Valaistus on tärkeä osa kodin sisustusta. Valaisimilla paitsi tuodaan valoa sinne, missä sitä tarvitaan, myös korostetaan tärkeitä sisustuselementtejä ja luodaan erilaisia tunnelmia kodin tiloihin. Tilaa nyt netistä kotiisi sopivat tyylikkäät seinävalaisimet nopeasti ja vaivattomasti ja ota kotisi mahdollisuuksista kaikki irti!

Me pohjolan asukkaat olemme tottuneet siihen, että suurimman osan vuodesta koti on pimeyden vuoksi valaistava erilaisilla valaisimilla, jotta siellä voi toimia ja suoriutua arjen askareista. Kodin valaistukseen kannattaakin paneutua huolella, ja suunnitella se mielellään jo kodin rakennusvaiheessa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voi valaistusta täydentää myös erilaisilla sisustusvalaisimilla.

Valaistuksen tehtävät

Valaistuksen tehtävä on mahdollistaa kunkin tilan käyttötarkoitukset sekä luoda kotiin halutunlaista tunnelmaa. Esimerkiksi himmeä tunnelmavalaistus sopii hyvin rentoutumiseen, kun taas kirkkaampaa valaistusta tarvitaan esimerkiksi kotiaskareita tehdessä.

Valaistusta suunnitellessa kannatta miettiä, mitä missäkin tilassa on tarkoitus tehdä, missä kohdassa valoa tarvitaan, ja kuinka paljon. Sen lisäksi on hyvä pohtia, millaista tunnelmaa halutaan tavoitella missäkin huoneessa, ja millainen ja minkä värinen valaistus tilan käyttötarkoitukset huomioiden juuri omaan kotiin sopii parhaiten.

Kattoon asennettavan yleisvalaistuksen avulla tilaan luodaan tasainen valo, jota voidaan himmentää tarpeen mukaan. Yleisvalaistuksen lisäksi kunkin tilan valaistusta voi rytmittää erilaisilla luku-, kohde- tai seinävalaisimilla. Kohde- tai seinävalaisimien avulla voi valaista halutun kohdan huoneesta ja nostaa esiin sisustuksen yksityiskohtia.

Seinävalaisimien edut

Seinävalaisin on erinomainen ratkaisu silloin, kun halutaan lisävaloa tiettyyn kohtaan huonetta, kuten esimerkiksi työpöydälle, tai kiinnittää huomiota sisustuksellisiin yksityiskohtiin, kuten kodin kauneimpaan tauluun tai huonekaluun.  Seinävalaisin on helppo asentaa tarkoitukseen parhaiten sopivaan kohtaan ja halutulle korkeudelle, sekä kohdistaa tarpeen mukaan. Tällä tavoin voi helposti varmistaa sen, että valo osuu haluttuun kohtaan häikäisemättä silmiä.

Käänneltävä seinävalaisin on toimiva ratkaisu myös esimerkiksi keittiön työtasojen työskentelyvaloksi. Se onkin nostanut suosiotaan keittiön sisustuksessa viime vuosina. Myös lukuvalona makuu- ja olohuoneessa tai vaikkapa työpöydän yläpuolella tällainen valaisin toimii erinomaisesti. Toisaalta tunnelmointiinkin seinävalaisin sopii hyvin, kun laittaa valon vain seinävalaisimiin ja jättää yleisvalot sammuksiin.

Lisäksi seinävalaisin sopii hyvin myös ulos, vaikkapa terassin tai parvekkeen valoksi. Tätä tarkoitusta varten on saatavilla ulkoseinävalaisin, joka on alusta lähtien suunniteltu ulkokäyttöön.

Verkkokaupan valikoima

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy tyylikkäät seinävalaisimet monilta eri valmistajilta. Tuotemerkkeihin kuuluvat esimerkiksi tanskalainen moderneja ja tyylikkäitä valaisimia valmistava Nordlux ja tyyliltään romanttisempia malleja valmistava Matrolight.

Tilaa itsellesi tyylikkäät seinävalaisimet verkkokaupan valikoimista, ja luo niiden avulla kotiisi toimiva valaistus ja miellyttävä tunnelma. Näin takaat sen, että kotona on mukavaa ja helppoa puuhailla ja rentoutua vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta.