Langattomat verkkotuotteet tuovat internetyhteyden alueille, joihin ei ole saatavilla kiinteää verkkoyhteyttä. Langattomat verkkotuotteet, kuten reitittimet ovat yhteydessä internetiin ja niihin voidaan liittää kodin laitteet joko langallisesti tai langattomasti. WLAN eli langaton lähiverkko on paikallinen tietoliikenneverkko, jossa reitittimet toimivat tukiasemina jakaen langattoman yhteyden vaikka tietokoneille ja älypuhelimille. 

Nykyaikaiset langattomat verkkotuotteet voivat muodostaa yhteyden internetiin entistä nopeammin. Reitittimet voivat olla yhteydessä verkkoon langallisesti, jolloin niillä voidaan kotitalouksissa muodostaa langaton lähiverkko. Näin asuntoon ei tarvitse kaapeloida erillistä sisäverkkoa. Lähiverkkoon kytkeytyneet laitteet voivat olla yhteyksissä myös toisiinsa.

Reitittimet jakavat verkkoyhteyden usealle eri laitteelle

Alueilla, joissa ei ole kiinteää verkkoyhteyttä, tulevat kyseen reitittimet, joissa on modeemi sisäänrakennettuna tai USB–liitäntä ulkoiselle USB–modeemille. Reitittimet voivat yhdistyä eri operaattoreiden 3G-, 4G- ja uusimmat jopa 5G–verkkoihin palveluntarjoajan SIM–kortin avulla. Reitittimet voivat jakaa yhteyden useammalle tietokoneelle tai viihde–elektroniikan laitteelle langattomasti (WLAN) tai kiinteästi Ethernet–verkon (LAN) kautta. 

Langaton antenni voidaan tuoda parantamaan ja nopeuttamaan langatonta tiedonsiirtoa varsinkin langattomien verkkojen katvealueilla. Langaton antenni optimoi verkkosignaalien vastaanoton ja se voidaan mallikohtaisesti asentaa joko sisälle tai ulos. Pitkän kaapelin turvin langaton antenni voidaan sijoittaa parhaaseen mahdolliseen paikkaan ja suunnata kohti tukiasemaa.

WLAN on kaupalliselta nimeltään Wi-Fi

WLAN on lyhenne englannin kielen sanoista wireless local area network eli langaton lähiverkko. Langaton lähiverkko hyödyntää yleisimmin IEEE 802.11 -standardin mukaista tekniikkaa, jota markkinoidaan kaupallisesti nimellä Wi–Fi. Se on Wi–Fi Alliancen tavaramerkki, jota sen jäsenet käyttävät määritellyn laatutason symbolina. 

Wi–Fi -reititin käyttää yleisimmin 2.4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuutta, joista 5 GHz:n verkko on nopeampi, mutta sen kantama on vastaavasti heikompi kuin 2.4 Ghz:n verkossa. Uuden sukupolven WLAN käyttää matalataajuisempaa 0,9 GHz:n taajuutta. 

Nykyaikainen WLAN–reititin tarjoaa saumatonta tiedonsiirtonopeutta viiveettömään pelaamiseen, sulavaan 4K–videotoistoon ja nopeaan tiedostojen jakamiseen. WLAN–reititin sisältää yleisesti sisäisen ja ulkoiset antennit parantamaan langattoman verkon kuuluvuutta, luotettavuutta sekä tiedonsiirtonopeutta. Wi-Fi -reititin muodostaa lähiverkon, johon alueella toimivat päätelaitteet ja älypuhelimet yhdistyvät yleensä automaattisesti. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät laadukkaat langattomat verkkolaitteet kodin, kesämökin tai yrityksen WLAN–verkon luomiseen. Valikoimasta löydät myös tukiasemat ja Wi–Fi -toistimet, joilla saadaan kattavuutta isompaankin tilaan. Valitse sopivat tuotteet ja tilaa kätevästi kotiisi toimitettuna.