Miten mukava onkaan pitkän talven jälkeen ajella sulaneilla teillä. Asfaltti tuoksuu ja lämpötila kohoaa jo pitkästi plussan puolelle. Kesäautoilu on huomattavasti vaivattomampaa kuin talviautoilu. Kevään aikana kannattaa tehdä tietyt tärkeät huollot ja vaihtaa kesärenkaat, jotta kilometrit taittuvat sitten turvallisesti ja miellyttävästi.

Kesärenkaat halvalla netistä

Verkkokaupoista ostaminen on nykyajan trendi. Netistä ostetaan mitä erilaisempia asioita. Jopa ruokaa on mahdollista ostaa verkkokaupan kautta. Miksipä ei siis myös renkaat ja vanteet! Kesärenkaat voidaan toimittaa suoraan kotiovellesi tai jopa autoosi.

Kärkkäisen autohuolto Iissä, Ylivieskassa ja Lahdessa palvelee asiakkaitaan ammattitaidolla ja ilolla. Käsiään ei siis ole pakko liata silloinkaan, kun edessä on renkaiden vaihto. Milloin kesärenkaat sitten tulee vaihtaa? Kesärenkaat tulee teoriassa vaihtaa alle toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina, mutta tärkeämpää on käytännön elämässä katsoa säätä. Turvallisuus on kaikkein tärkeintä. Renkaiden vaihtoaika siis katsotaan kalenterin sijaan ikkunasta.

Suomessa talvirenkaat, joko nastarenkaat tai läpi vuoden mahdolliset kitkarenkaat on oltava autoissa kolmen kuukauden ajan. Talvirengaspakko alkaa 1.12. ja päättyy 28.2. Tuona aikana kesärenkaat ovat sakkorenkaat.

Sakkorenkaat voivat olla myös kesärenkaat, jos niiden kulutuspinta ei täytä säädöksiä. Suomen laissa Kesärenkaan minimiurasyvyys on säädetty 1,6 mm. Suositeltu urasyvyys on kuitenkin neljä millimetriä. Alle neljän millin urasyvyydessä renkaan pito-ominaisuudet alkavat heikentyä selvästi.

Kesärenkaiden kunto kannattaa tarkistaa muutoinkin ennen niiden vaihtamista. Huomioitavia asioita ovat urasyvyyden lisäksi muun muassa ilmanpaineet. Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin on syytä varautua kunnollisilla ja turvallisilla renkailla, sillä hyvät renkaat ovat halpa henkivakuutus.

Kesärenkaat kannattaa etsiä netistä. Se säästää aikaa ja vaivaa. Verkkokauppamme keskeisimmät rengasmerkit ovat Nankang, Goodride, Linglong, Fullrun, Nokian Tyres, Triangle, Kinforest, Radburg ja Vitour. Kaikilta näiltä merkeiltä löydät monia vaihtoehtoja.

Löydät monipuolisen ja laajan valikoiman kesärenkaita verkkokaupastamme. Meiltä löytyvät siis kaikki renkaat ja vanteet monenlaiseen autoiluun. Autoilun on kaikella syyllä oltava mukavaa mutta varsinkin turvallista!