuntosaleilta löytyy. Eikö kotikuntosali kuulostaisikin ihanalta vaihtoehdolta? Kuntosaliharrastajan kannattaa hankkia myös kunnolliset ja laadukkaat tuet ja suojat suojaamaan niveliä ja auttamaan rasitusvammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Kotona voi myös ilman suurempia laitehankintoja harrastaa monipuolista liikuntaa. Voimistelu- sekä jumppavälineet ovatkin suosittuja kotona liikkujan apureita. Erilaiset jumppakuminauhat ja -pallot, pilatesrullat sekä laaja valikoima erilaisia harjoitusvälineitä takaavat kotona liikkumisen ilon. Kotioloissa harjoitetusta kuntoliikunnasta saa aivan yhtä tehokkaan ja mielekkään, mitä kuntosaliharjoittelusta.

Reipas kuntoliikunta kuluttaa kehon neste- ja energiavarastoja, joten urheillessa kannattaa muistaa juoda reilusti vettä tai kuntoilujuomia. Laaja valikoima juomapulloja, -vöitä ja -reppuja takaavat sen, että juotavat on helppo kuljettaa myös urheillessa mukana. Juomareppu helpottaa kuntoilijan nesteensaantia erityisesti pitkäkestoisilla juoksu- ja hiihtolenkeillä.

Tee kuntourheilusta mielekästä ja istahda hetkeksi sohvalle selaamaan Kärkkäisen verkkokaupan laajaa kuntourheiluvälinevalikoimaa. Sieltä löydät juuri sinulle sopivia laitteita ja välineitä, joilla saat liikkumisen iloa myös tulevaisuuteen.