Kärkkäisen asiakaslehdessä on tällä kertaa osastoesittelyssä Kärkkäisen kodintekniikan, tietotekniikan, viihdetekniikan ja foton osastot. Kyseisillä osastoilla mennään koko ajan isoin harppauksin eteenpäin. Tekniikan kehittyessä tuotteiden ominaisuudet kehittyvät huimaa tahtia ja valikoimat laajentuvat. Esimerkiksi kodin turvallisuuteen liittyvät laitteet ovat nykyään helppokäyttöisiä ja käyttäjäystävällisiä: älypuhelimesta voi seurata reaaliaikaisesti kodin tapahtumia, ja vielä keskustellakin kotona olevien kanssa.

Fotopuolen päävalikoimat muodostuvat perinteisistä kameroista ja kameratarvikkeista. Kärkkäisen foto-osastolla ovat myös action- ja ilmakuvaustarvikkeet sekä kuvien valmistuspalvelu. Tietotekniikkaosastolta löytyvät tietokoneet ja niiden tarvikkeet, puhelimet lisälaitteineen sekä viihdetekniikka, kuten esimerkiksi pelikonsolit, pelit sekä elokuva- ja musiikkitallenteet. Kodinkoneosaston valikoimissa ovat perinteiset kodinkoneet, eli esimerkiksi pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, liedet ja pölynimurit. Parranajovälineet ja hiustenhoidossa käytettävät sähköiset laitteet ovat niin ikään kodinkoneosaston valikoimissa. Osastolta löytyvät myös audio-laitteet, autosoittimet ja -kaiuttimet, kodinturvatuotteet ja paristot. Kodintekniikan, tietotekniikan, viihdetekniikan ja foton osastojen valikoimat kasvavat kaiken aikaa hurjaa tahtia myös Kärkkäisen verkkokaupassa, www.karkkainen.com.

Joulu tulee, Kärkkäisellä sekä tavarataloissa että verkkokaupassa jouluvalikoimat ovat jokaisella osastolla nyt muhkeimmillaan. Joulukodin kunnostukseen on tyylikkäitä sisustustarvikkeita ja joulukattaukseen upeita astioita. Jouluksi siivotaan koti kauniiksi ja hyvältä tuoksuvaksi saunanlauteita myöten. Siivotessa työasennot saattavat rasittaa selkää, hartioita, niskaa ja jalkoja. Onkin hyvä kiinnittää huomiota työasentoihin ja sopiviin työvälineisiin – ja joulusiivoukset hoituvat kuin tanssi. Esimerkiksi ikkunoiden ja parvekelasien pesussa on ongelmallisia tilanteita, joissa pesijä joutuu kurkottelemaan erilaisissa työasennoissa. Kurkottelua voidaan vähentää pitkävartisilla ja säädettävillä työvälineillä. Lattiapintojen pyyhkimiseen voi käyttää imurin sijasta lattiakuivaimeen kiinnitettyä pehmeäkuituista pyyhettä. Sillä pääsee kätevästi myös huonekalujen alle. Sopiva, kahvallinen lauteenpesin pääsee saunan lauteiden rakoihin. Siivotessa on hyvä pitää mielessä, että siivoaminen on samalla sykettä nostavaa ja koko kroppaa vetreyttävää hyötyliikuntaa. Moppi käteen ja jumppaamaan!

Kotona on hyvä kiinnittää huomiota kodin energiankulutukseen. Valtaosa kodin käyttämästä energiasta kuluu lämmitykseen ja valaistukseen sekä kodinkoneisiin. Näissä piilee myös suuri säästöpotentiaali. Verrattain pienillä teoilla voi saada suuret säästöt, esimerkiksi vaihtamalla kodin lamput led-lampuiksi. Astian- ja pyykinpesukoneessa energiaa säästyy, kun pesee aina täysiä koneellisia. Pakastimeen laitettavat ruoat ja leivonnaiset on hyvä jäähdyttää huolellisesti ennen pakastamista. Kotitietokoneet, televisio, radio ja muut viihdelaitteet kannattaa sulkea, jos kukaan ei katsele, kuuntele tai käytä niitä. Myös valmiustilan jatkuva päällä pitäminen kuluttaa energiaa.

Mukavia jouluvalmisteluja.

Reetta Reinman