Pikku remontit ja isommatkin rakennustyöt pyritään suomalaiskodeissa tekemään itse. Nykyään myös naisten käsissä pysyvät työkalut yhtä lailla kuin miesten. Merkittävän asiakasryhmän Kärkkäisen työvälineosastolla muodostavat kotitalouksien ohella rakennus- ja remonttialan ammattilaiset: yksityiset ja julkisen puolen – kunnat, kaupungit, seurakunnat – alan toimijat. Ammattipuolen remontoijia ja rakentajia Kärkkäisellä palvelevat yritysmyyjät. Myös yritystiliostoihin on mahdollisuus. Kärkkäisen työvälineosastojen ammattitaitoisilta myyjiltä saa aina kysyä neuvoa. Verkkokaupassa Karkkainen.com työvälineiden valikoima on jopa isompi kuin viidessä tavaratalossa. Kärkkäisen verkkokaupassa työvälineosaston suosikkituotteita ovat halkomakoneet, akkutyökalut, painepesurit ja generaattorit. Verkkokauppaostokset tuodaan halutessa kotiovelle saakka.

Monista Kärkkäisen työvälineosastoilla valikoimissa olevista laatumerkeistä esimerkkinä mainittakoon Garrett-metallinpaljastimet. Puoli vuosisataa alalla toimineen amerikkalaisen Garrettin metallinpaljastimet ovat olleet käytössä muun muassa monissa olympialaisissa. Ja ei enää pelkästään kilpailumielessä; mielenkiintoisesta metallien havaitsemisesta on tullut kaikenikäisten suosittu ulkoilmaharrastus.

Kun valitset Kärkkäisen työvälinosaston merkkituotteista Kränzle-painepesurin, tiedät saavasi laatua Made in Germany. Saksalainen perheyritys Kränzle on valmistanut painepesureita yli 40 vuoden ajan. Kränzle-pumpun vettä kuljettavat osat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai taotusta erikoismessingistä. Korroosiosta johtuvat käyttökatkokset eivät siten ole mahdollisia.

Painepesurit helpottavat kodin pesuaskareita pihalla ja puutarhassa. Ne ovat kätevät mattojen ja autojen pesussa. Maataloudessa painepesureiden käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Painepesuriostoksilla on syytä kiinnittää huomiota erityisesti pesurin käyttämän veden määrään. Se on olennaisin asia painepesurin pesutehossa.

Makita Corporation on jo yli 100 vuoden ajan panostanut tuotekehitykseen ja laatuun. Tämä on varmistanut Makitan aseman yhtenä maailman johtavista sähkötyökalujen valmistajista. Myös Makitan polttomoottorisahat kuuluvat Kärkkäisen koneosastojen merkkituotevalikoimaan, ja niin ikäänDewaltinlaadukkaat työvälineet. Esimerkiksi Dewaltin XR-akkunaulaimet on suunniteltu antamaan maksimaalisen ja luotettavan suorituskyvyn vaativimmissakin olosuhteissa. XR-akkunaulaimet käynnistyvät nopeasti, niillä on erinomainen käyttöaika. Niiden puhdistus- ja huoltotarve on vähäinen, ne toimivat moitteettomasti myös alhaisissa lämpötiloissa. Tästä rakentuu Dewalt XR-akkunaulainten luotettavuus. Niissä ei tarvita häiritseviä johtoja. Turvallisuutta tuo myös se, että työmailla ei ole tarve säilyttää räjähdysalttiita kaasuja.

Vauhtipyörästä ja sähkömoottorista voimansa ottava pikahalkomakone on jopa kuusi kertaa nopeampi kuin tavallinen hydraulinen halkomakone. Perushalkomakoneista tuttua odottelua ei enää ole. Esimerkiksi Timcon pikahalkomakoneissa panostetaan paitsi nopeuteen myös suuresti turvallisuuteen sekä optimaaliseen työskentelykorkeuteen.

Aggregaatin valinnassa olennaisin tekijä on sen tehon käyttötarve. Tarvitaanko aggregaatti mökille, matkailuautoon, veneeseen vaiko maatalouskäyttöön, työmaalle tai esimerkiksi torimyyntikojuun. Bensiinikäyttöiset aggregaatit ovat hintatasoltaan alhaisempia kuin vastaavat dieselit. Dieselkäyttöiset aggregaatit ovat hintavampia, mutta asiaa kompensoi halvempi diesel. Dieselaggregaatit ovat myös pitkäikäisempiä kuin bensaiset toverinsa. Dieselaggregaateissa voi myös käyttää kevyemmin verotettua polttoöljyä, jota ei saa käyttää liikenteessä. Polttoaineen kulutuksen suhteen oleellisinta on huomioida tankin koko ja kulutuksen määrä. Pienissä malleissa voi kulutus olla 0,5 litraa tunnissa. Isoissa malleissa kulutus voi olla useita litroja tunnissa.

Työmaalla vaatteilla on väliä. Kärkkäisen valikoimissa olevat Timcon työhousut ovat nappivalinta. Esimerkiksi Timco Workwear riipputaskuhousujen joustava materiaali on likaa ja kosteutta hylkivä. Työmaalla tarpeellisia ominaisuuksia on runsaasti: polvisuojataskut, tuplariipputaskut, puhelin- ja kynätaskut, mittatasku, vasaralenkki, tarvikelenkit, esiinotettava henkilökorttitasku sekä reisi- ja takataskut. Lahkeissa on pidennysvara.

Laatuun satsaava Sievi on Pohjois-Euroopan suurin turva- ja ammattijalkinevalmistaja. Kärkkäisellä olevasta laajasta Sievin valikoimasta löydät jalkineet työtehtävien ja olosuhteiden mukaan.

Tervetuloa Kärkkäiselle uusimaan ja laittamaan kuntoon kodin, kesämökin ja työpaikan työvälineet.

Asianmukaisilla ja laadukkailla välineillä työt sujuvat iloiten.

Reetta Reinman