Tiesitkö, että aurinkolasit voi tilata edullisesti netistä? Vaikka Suomen kesä ei ole kovin pitkä, aurinkolaseille meillä on käyttöä melkeinpä pitkin vuotta. Lumi heijastaa valoa, ja aurinkoisena päivänä liikkuessa silmät kannattaa suojata kunnolla, sillä häikäistyminen aiheuttaa monia vaaratilanteita.

Aurinkolasit voivat olla tyylikikka. Naisten aurinkolasit ovatkin usein melkein kuin korut. Aurinkolasit miehille puolestaan ovat maskuliinisia tai urheilullisia. Sporttiset aurinkolasit sopivat tietysti myös naisen pukeutumiseen.

Aurinkolaseissa ei kuitenkaan suinkaan ole tärkeintä niiden ulkonäkö, vaan UV-suoja. Aurinkolasien UV-suoja suojaa silmiä haitallisilta UV-säteiltä, jotka muutoin pääsisivät vahingoittamaan silmää aurinkolasien tummennusten aiheuttaman pupillien laajentumisen vuoksi tavallistakin herkemmin.

Aurinkolasit käytön mukaan

Kunnollisen UV-suojan lisäksi tärkeää ovat lasien istuvuus ja kestävyys. Onki tärkeää miettiä, millaiset ovat juuri itselle sopivat aurinkolasit. Tässä muutama vinkki valintatilanteeseen:

  • Mieti, millaiseen käyttötarkoitukseen aurinkolasit tulevat. Erilaiset aurinkolasit sopivat autoiluun, harrastuksiin ja vapaa-ajalle. Aurinkolasit urheiluun löytyvät parhaiten urheilulasien valikoimasta. Niiden muotoilu ja laatu on tehty kovaankin liikkumiseen sopivaksi.
  • Aurinkolasien istuvuus kannattaa tarkistaa. Nenän muoto ja koko, poskipäät, kulmakarvat ja korvat vaikuttavat osaltaan siihen, miten aurinkolasit sopivat kasvoillesi.
  • Varsinkin urheillessa aurinkolaseissa on huomioitava näkymät, eli miten tarkasti niillä näkee.
  • Rannalla ja veden äärellä kannattaa käyttää polarisoivia linssejä, sillä vähentävät veden häikäisyä. Sama ilmiö toimii myös lumella. Polarisoivat linssit sopivat myös loistavasti autoilijalle, sillä ne taittavat märästä tiestä heijastavan kiilteen.
  • Polarisoidut aurinkolasit takaavat myös maksimaallisen UV-suojan sekä paremman ja luonnollisemman värien kontrastin.
  • Mieti, minkä väriset linssit haluat. Eri väreillä on erilaiset ominaisuudet:

Harmaa
Värit näkyvät luonnollisimpina harmaalla linssillä. Harmaa linssi sopii siis hyvin yleisaurinkolaseihin.

Ruskea
Ruskean linssin läpi kontrasti parantuu, mutta se muuttaa hieman värisävyjä.
Ruskea linssi on kirkkaampi kuin harmaa, mutta estää silti häikäisyä yhtä tehokkaasti.
Ruskeat linssit sopivat hyvin yleiskäyttöön, autoiluun ja golfiin.

Keltainen
Keltainen linssi on kirkas ja siksi ne toimivat hyvin sateisella, harmaalla ja sumuisella säällä.
Keltaiset linssit sopivat erityisen hyvin moniin urheilulajeihin, kuten ammuntaan tai lasketteluun.
Autoiluun keltaista linssiä ei suositella, koska se muuttaa värien sävyjä.

Hyvät aurinkolasit netistä

Hyvät aurinkolasit siis suojaavat häikäistymiseltä ja UV-säteilyltä. Ne kestävät ja istuvat hyvin ja ovat omaan tyyliisi sopivat. Aurinkolasit ovat osa pukeutumista, ja niillä voi tuoda pukeutumiseensa ripauksen rohkeutta tai tyylikkyyttä ihan sen mukaan, mitä haluaa.

Tämän päivä aurinkolasitrendejä ovat

  •          ylisuuret aurinkolasit
  •          kissamaiset kehykset
  •          ns. ’square’ ja ’octagon’ -mallit (neliömäinen ja kahdeksankulmainen)
  •          ohuet metalliset kehykset ja sangat
  •          läpikuultavat kehykset ja sangat
  •          pilottilasit
  •          peililinssit, myös naisilla
  •          sävytetyt ja liukuvärjätyt linssit
  •          ns. blinkersit (’silmälappu’ efekti).

Kärkkäisen verkkokauppa on varautunut säälle kuin säälle. Valikoimastamme löydät monipuoliset ja laadukkaat aurinkolasit silmiesi suojaksi ja tyylisi tehosteeksi. Tunnetuimmat merkit ovat CailapImpulse ja Tapas. Kaikkissa Cailapin, Impulsen ja Tapasin laseissa on UV-suoja sekä myös polarisoitu mallisto.  Myös Aarnilta löytyy upeita, puisia aurinkolaseja persoonalliseen makuun. Prestige Eyewearin laseista löytyvät muun muassa sporttisemmatkin mallit urheiluun. Tervetuloa siis hyville aurinkolasiostoksille!