Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on tärkeä, erityisesti pimeimpään talviaikaan. Se pitää meidät virkeänä ja auttaa selviytymään arjen haasteista. Tilaa nyt itsellesi verkkokaupasta tarvitsemasi ravintolisät varmistamaan tarpeellisten ravintoaineiden saantisi päivittäin!

Ravintolisä on elintarvike, joka tukee terveellistä ruokavaliota ja riittävää ravintoaineiden saantia, mutta ei kuitenkaan korvaa sitä. On tärkeää saada ravinnosta päivittäin riittävästi ravinteita, jotta pysymme terveinä, virkeinä ja vastustuskykyisinä arjessamme. Ravintolisiksi luokitellaan esimerkiksi vitamiini-, hivenaine-, kalaöljy- ja Omega-3-rasvahappovalmisteet. Myös elimistön toimintoja tukevat entsyymit sekä vatsan toimintaa parantaa maitohappobakteeri ja boulardii kuuluvat ravintolisiin ja ovat välttämättömiä hyvinvointimme kannalta.

Entsyymit

Entsyymit ovat kehossamme toimivia biologisia katalyyttejä, eli ne nopeuttavat kehomme kemiallisia reaktioita. Useimmat entsyymit ovat proteiineja, ja ne ovat erikoistuneet aina johonkin tiettyyn kemialliseen reaktioon. Ilman niitä kemialliset reaktiot tapahtuisivat soluissa liian hitaasti eikä elämä olisi mahdollista. Suurin osa entsyymeistä toimii solujen sisällä.

Entsyymit nopeuttavat katalysoimiaan reaktioita vähintään tuhatkertaisesti. Entsyymit tarvitsevat sopivan lämpötilan, suolapitoisuuden ja pH-arvon toimiakseen hyvin. Toiminnan kannalta optimaaliset olosuhteet voivat erilaisilla entsyymeillä poiketa toisistaan huomattavasti, mutta jos ne eivät ole kohdallaan, entsyymit denaturoituvat eli menettävät kykynsä toimia.

Entsyymit osallistuvat todella moneen elintärkeään toimintoon kehossa, kuten ruoansulatukseen, ja niillä on hyvin keskeinen rooli niissä. Maha, suolisto ja haima erittävät ruoansulatusentsyymejä, jotka pilkkovat ravintoa pienempiin osiin, jotta elimistö saa sen sisältämät ravinteet käyttöön. Tämän lisäksi entsyymeillä on tärkeä tehtävä esimerkiksi solujen uusiintumisessa ja haitallisten bakteerien torjumisessa kehossamme. Yksi tunnetuimmista entsyymipuutoksista on laktoosi-intoleranssi, eli maitosokerin imeytymishäiriö, jossa laktaasientsyymin määrä on vähäinen suoliston limakalvoissa.

Maitohappobakteerit boulardiit

Jotta ravinnosta saadaan kaikki hyöty irti, on myös vatsan toiminnan oltava kunnossa. Jos vatsa on jatkuvasti turvonnut, ja ilmavaivat, tukaluuden tunne, huono ruuan sulaminen, mahakivut, ummetus tai löysä vatsa vaivaavat päivättäin, kannattaa kokeilla maitohappobakteereja tai boulardiita. Maitohappobakteerit ovat vatsassa vaikuttavia, sen toimintaa monin tavoin edistäviä ja tukevia ”ystävällisiä” bakteereja, jotka ehkäisevät kaikkia yllämainittuja vaivoja ja tukevat vatsan toimintaa. Saccharomyces boulardii puolestaan probioottihiiva, joka toimii paljolti samalla tavalla, kuin maitohappobakteerit, mutta kestää paremmin vatsahappoja eivätkä antibiootit kykene tuhoamaan sitä.

Entsyymi-, maitohappo- ja boulardiivalmisteet

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät laajan ja kattavan valikoiman erilaisia ravintolisiä. Esimerkiksi entsyymivalmisteet löytyvät sieltä sekä yhtä entsyymiä sisältävinä yksittäisvalmisteina että yhdistelmävalmisteina, jolloin ne sisältävät useampaa eri entsyymiä. Lisäksi niitä on saatavilla joko kasviperäisenä tai eläinperäisenä. Myös maitohappobakteerit ja boulardiit ovat saatavilla useammanlaisena valmisteena.

Tilaa nyt ruokavalioosi sopivat ja oman kehosi hyvinvointia parhaiten edistävät ravintolisät Kärkkäiseltä nopeasti ja tehokkaasti verkkokaupan kautta. Näin pysyt energisenä ja terveenä läpi talven ja saat arjestasi parhaimman hyödyn irti!