Satoi tai paistoi, Uhallan mallistosta löydät käyttötarkoitukseesi sopivat ulkoiluvaatteet. Tutustu uhalla.com

Uhallatsaat Kärkkäiseltä. Klikkaa hetiKarkkainen.com

Joustavat materiaalit ja toiminnallisuutta tukeva kaavoitus mahdollistavat, että Uhalla-vaatteissa koko vartalo liikkuu vapaasti, myös laajoja liikeratoja vaativissa lajeissa, kuten esimerkiksi melonnassa. Huolellisesti valitut, äärimmäisissä sääolosuhteissa testatut, korkealaatuiset tekniset materiaalit maksimoivat ekologisen Uhallan vapaa-ajanvaatemalliston takkien, housujen, hupparien ja T-paitojen toiminnallisuuden. Uhalla-malliston vaatteet on suunniteltu siten, että niiden muoto- ja värimaailma tukevat toisiaan. Asukokonaisuus näyttää tyylikkäältä, vaikka eri materiaaleista ja erilaisiin olosuhteisiin tehtyjä Uhalla-tuotteita kerrospukisi päälleen yhtä aikaa. Raikkaiden sesonkivärien ohella Uhalla-mallistossa hurmaa vaihtoehtona aina tyylikäs värivalinta, klassinen musta-valkoinen.

Tiukat ekologiset standardit täyttävät Uhalla-vaatteet valmistetaan ilman kemiallisia PTC-pintakäsittelyjä. Uhalla-malliston tuotteet, joissa on Sympatex-kalvo, ovat kierrätettäviä. Näissä Uhallan ekologisissa ja vedenpitävissä, Sympatex-kalvollisissa tuotteissa käytettävän kankaan päällikangas ja kalvo sekä vuorikangas on tehty kierrätetystä polyesteristä. Kierrätetyn polyesterin yleisin raaka-ainelähde on käytetyt PET-muovipullot. Yhteen Uhalla-vaatteeseen käytettävään kierrätyspolyesteriin jalostetaan keskimäärin 30PET-muovipulloa.

Sympatex-kalvon venyvyys on noin 300 %, minkä ansioista kyseinen kalvo antaa vaatteille erittäin paljon liikkumisvapautta, ja on erittäin mukava ihoa vasten.

Uhalla-vaatteiden materiaaleissa ei ole PFC-yhdisteitä. Kemialliset perfluoratut yhdisteet eli PFC-yhdisteet ovat yleisesti käytössä niin ulkovaatteiden sisällä olevissa vedenpitävyyskalvoissa kuin myös tekstiilien päällä vettä ja likaa hylkivissä käsittelyissä. Samoja yhdisteitä käytetään muissakin tuotteissa, esimerkiksi paistinpannuissa, suksivoiteissa ja einesten pakkausmateriaaleissa. Jo vuosia ulkoiluvaatevalmistajat ovat pyrkineet välttämään PFC-yhdisteitä. Niiden tilalle on kehitetty ympäristöystävällisempiä tapoja tekstiilien käsittelyyn, esimerkiksi DWR-lämpö- ja WR-kyllästysainekäsittelyt, joita käytetään myös Uhalla-sarjan materiaaleissa. DWR-lämpökäsittely uudelleen aktivoi kyllästeaineen 60 asteen lämmössä. Uudelleen aktivoituminen tapahtuu lämmittämällä vaatetta esimerkiksi kuivauskaapissa 60 asteen lämpötilassa muutaman minuutin ajan.

Uhalla-malliston housut ja takit huomioivat eri vartalotyypit. Esimerkiksi miesten housuissa on sekä lyhyttä että pitkää lahjetta eri vyötärönympäryksille. Naisten housuissa on useita eri vyötärömittoja ja kurvikkaat vartalot huomioivia muotoja sekä myös erityisen lyhyellä lahkeella olevat housut. Uhallan curved-mallinen Savanna-takki istuu sulavasti kurvikkaammankin naisen päällä.

Uhalla-nimi kuvastaa sekä suomalaista luonnossa liikkujaa että Uhalla-vaatemalliston periksi antamatonta suunnittelu- ja tuotekehitystyötä. Se tehdään, mitä halutaan. Malliston nimi, suomenkielinen uhalla-sana on kunnianosoitus suomalaisuudelle ja Suomen luonnolle. Ollaan ylpeästi suomalaisia. Aidosti sitä, mitä ollaan.

Loppukesä on luonnossa liikkumisen kulta-aikaa. Vaellusreitit, pyöräilymaastot, marja- ja sienimetsät, kalaisat vedet ja riistarikkaat metsät kutsuvat.

Reetta Reinman

PS. Säilöjät muistetaan, kuivaaminen on ikivanha ja tehokas tapa saada talteen luonnon antimet. Kun marjoista, sienistä ja yrteistä haihdutetaan neste pois, niiden mikrobi- ja entsyymitoiminta lakkaavat. Maku, väri ja useimmat ravintoaineet jäävät jäljelle. Kuivatutomenasipsitovat terveellistä naposteltavaa.