Sormus on kautta aikojen ollut vahvasti symboloitu esine. Vahvin sormuksen symboliikka liittyy rakkauteen sekä on samalla ikuisuuden vertauskuva. Hyvin useissa kulttuureissa sormus on kihlauksen tai avioliiton sinetti, joten kihla- ja vihkisormukset ovat suosittuja koruja myös meidän kulttuurissamme.

Kärkkäisen todella laaja valikoima tarjoaa upeita sormuksia eri tarpeisiin. Olitpa kihlautumassa avioitumassa tai tarvitset muuten vain sormusta, löydät varmasti itsellesi sopivan sormuksen tarjonnastamme. Meiltä löydät nykyaikaiset 3D sormukset sekä perinteiset timanttisormukset suomalaisilta valmistajilta.

Sormuksen hinta määräytyy materiaalien, karaatin, istutettujen kivien puhtauden sekä koon mukaan. Aikaisempina vuosikymmeninä kihlasormuksen sekä vihkisormuksen hinta määriteltiin siten, että morsiamen kihlasormus saa maksaa sulhasen yhden kuukauden palkan, ja vihkisormus kolmen kuukauden palkan. Nykyään sormusten ostaminen on jo onneksi tasa-arvoisempaa, ja usein molemmat osallistuvat sormushankintoihin oman varallisuutensa mukaan.

Kihlasormus

Kihlasormus on merkki kihlauksesta. Kumpikin kihlautunut osapuoli käyttää kihlasormusta vasemman käden nimettömässä. Usein kihloja ostava pari hankkii samanlaiset kihlasormukset molemmille, minkä takia ne ovat yleensä varsin yksinkertaisia verrattuna vihkisormuksiin. Usein kuitenkin niissä voi olla pieniä kiviupotuksia tai kaiverruksia.

Suomalainen Bellina-sarjan kaikki kulta- ja valkokultasormukset valmistetaan ekologisesti. Sormukset valmistetaan täysin kierrätetystä materiaalista, mikä säästää merkittävästi luonnon varoja. Nykyään jopa joka neljäs myytävä kihlasormus on Bellina-mallistoa, sillä estetiikan ohella asiakkaat näkevät tärkeäksi tuotteiden eettisyyden sekä ympäristöystävällisyyden.

Vihkisormus

Myös sormusten käyttötavoissa ajat muuttuvat. Aikaisemmin oli tapana hankkia vihkisormus naiselle ainoastaan, mutta nykyään moni pari tahtoo vihkisormuksen myös miehelle. Vihkisormus on pääsääntöisesti kultasormus, valkokultasormus tai punakultasormus. Sormuksen kivet ovat poikkeuksetta timantit.

Miesten vihkisormus on yleensä hillitympi koristelultaan, mutta naisten vihkisormuksissa timantit saavat näkyä! Sormusmalleja on todella runsaasti, yksinkertaisista yhden timantin sormuksista usean timantin koristeellisiin kuviointeihin saakka. Suomalainen Festive-sarja on Kultasepät Narsakan timanttisormusmallisto modernille naiselle.

Hopeasormus

Kihla- sekä vihkisormukset ovat usein hinnoiltaan korkeampia, sillä niiden materiaalit ovat arvokkaita. Ne valmistetaan kestämään koko eliniän ja ehkäpä vielä pidempäänkin. Edullisemmat hopeasormukset tai terässormukset sopivat mainiosti esimerkiksi rippi- tai ylioppilaslahjaksi nuorille.

Tyylikkäät hopeasormukset ovat myös aikuisten suosiossa, joten hopeasormuksen voi ostaa kenelle tahansa esimerkiksi syntymäpäivälahjaksi. Sormuksen symbolinen merkitys välittyy myös edullisimpien sormusten kautta!

Hanki elämäsi sormukset Kärkkäisen verkkokaupasta!