Kalastukseen suunnitellut kalastusvaatteet sekä -asusteet takaavat kalastajalle miellyttävän ja turvallisen saaliinpyynnin veden äärellä. Oletpa satunnaisesti kalastusta harrastava tai aktiivikalastaja, kannattaa huolehtia asianmukaiset ja turvalliset kalastusasusteet aina matkaan!

Kalastusasusteisiin lukeutuvat muun muassa kuivapuvut, paukkuliivit, kalastuskäsineet, takit sekä housut. Kalastajan tarpeet tunteva japanilainen Daiwa valmistaa erinomaisia kalastuspukuja vaativillekin säille. Lämpimät kalastusvaatteet pitävät kalastajat kunnossa ja saaliin jahtaamiseen riittää intoa, sillä kylmyys ei ole ajamassa kalastajaa kotiin.

Kuivapuvut kalastajille ja melojille

Kuivapuku on suunniteltu erityisesti kylmissä vesissä kalastaville sekä meloville. Sen tarkoitus on suojata veden varaan joutunutta niin hyvin, että jääkylmä vesi ei pääse kastelemaan kuivapuvun alla olevaa vaatekertaa. Tämä edesauttaa huomattavasti ihmisen kykyä pelastautua vedestä.

Kuivapukuun pukeutunut kalastaja saa huomattavasti runsaammin aikaa pelastautua veneen kaaduttua, mitä tavallisiin ulkovaatteisiin pukeutunut. Kuivapuku ei kerää painoa samoin, mitä muut vaatteet kastuttuaan, joten vedessä liikkuminen on huomattavasti sulavampaa. Kuivapuvun alla on hyvä käyttää esimerkiksi paksua fleece-kerrastoa tai muuta lämmittävää vaatekertaa.

Veden varaan joutunut kalastaja saa todellista turvaa myös paukkuliiveistä. Paukkuliivit ovat kaasutäytteiset pelastusliivit, jotka ovat huomattavasti mukavammat päällä perinteisiin pelastusliiveihin verrattuna. Paukkuliivit eivät estä tavallisia liikeratoja kalastamisessa, mutta turvaavat pelastumisen veden varaan jouduttaessa.

Pilkille voi lähteä vaikka räntäsäässä

Talvella kalamiehet odottelevat innolla pilkkikauden alkua. Pilkkimisessä on oma viehätyksensä, joten olipa sää mikä tahansa, avannon äärelle on päästävä istuskelemaan. Pilkkijän tärkeimpiä varusteita ovat lämmittävät aluskerrastot sekä kunnollinen vettä ja tuulta pitävät pilkkihaalarit.

Talvikalastukseen, kuten pilkkimiseen kannattaa varustautua myös kunnollisilla käsineillä, sillä kylmettyneet kädet estävät käsien normaalit liikkeet – jäätyneet sormet eivät taivu solmimaan siimaa kovinkaan ketterästi! Kunnolliset nahasta ja villasta valmistetut pilkkikäsineet tai neopreenisormikkaat auttavat pitämään sormet lämpimänä säässä kuin säässä.

Mikäli kalaonni suosii, on saaliin käsittelyn vuoro. Kalaa ei kannata käsitellä likaisilla yleiskäsineillä, vaan kannattaa hankkia kestävät kalankäsittelyhansikkaat. Kalaa käsitellessä ja perkauksessa hanskoista on hyvä löytyä korkea viiltosuoja. Viiltosuojaluokka kalankäsittelyssä on usein korkein luokka, eli 5. luokka.

Kärkkäisen verkkokauppa on oikea kalastajan unelmakauppa, sillä täältä löytyvät kaikki kalastukseen tarvittavat tuotteet aina perhoista pilkkihaalareihin. Olitpa suuntaamassa kalastusreissulle pohjoiseen tai odottelet mökkirannan pilkkikauden avajaisia, suuntaa tilaamaan parhaat kalastusasusteet laajasta valikoimastamme!