Jokaiselle jotakin, rentoa, käytännöllistä, huoletonta, kauden trendejä sopivasti

Esprit’n tarina alkoi 1960-luvulla. Kaikki sai alkunsa rakkaudesta.

Kesällä 1963 kaunis, vaaleahiuksinen tyttö oli kuplavolkkarillaan matkalla kesätyöpaikalleen Tahoe Cityyn, kun hän poimi kyytiin tyylikkään itärannikon preppy-pojan, joka liftasi Route 89:n varrella lähellä Emerald Bayta. He olivat Doug Tompkins ja Susie Bell.

Pariskunta huomasi heti olevansa samalla aallonpituudella ja jakavansa intohimon muotia ja luontoa kohtaan. Puoli vuotta myöhemmin Doug ja Susie menivät naimisiin. Viiden vuoden kuluttua sai alkunsa yksi maailman suurimmista muotibrändeistä: Esprit.

60-luvun avoin ja välittävä hippikulttuuri vaikutti Dougin ja Susien liiketoiminnan periaatteisiin. He välittivät työntekijöistään, ympäristöstä ja sosiaalisista kysymyksistä ja kannustivat osallistumaan yhteisölliseen toimintaan. Jo kauan ennen kuin kestävä kehitys, ympäristötietoisuus ja sosiaalinen vastuu olivat trendikkäitä puheenaiheita, Doug ja Susie ostivat ensimmäisen erän luomupuuvillaa valmistaakseen ekomalliston.

Ekologisuus ja sosiaalinen vastuu ovat edelleen vahvasti Esprit’n DNA:ssa. Esprit ei esimerkiksi hiekkapese denimiä menetelmästä työntekijöille aiheutuvien terveyshaittojen vuoksi. Esprit on tuonut markkinoille beachwear-malliston kierrätetystä nailonista ja tuottanut myös kokonaisen malliston kankaiden ylijäämäpaloista. Yritys säästää energiaa ja minimoi kasvihuonekaasupäästöt.

Esprit’n inspiroivissa naisten, miesten ja lasten mallistoissa yhdistyvät laadukkaat materiaalit ja kiinnostavat yksityiskohdat. Kaikkien tuotteiden taustalla on ajatus: ”kun tunnet olosi hyväksi, näytät hyvältä”. Yrityksen henki, ”esprit de corps”, heijastaa positiivista ja lämminhenkistä suhtautumista elämään kietoen yhteen perheen, ystävät ja yhteisön rennon kalifornialaiseen tyyliin.

Esprit’n mallistot ovat saatavilla yli 40 maassa, 900 retail-myymälässä ja yli 7800 jälleenmyyntipisteessä. Yrityksen pääkonttorit sijaitsevat Saksan Ratingenissa ja Hongkongissa. Esprit Holdings Limited on listautunut Hongkongin pörssiin vuonna 1993. Suomessa Esprit’llä on laaja ja uskollinen asiakaskunta; brändi on arvostettu yli ikärajojen. Esprit´n malliston punaisena lankana on, että sen eri osista voi yhdistellä helposti mukavia kokonaisuuksia.

”Esprit is not an age, it’s an attitude.”

Esprit´n syksyn mallistossa korostuvat:

- lämpimät värit: punaisen eri sävyjä, keltaista, pinkkiä

- juhlassa mustaa, glitteriä, paljon pitsiä

- pehmeät neuleet, pitkät neuletakit, tyylikkäät ja lämpimät takit

- paljon denimiä, esimerkiksi boyfriend-farkkuja neuleiden kanssa

- paljon kerroksellisuutta