Kuntopyörä mahdollistaa liikunnan ilon silloinkin kun sää vihmoo, kiire painaa päälle tai et muista syistä pääse salille tai ulos. Kuntopyörä on oiva valinta pienten lasten vanhemmille, joilla lastenhoito-ongelmat pakottavat liikkumaan kotikulmilla. Myös ikäihmiset tai ylipainoiset liikunnan aloittelijat saavat runsaasti hyötyä kuntopyöräharjoittelusta: kuntopyöräily säästää polvia paremmin kuin lenkkeily. 

Kärkkäinen on urheilijan monipuolinen aarreaitta! Välineet, treenivaatteet, urheilijan ravinto, jalkineet ja oheistuotteet löydät helposti saman katon alta! Mikä sinua motivoi liikkumaan? Kurkista tästä vinkit kuntopyörän hankintaan: 

Miten valita sopiva kuntopyörä?

Kuntopyörä arvostelut sen kertovat: laadukkaimmat urheilumerkit valmistavat myös parhaimmat kuntopyörät. Tunturi lienee kaikille tuttu, kotimainen pyörävalmistaja, tosin erinomaisia kuntopyöriä löytyy runsaasti myös muilta luotettavilta merkeiltä. Laadukas peli on joka pennin arvoinen, mutta edullisesti kuntopyöriä löytää tarjouksesta tai ale-tuotteiden valikoimasta.

Kuntopyöriä on markkinoilla monen mallisia, mutta perustoiminnat omaavalla pyörällä pääset helposti harjoittamaan eritasoista kuntoilua. Huipputason laitteet sisältävät enemmän säätömahdollisuuksia sekä useampia toimintoja, mutta harkitse tarkkaan, mihin olet valmis satsaamaan. 

Peruslaitteenkin tulisi sisältää pari keskeistä toimintaa: istuinkorkeutta sekä polkemisen raskautta tulisi voida säätää ja näytöltä olisi hyvä päästä seuraamaan omaa suoritusta. Aktiivinen kuntoilija kuitenkin hyötyy monipuolisemmasta laitteesta. Useissa kuntopyörissä on muun muassa mahdollisuus tallentaa laitteeseen omia treeniohjelmia, jotka tuovat vaihtelua sekä lisää haastetta ja tehoa harjoitteluun. 

Kenelle kuntopyörä sopii?

Kuntopyörä ei ole vain himoliikkujan sadepäivien pelastus vaan kuntopyörä on mitä parhain liikuntaväline kaiken tasoisille urheilijoille. Jos mikään ei tahdo motivoida lenkille, pistä lempisarjasi pyörimään ja tee treeni ruutua tuijotellen, melkein kuin siinä samalla. Osa haluaa käytää liikuntahetkensä tehokkaasti äänikirjoja kuunnellen tai podcastiin keskittyen. 

Kuntopyöräily tekee hyvää polville ja nivelille. Jos siis joudut keskeyttämään lenkkeilyn polvivamman takia tai ylipaino nitkuttaa niveliäsi, kuntopyöräily on erinomainen keino päästä liikunnan syrjään kiinni. Pyöräily on myös helppo säätää tarpeeksi matalalle, aloitteleijalle sopivalle tasolle. 

Kuntopyöräily on myös mainio vaihtoehto kotona lasten kanssa iltojaan viettävälle vanhemmalle. Pienten lasten kanssa ei ole helppoa raivata kalenteria liikunnalle, ei varsinkaan yksin, eikä pienokaisia voi jättää kotiin keskenäänkään. Kuntopyörällä lenkki onnistuu vaikka lastenohjelmien lomassa tai junioreiden nukkumaanmenoajan jälkeen. 

Olisiko tässä alku uudelle harrastukselle tai vaihtoehto tutulle treenille? Kurkista Kärkkäisen verkkokauppaan ja tilaa kuntopyörä kotiisi!