Plasto on kotimainen yritys, jolla on pitkät perinteet ja vankka osaaminen leikkikalualalta. Plasto valmistaa muovista laadukkaita ja kestäviä leluja. Sellaisia, jotka houkuttelevat lapset yhä uusiin leikkeihin ja kestävät huimatkin seikkailut. Plaston lelutehdas perustettiin vuonna 1954.

Plasto-lelut ovat turvallisia ja kestäviä. Plasto-lelut valmistetaan elintarvikepakkauksiinkin soveltuvasta muovista. Plasto-leluissa ei myöskään ole pieniä osia eikä teräviä kulmia. Plasto-leluja perheen pienimmätkin voivat käyttää aivan huoletta.

Vankat lelut kestävät kovankin käytön ja soveltuvat sekä ulko- että sisäleikkeihin. Lapset pitävät värikkäistä leluista, joiden pelkistetty toiminnallisuus jättää tilaa mielikuvitukselle ja omille sovelluksille. Plasto-leluissa ei ole ääntä, valoa tai muita paristoilla toimivia ominaisuuksia.

Kohderyhmän ikä on huomioitu tarkkaan Plasto-lelujen koon ja toimintojen suunnittelussa. Lelun tulee olla sopivan kokoinen lapsen käteen, jotta sillä leikkiminen sujuu vaivatta. Plasto-lelujen pääasiallinen kohderyhmä on 1–6-vuotiaat lapset.

Plaston valikoimassa on useita todellisia klassikkoleluja, esimerkiksi iso kuorma-auto on ollut jatkuvasti tuotannossa 1970-luvun puolivälistä saakka. Isoa kuorma-autoa on valmistettu yli miljoona kappaletta, eli se taitaa olla Suomen myydyin yksittäinen automalli.

Todellisia ikisuosikkeja ovat myös mopo ja polkutraktori, joilla on laitettu matot rullalle kodeissa 70-luvulta saakka. Hyvin suunnitellut peruslelut kestävät hyvin sekä aikaa että kulutusta. Plasto-lelut ovat pääasiassa kotimaisten muotoilijoiden käsialaa. Monet todellisista Plasto-klassikoista ovat laivanrakennusinsinööri Ingmar Gustafssonin suunnittelemia.

Laadukkaat muovilelut eivät kuitenkaan ole vain nostalgiaa, vaan tuotekehitys on jatkuvaa. Uudempaa muotoilua Plaston valikoimassa edustavat esimerkiksi pulkka ja tiikerikelkka. Uusia leluja suunniteltaessa Plasto-lelujen perusominaisuudet pysyvät ennallaan. Plasto-lelut houkuttelevat aktiiviseen tekemiseen ja mielikuvituksen käyttöön.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät monipuolisen valikoiman Plaston leluja niin sisä- kuin pihaleikkeihin!