Lasten ja nuorten fleecetakit ja midlayerit ovat olennainen osa hyvää kerrospukeutumista. Vaihteleva sää tuo haasteita pukeutumiseen. Miten siis osata hankkia oikeanlaiset lasten takit jälkikasvulleen? 

Takkien tulisi suojata lasta ja nuorta monenlaiselta säältä: tuulelta, sateelta ja kylmyydeltä. Miten se onnistuu?  Miten osaa arvioida oikein, milloin vaatetta on riittävästi, milloin liian vähän? Mitä kaikkea tulisi huomioida pukeutumisessa kylmällä ja tuulisella säällä? Millaisia ovat lasten ja nuorten fleecetakit ja midlayerit?

Kerrospukeutuminen on avain säältä suojautumiseen. Siitä kannattaa tietää muutamia perusasioita. Olennaista on pukea päälleen aivan aluksi toimiva aluskerrasto. Tämä on tärkeää varsinkin, kun on tarkoitus urheilla. Tämä kannattaa muistaa myös lasten pukeutumisessa, sillä he luontaisesti liikkuvat paljon ulkoillessaan. 

Alin vaatekerros toimii parhaiten silloin, kun se kuljettaa kehon tuottamaa kosteutta optimaalisesti pois. Aluskerroksen päälle on hyvä laittaa välikerros, joka pitää lasta ja urheilevaa nuorta lämpimänä. 

Lasten ja nuorten fleecetakit ja midlayerit

Jotta lapsi ja nuori pysyy parhaiten lämpimänä kylmällä ilmalla liikkuessaan, kannattaa välikerrokseen valita teknisiä vaatteita. Näitä ovat muun muassa lasten ja nuorten fleecetakit ja midlayerit. Laadukas midlayer on hyvä sijoitus siinäkin mielessä, että sitä voi lämpimämmillä ilmoilla käyttää yksinään. 

Fleecetakit ja midlayerit sopivat erinomaisesti etenkin talvipukeutumisessa lämmittäväksi kerrokseksi. Fleece ei ime kosteutta itseensä juurikaan, ja kastuessaankin se kuivuu nopeasti. Se on materiaaliltaan miellyttävän pehmeä ja lämmin. Fleecetakit on useimmiten tehty kierrätetystä polyesterista. Se on kosteutta hyvin säätelevä ja erinomaisen hengittävä ekologinen materiaali. 

Midlayerit ovat hyviä vaihtoehtoja fleecetakeille. Osa lasten midlayereista on Antipilling-käsitelty, mikä pitää tuotteen nypyttömänä ja uudenveroisena pitkään. Takkien materiaali on osaksi tai kokonaan polyesteria. Se on lämmin, kevyt ja hengittävä materiaali, joka kuivuu nopeasti. 

Laadukkaat takit suojaavat tuulelta ja sateelta

Välikerroksen päälle puetaan kuorikerros, jonka tarkoitus on suojata lasta ja nuorta tuulelta ja sateelta. Kuorikerrokseen sopii hyvin muun muassa erilaiset veden- ja tuulenpitävät parka- ja kuoritakit. 

Lasten takit ovat olennainen osa onnistunutta pukeutumista talven pakkaskeleihin. Laadukas ulkoilutakki on lämmin, mutta ei hiostava. Kylmillä keleillä kannattaa lapselle ja nuorelle hankkia laadukas untuvatakki. Urheiluun sopivat hyvin vähän kevyemmät ulkoilutakit. 

Kun takki on hengittävä sekä tuulen- ja vedenpitävä, se on erinomainen valinta kaikenlaiseen ulkoiluun. Erilaiset lasten takit löydät helposti verkkokaupastamme. Tervetuloa hankkimaan Kärkkäisen verkkokaupasta laadukkaat lasten ja nuorten fleecetakit ja midlayerit sekä muut ulkoilutakit!