Autopesurissa uusia maksutapoja

Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalon polttoainejakelupisteen vieressä, Varikon yhteydessä oleva autopesuri on uudistunut. Autopesurin koneena on joulukuun 2016 alusta saakka ollut autopesulaitteita maahantuovan ja markkinoiman ProWashin toimittama saksalaisvalmisteinen Washtecin kone. Washtecin valmistamilla pesulaitteilla pestään maailmassa päivittäin lähes kolme miljoonaa autoa.

Pesuvaihtoehtoja Kärkkäisen autopesurissa on kuusi: paras pesu (Shinetecs pesu), Kiilloituspesu, Tehopesu, Peruspesu, pesu kattoboxillisille autoille sekä harjaton pesu.

ProWashin palvelujohtaja Jyrki Paloheimon mukaan paras pesu on parasta pesua, mitä Suomessa saa autolle.

– Paras pesussa on viisi vaihetta. Ensin auto pestään harjattomasti ja sitten harjallisesti. Sen jälkeen autopesulaite kuivaa auton pinnan. Sitten pinta saa kaksi erillistä vahakerrosta, käsivahausta vastaavan vahauksen ja sateelta suojaavan vahauksen. Lopuksi auto kuivataan, Paloheimo kertoo.

– Kun auton pesettää paras pesu -ohjelmalla 4-6 kertaa vuodessa, auton pintaa ei tarvitse lainkaan vahata muuten, sanoo Paloheimo.

Paras pesu kestää vajaan vartin ja maksaa noin 25 euroa.

Ylivieskan Kärkkäisen autopesuriin mahtuvat suurimmillaan 2,5 metriä leveät ja 2,6 metriä korkeat autot.

Autopesurin koneen ohella myös maksutapoihin on tullut muutoksia. Ne ovat monipuolistuneet. Auton pesun voi pankki- ja luottokorttimaksun lisäksi maksaa lähimaksuna, mobiilimaksuna tai viivakooditarrasysteemillä; lukijalaite lukee autoon liimatusta tarrasta viivakoodin. Edelleen pesun voi maksaa Kärkkäisen infosta ostetulla koodilla, joka syötetään autopesurin lukijalaitteeseen.