Tyhjentynyt polkupyörän rengas uhkaa lopettaa koko matkanteon. Pyörän renkaan paikkaus helpottaa akuuttia rengasrikkoa, mutta renkaan vaihto on silti edessä ennemmin tai myöhemmin. Kärkkäiseltä löydät polkupyörän renkaan koko kattavan valikoiman! Nastarenkaat talveen, uritetut maastoon, sileät kesäiseen kaupunkiajoon. Ulkorenkaat, sisärenkaat sekä kaikki varaosat tarvikkeineen löydät laatumerkeiltä hämmästyttävän edullisesti.

Tarvitsetko uudet polkupyörän renkaat? Pyörän renkaan vaihtamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Et tarvitse siihen edes mahtavia muskeleita, ainoastaan parin näppäriä sormia sekä muutaman rengasraudan, ja polkupyörän kumi on vaihdettu hetkessä! Lue tästä vinkit vaihtoon:

Pyörän renkaan vaihto vaihe vaiheelta

Irrota rengas jos voit

Ennen renkaan vaihtoa koko renkaan vanteineen voi irrottaa pyörästä. Pyörä on helpointa irrottaa sen ollessa ylösalaisin. Jos irrottaminen ei onnistu esimerkiksi jarrujen vuoksi, renkaan voi vaihtaa  paikoillaankin. Kuvalliset ohjeet renkaat vaihtamiseen löydät esimerkiksi tästä 10 vinkkiä renkaan vaihtoon Youtube-videosta. 

Ilmat ensi pihalle

Jotta sisärenkaan saisi pois vanteelta, täytyy siitä poistaa ilma venttiilin kautta. Helpoiten tyhjä rengas irtoaa kahden muovisen rengasraudan avulla. Työnnä rengasraudan koukku kumin väliin ja vedä rengas vanteen päälle. Lukitse kumi raudalla pinnaan ja vedä loput kumista toisella rengasraudalla vanteen päälle. 

Ulkorenkaan voi jättää vanteelle

Nyt ulkorengas on toiselta puolelta vielä vanteella ja toisella puolella vanteen ulkopuolella. Koko ulkorenkaan voi myös irrottaa kokonaan vanteelta, jolloin sisäkumin irrotus ja ulkorenkaan tarkistus on helpompi tehdä. Tällöin tosin ulkorenkaan takaisin laittaminen myöhemmässä vaiheessa on hankalampaa.

Venttiilin paikka viimeiseksi ja ensimmäiseksi

Vedä sisärengas ulos jättäen venttiilikohdan viimeiseksi. Tarkista, ettei ulkorenkaan sisäpinnalle ole jäänyt vauriota aiheuttavaa lasinsirua tms. Pumppaa uuteen sisärenkaaseen hiukan ilmaa. Näin saat aseteltua sen helpommin paikoilleen ilman kurttuja. Sisärenkaan asennus aloitetaan venttiilin paikasta. Se työnnetään koloonsa. 

Sisärengas paikoilleen aina vastakkaisilta sivuilta

Seuraavaksi sisärengas asetellaan paikoilleen venttiilin vastapuolelta. Etene sisärenkaan asennuksessa aina niin, että asetat vastakkaisen puolen paikoilleen ja siirryt seuraavalle reunalle. Näin kumi asettuu paremmin uomaansa, eikä sinulle jää käteen lopusta löysää kumia alun pingottaessa kireällä venttiilin molemmin puolin. 

Lopuksi ulkokumi takaisin paikoilleen

Kun sisäkumi on paikoillaan kiinnitetään ulkokumi. Sen voi työntää ensin toisesta reunasta peukaloilla paikoilleen. Jos et ole irrottanut ulkorengasta kokonaan, riittää kun laitat vain toisen sivun. Rengasrautaa ei kannata enää tässä vaiheessa käyttää, jotta sisärengas ei vahingoittuisi. Jos ulkorengas on kuitenkin uusi ja kireä, voi raudan käyttö olla välttämätöntä. 

Uudet renkaat polkupyörääsi löydät Kärkkäiseltä!