Lasten polkupyörät tuovat iloa lapsen arkeen; liikkuminen sekä luonnosta nauttiminen on mukavaa ajanvietettä pyörän selässä istuen. Pyörällä ajaminen on taitolaji, jonka jokainen oppii aikanaan. Lasten pyörät ovat tarkoitettu pyörällä ajamisen opetteluun sekä mukavaan matkantekoon!

Kun lapsi kiinnostuu pyöräilystä, on hyvä innostaa lasta harjoitteluun. Aivan pienimmille on järkevin käyttää tasapainon opiskelussa potkupyörää, minkä avulla lapsi oppii kehon hallintaa, jota pyöräilyssä vaaditaan. Itse polkemisliikkeen lapsi oppii parhaiten noin neljän ikävuoden tienoilla, joten liian aikaisin ei kannata pyöräilyä harjoitella. Valitse Kärkkäisen reilusta lasten pyörien valikoimasta sopiva pyörä lapsellesi ensimmäisille pyöräretkille. Meille suomalaisille tuttu Helkama valmistaa ihania lasten pyöriä useaa eri mallia – jopa lasten Jopoja!

Valitse lapselle sopiva pyörä

Tärkein seikka lapsen pyörä hankittaessa on se, että pyörä on ajajalle oikean kokoinen. Turhaa kasvunvaraa pyörään ei kannata varata, sillä liian suuren pyörän hallinta on lapselle hankalaa. Nyrkkisääntö on, että lapsen jalat yltävät istuimelta turvallisesti maahan saakka.

Lasten pyörät jaottuvat tuumakokoihin. Karkea arvio lapsen pyörän kokomerkinnästä jaotellaan näin:

RENKAAN KOKO TUUMINA    LAPSEN PITUUS (CM)

12”                                             80–100

16”                                             95–110

20”                                             105–140

24”                                             130–150

Muita pyörän valintaan vaikuttavia ominaisuuksia ei lasten pyörissä hirveästi ole verrattuna aikuisten pyöriin. Joissakin pyörissä on mukana apupyörät, joiden avulla polkemista voi harjoitella. Kuitenkin pitkäaikainen apupyörillä ajaminen saattaa hidastaa tasapainon hallintaa, joten niillä ei kannata pitkään harjoituttaa lasta.

Lapsen pyörä pienillä mukavuuksilla

Lasten pyörät ovat simppeleitä toiminnoiltaan, jotta ne olisivat lasten helposti hallittavissa. Isommissa, 20 tuumaisissa pyörissä on jo vaihdetoiminto, mutta sitä pienemmissä ei. Joissakin lasten pyörämalleissa pienemmistäkin pyöristä löytyy käsijarru jalkajarrun lisäksi. Käsijarrun käyttöä kannattaa harjoitella ajan kanssa, jotta lapsi oppii ymmärtämään sen toiminnan.

Lasten pyörä tavarakorilla on usean lapsen unelma. Lempilelu tai pyöräretkieväät kulkeutuvat tavarakorin suojassa mukavasti mukana minne tahansa. Kouluikäisillä tavarakori kuljettaa repun tai koululaukun kätevästi. Tytöille suunnatuissa pyörissä voi olla varusteena jopa pieni takaistuin esimerkiksi nukeille tai pehmoleluille.

Pienissä lasten pyörissä saattaa olla mukana myös työntöaisa, mikä tuo turvallisuutta liikenteeseen. Aikuinen voi avustaa ja ohjata lasta työntöaisan avulla. Työntöasia helpottaa lapsen pyörän hallintaa sekä mahdollistaa lapsen mukaan ottamisen aikuisten iltakävelylle.

Innosta lasta mukavan harrastuksen pariin hankkimalla hänelle ihana, unelmien lasten polkupyörä meiltä Kärkkäisen verkkokaupasta. Löydät useita eri malleja sekä merkkejä edulliseen, Kärkkäisen hintaan.