Laadukkaat, kestävät, toimivat ja vieläpä hyvännäköiset vaellusvaatteet sekä varusteet ovat yksi suuri tekijä onnistuneeseen vaellukseen tai retkeilyyn.  Kaikessa ulkoilussa ja liikkumisessa varusteiden merkitystä ei voi vähätellä. Fjällräven on yksi suosituimpia ja rakastetuimpia retkeilyvarusteyrityksiä. Sen tuotteet kestävät isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle.

Reppu, joka kaunistuu vanhetessaan

Fjällräven on ruotsalainen 1960-luvulla perustettu ulkoiluvarusteita valmistava yritys. Sen 1978 markkinoille tuoma Kånken-reppu on yksi suosituimpia tuotteita. Fjällräven-reppu on aivan hittireppu koululaisten keskuudessa. Kånken-repusta on olemassa erilaisia versioita kuten Kånken mini -reppu, joka nimensä mukaisesti on edeltäjäänsä pienempi kokoinen.

Fjällräven satsaa tuotannossaan todelliseen laatuun. Sen kankaat ja materiaalit kestävät kovaa kulutusta pitkän ajan. Kuten Kånken-repusta voi hyvin nähdä, laadukas tuote todella kestää aikaa ja kulutusta, eikä sen pinnan kuluminenkaan tee siitä nuhruista ja käyttökelvotonta. Ennemmin päinvastoin, reppu näyttää vuosienkin käytön jälkeen kauniilta, jopa kauniimmalta kuin uutena.

Erilaisia käyttötilanteita ja tuotteita varten Fjällrävenin materiaalit on kehitetty ulkokäyttöön. Erityisominaisuudet liitettynä kankaiden laatuun takaavat ulkoilijalle mukavuutta ja kestävyyttä. Alla erilaisia kangastyyppejä, joita Fjällräven käyttää tuotteissaan:

G-1000, joka on vahva, kestävä ja mukautuva
Hydratic ja ECO-SHELL, joka on vedenpitävä, tuulenpitävä ja hengittävä
MicroTravel, joka on kevyt, hengittävä ja nopeasti kuivuva.

Fjällräven-housut ja -paidat kaikenlaiseen retkeilyyn

Ulkoiluvaatteiden täytyy suojata liikkujaa erilaisilta oksilta, risuilta ja piikikkäiltä kasveilta. Lisäksi vaatteiden täytyy kestää kivien ja erilaisten maastojen aiheuttamaa kulutusta. Ulkoiluvaatteiden tarkoitus on tuntua päällä mukavilta niin kuumalla kuin kylmällä ja sateisellakin säällä. Kaiken tämän lisäksi moni liikkuja haluaa näyttää hyvältä ulkoillessaan.

Ulkovaatteille asetetaan siis monenlaisia odotuksia ja vaatimuksia. Fjällräven vastaa näihin odotuksiin kaikin mahdollisin keinoin. Heiltä löytyvät vaatteet ja varusteet kaikenlaiseen käyttöön, kaikenlaisille ilmoille ja jokaiselle liikkujalle.

Verkkokaupassamme on kattava valikoima Fjällräven-housuja, joista löydät varmasti itsellesi housut kaikenlaiseen ulkoiluun, olitpa sitten suuntaamassa patikkaretkelle Lappiin tai touhuamassa omalla pihallasi.

Ulkoilija tarvitsee housujen lisäksi takin, joka suojaa mahdollisilta tuulilta ja sateilta, mutta hengittää silti niin, ettei sen kanssa tarvitse turhaa hikoilla. Fjällräven-takki on suunniteltu juuri tällaiseksi takiksi. Takkeja on erikäyttötarkoituksiin, ja verkkokaupastamme löydät helposti ja vaivattomasti sinulle sopivan takin joko syksyn tuuliin tai talven pakkasiin.

Mikään muu ei pidä niin lämpimänä kuin kunnon untuvatakki. Fjällrävenin untuvatakit ovat suosittuja eivätkä syyttä. Niiden untuva on tarkkaan valikoitua laadukasta untuvaa ja takkien rakenne on älykkäästi suunniteltu siten, että ne kestävät ja pitävät lämpimänä kovimmissakin olosuhteissa.

Housujen ja takkien älykkäät ominaisuudet 

Kankaiden materiaalit ja laatu, paksu täyte tai onnistunut muotoilu eivät riitä takaamaan ulkoiluvaatteiden ja -välineiden toimivuutta. Niiden lisäksi äärimmäisen tärkeää ovat älykkäät yksityiskohdat, jotka viimeistelevät vaatteet ja välineet.

Toiminnallisia yksityiskohtia ovat muun muassa:
- suojaava huppu
- vahvat, kaksisuuntaiset vetoketjut
- huolella tehdyt taskut ja vahvisteet, jotka suojaavat saumoja.

Huolla ja hoida vaatteitasi näillä ohjeilla

Niin Kånken-repun kuin myös kaikkien Fjällrävenin ulkoiluvaatteiden ja -varusteiden huolto takaa niiden pitkäkestoisuuden ja mukavuuden. Hoito onkin kaiken A ja O. Tässä viisi hyvää vinkkiä, jotta saat nauttia tuotteistasi vielä pitkään.

* Älä pese vaatteita liian usein, monesti pelkkä tuuletus ja vaateharja riittävät.

* Pese vaatteet ja varusteet oikein ja ohjeiden mukaisesti.

* Pidä rypyt poissa ripustamalla vaatteet vaateripustimiin tai laskostelemalla huolellisesti.

* Vaatteet kuluvat, jos käytät niitä joka päivä, vaihda niitä siis usein.

* Vahaa vaatteesi G-1000-vahalla, se parantaa kulutuskestävyyttä sekä kestävyyttä tuulta ja vettä vastaan.

Näiden vinkkien avulla vaatteesi ja varusteesi kestävät retkeltä toiselle, maastosta maastoon ja vuosia vuosienkin perään. Kaikki Fjällrävenin reput, vaatteet ja muut varusteet löydät verkkokaupastamme.