Millaiset alusasut valitset liikuntaan? Vaikka treenivaatteet olisivat päällisin puolin kunnossa, hyvän urheiluvaatteen salaisuus piileekin vaatteiden alla. Naisten urheilualusvaatteet tukevat rintaa ja pitävät hien niin, etteivät paita tai housut kostu kiusallisella tavalla. Tärkeää on myös, etteivät alusvaatteet pääse hiertämään kosteaa ihoa ikävästi rikki. Alusvaatteiden pitää pysyä myös napakasti yllä kovasta menosta huolimatta!

Liikuntaan vain urheilurintaliivit yllä!

Moni jaksaa sovitella ja ihastella erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla sekä logoilla varustettuja urheiluvaatteita, mutta kun tulee aika kurkistaa päällysvaatteiden alle, innostus hiipuu. Kuitenkin pukeutuminen lähtee aina alusvaatteista ja vääränlaiset alusasut voivat jopa pilata liikunnan ilon tai hiertää arat paikat kipeäksi. 

Jopa alushousuja tärkeämmät ovat hyvät, istuvat urheilurintaliivit. Kevyeen liikuntaan, reippaaseen kävelylenkkiin tai hyötyliikuntaan kelpaavat tavalliset rintaliivit, mutta kun kierrokset kovenevat ja hiki lisääntyy, hyviin urheiluliiveihin satsaaminen kannattaa. Suurin syy siihen, miksi urheilurintaliivejä karsastetaan, on niiden litistävä ominaisuus. Mikäli oman siluetin edustava vaikutus tuottaa huolta, kannattaa tutustua kohottavien ja topattujen urheilurintaliivien valikoimaan. 

Nopeat ja vauhdikkaat liikkeet pistävät rinnat koville. Ne myös rasittavat rintojen kudoksia, joka voi aiheuttaa rinnoissa epämukavaa veltostumista. Puuttuva tuki aiheuttaa myös kipuja selässä, rintakehässä ja kaulassa. Oikeanlaiset, tukevat urheiluliivit ehkäisevät kaikkia näitä haittoja. Mitä suuremmat rinnat, sitä tärkeämpää hyvä tuki on. 

Alushousut – valitse niin hyvät, ettet edes huomaa niitä

Alushousuilta odotetaan kahta lähes vastakkaista ominaisuutta – niiden tulisi olla niin napakat, että ne pysyvät jalassa ilman vähän väliä tapahtuvaa ylöskiskomista, mutta kuitenkin tarpeeksi löysät, jotta ne eivät hierrä, paina tai tunnu ikävältä. Urheilualushousujen tulisi tämän lisäksi pysyä kuivina hiestä huolimatta. Kosteat alushousut ovat paitsi ikävän tuntuiset, myös kiusallisen näköiset. 

Erityisesti naisten tulisi huolehtia alapään bakteeritasapainosta. Lämmössä ja kosteudessa muhivat pöpöt voivat hangatessaan aiheuttaa lääkehoitoa vaativia tulehduksia. Siksi hygienia, alusvaatteiden pesu ja säännöllinen vaihtaminen ovat ensiarvoisen tärkeää. Nuoret naiset suosivat ohuiden trikoiden alla usein stringejä, mutta juuri ne ovat omiaan bakteerien kasvulle. Mikäli stringit ovat treenatessa välttämättömät, suosi muunlaisia alushousuja urheilun ulkopuolella. 

Oikeanlaisten alusvaatteiden valitseminen ei ole sivuseikka, vaan ensiarvoisen tärkeää niin mukavuuden kuin terveydenkin kannalta. Pidä huolta itsestäsi ja nauti liikunnasta! Naisten urheilualusvaatteet löydät Kärkkäisen kattavasta valikoimasta. Tutustu verkkokaupan tarjontaan ja tilaa nyt! Kärkkäinen tarjoaa parhaat vaatteet ja varusteet monipuoliseen liikuntaan.