Kirjetarvikkeet sekä postilähetykseen sopivat tuotteet rikastuttavat elämää. Oman ystävän voi yllättää ihanalla, henkilökohtaisella postilähetyksellä, johon voi laittaa kirjeen mukana jotain pientä yllätystä, kuten pieniä muistoja, magneetteja tai vaikkapa valokuvia. Postissa saatu yllätys jää varmasti saajan mieleen!

Sähköiset viestimet ovat osaltaan sammuttaneet käsin kirjoitettujen kirjeiden suosiota, niiden aika ei kuitenkaan ole ohi. Lapsille olisi hyvä opettaa myös perinteistä kirjeiden kirjoittamisen sekä lähettämisen kulttuuria, sillä se on taito, jonka avulla vuosisatoja on kommunikoitu todella paljon. Kirjeissä on aina jotain hyvin henkilökohtaista ja sykähdyttävää. Vanhat, esivanhempiemme kirjeet ovat meille jokaiselle arvokkaita muistoja, joiden kautta pääsemme kurkistamaan siihen elämään, jota he elivät.

Kirjeet sekä kortit

Vielä muutama vuosikymmen sitten etenkin tyttöjen juttuihin kuului vahvasti erilaiset kirjepaperit. Niitä vaihdeltiin ystävien kesken samoin kuin esimerkiksi kiiltokuvia tai tarroja. Kirjepaperilehtiöt olivatkin haluttuja lahjoja esimerkiksi syntymäpäiväksi. Kirjepaperilehtiöiden tuoksua ei sellainen unohda, joka on niitä lapsena usein käyttänyt – etenkään niitä tuoksuvia, joihin oli lisätty esimerkiksi ruusun tai hedelmämakeisten tuoksua!

Kirjelehtiöitä on nykyäänkin saatavilla, vaikka käsin kirjoittaminen on vähentynyt. Monet meistä kuitenkin tykkäävät lähettää yhä perinteisiä kirjeitä ystävilleen sekä sukulaisilleen. Kirjeitä runsaammin lähetetään nykyään kortteja. Joulukortit ovat ehdottomasti suosituimpia kortteja, sillä yli 70 prosenttia yli 35-vuotiaista naisista pitää joulukorttien lähettämistä arvokkaana ja säilytettävänä traditiona.

Kirjeiden sekä korttien lisäksi adressit, eli onnittelu- tai surunvalittelukortit ovat postin kautta välitettäviä muistamisia. Adressit ovat joko yksittäisen tai useamman ihmisen lähettämä kasisivuinen, kauniisti painettu ja huoliteltu lähetys, joka on huomattavasti arvokkaamman oloinen tavalliseen postikorttiin verrattuna. Esimerkiksi suruadressit luetaan yleensä vainaja muistotilaisuudessa, mikä on kaunis ele surevia omaisia kohtaan.

Lahjakassi pieniä yllätyksiä varten

Lahjakassit ovat kauniista, paksusta paperista tehtyjä kasseja, joihin lahja on helppo sujauttaa. Lahjakassi säästää lahjan antajan paketoimisen vaivalta ja on usein tyylikkäämpi valinta perinteisen paketoinnin sijaan. Lahjakassit voivat olla joko yksivärisiä tai kauniilla kuvilla koristeltuja – jokaisen tyyliin löytyy reilusti sopivia malleja.

Lahjakassi on erittäin kätevä jo senkin takia, että sitä voi kierrättää mainiosti. Lahjaksi saatuun kassiin voi itse kääriä seuraavien juhlien lahjat vallan mainiosti, sillä kestävyytensä ansiosta se säilyy hyvänä useita käyttökertoja. Kaunis lahjakassi on siis ekologinen valinta!

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät kirjetarvikkeet, kortit sekä paljon muuta mukavaa ystävän ilahduttamiseen!