Kattilat kuuluvat oleellisena osana jokaisen keittiön varustukseen. Kovin montaa kattilaa keittiö ei kuitenkaan kaipaa, sillä parilla hyvällä kattilalla pärjää mainosti. Erilaisia kattiloita on runsaasti, joten valinnanvaraa löytyy jokaiselle kokille.

Kattiloiden valikoima on monipuolinen. Erilaiset liedet asettavat jonkinasteisia vaatimuksia kattilalle. Esimerkiksi valittaessa kattilat induktioliedelle kannattaa tarkistaa niiden sopivuus kyseiselle liesilaadulle. Myös kaasuliedelle kattila tulee valita mahdollisimman tarkkaan, että ei tule hankittua siihen soveltumatonta kattilaa. Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa runsaan keittiötarvikevalikoiman, jossa kattilat, paistinpannut sekä padat ovat runsaasti edustettuina. Laatuvalmistajat, kuten Opa, Apukokki sekä Heirol takaavat sen, että saat kestävät kattilat kaikkeen kokkailuun!

Teräskattila vai pinnoitettu kattila?

Perinteisellä teräskattilalla pärjää yleensä pitkälle, etenkin keittoruokia tehdessä tai perunoita keitättäessä. Teräskattila on helppohoitoinen ja nopeasti lämpenevä peruskattila, joka sopii kaikille liesityypeille. Suomalainen Opa tarjoaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kattiloita, joissa takuu on jopa kymmenen vuotta.

Pinnoitettu kattila on yleensä alumiinirunkoinen, kevyt kattila, jonka lämmönjohtavuus on hyvä. PFOA-vapaa sisäpinta mahdollistaa turvallisen ruoanlaittamisen kaikissa olosuhteissa. Liukas ja tarttumaton sisäpinta vähentää ruuanlaitossa tarvittavan rasvan määrää, joten pinnoitetulla kattilalla valmistaa herkullista, mutta terveellistä ruokaa helposti.

Verrattaessa teräs- ja pinnoitettua kattilaa niiden ominaisuudet eivät ole kovin suuria. Teräskattilassa valmistuu parhaiten keittoruoat, kun taas pinnoitetussa kattilassa syntyvät helposti kastikkeet sekä puurot. Lieden sopivan lämmön valitseminen on molemmissa kattiloissa oleellinen osa onnistunutta ruoanlaittoa.

Voiko kattilan laittaa uuniin?

Useimmat teräskattilat sopivat mainiosti myös uunissa käytettäväksi. Tasainen lämmönjohtavuus kypsentää ruoan myös uunissa hyvin. Teräskattila ei säikähdä korkeitakaan lämpötiloja. Teräspinta kannattaa rasvata ruoan laitoihin tarttumista ehkäisemään.

Pinnoitettu kattila sopii myös käytettäväksi uuniruoissa, mikäli valmistaja on niin maininnut käyttöohjeissa. Pinnoitetuissa kattiloissa saattaa olla esimerkiksi muovikahvat tai kannen nuppi, joten tämä tulee tarkistaa ennen uuniin laittoa. Useimmat pinnoitetut kattilat kestävät kuitenkin jopa 175 asteen lämpötilan uunissa, joten uunipuurot tai haudutetut kastikkeet onnistuvat niissä hyvin. Lasikannen alla ruoat hautuvat herkullisiksi.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät hurjan monipuolisen valikoiman eri valmistajien kattiloita. Olitpa etsimässä yksittäistä kattilaa tai kattilasarjaa, tsekkaa meidän monipuolinen kattilavalikoimamme aina ensimmäisenä. Näin takaat sen, ettet maksa hyvän ruoan valmistamisesta yhtään liikaa!