Plafondi on tyylikäs ja käytännöllinen vaihtoehto yleisvalaisimeksi niin matalaan kuin korkeaankin tilaan. Sen valossa voit sekä suoriutua arkiaskareista että rentoutua lempiharrastustesi parissa miellyttävästi. Tilaa nyt sisustukseen ja omiin käyttötarpeisiin parhaiten sopiva plafondi tuomaan pehmeää ja häikäisemätöntä yleisvaloa kotiin!  

Valaistuksen merkitys sisustuksessa

Valaistus on tärkeä osa kodin sisustusta siinä missä kalustuskin. Valaisimilla paitsi valaistaan tarpeellisia kohteita, myös luodaan tunnelmaa kotiin. Tästä syystä valaistuksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella ja mahdollisimman varhain, jo talon rakennusvaiheessa. 

Parhaiten yleisvaloa tilaan tuovat kattovalaisimet, joita on saatavilla monenlaisia. Kattovalaisin toimii tarvittaessa myös sisustuselementtinä, joka kiinnittää katseen ja tuo mielenkiintoa kodin sisustukseen.

Plafondit

Plafondilla tarkoitetaan kuvullista valaisinta, joka asennetaan suoraan kiinni kattopintaan. Kuten muitakin kattovalaisimia, myös plafondeja on saatavilla sekä koukkukiinnitykseen ja kattopistokkeeseen sopivina että suoraan rasiaan kiinteästi asennettavina malleina.

Plafondi on erinomainen keino tuoda huoneeseen miellyttävää ja pehmeää yleisvaloa. Lampun peittävä kupu saa aikaan sen, että valo ei häikäise huoneessa olijaa.

Kattoplafondi vie riippuvalaisinta vähemmän tilaa, minkä ansiosta se on hyvä ratkaisu pieneenkin tilaan, kuten vaatehuoneeseen. Myös matalaan huoneeseen plafondi sopii erinomaisesti. Sitä ei tarvitse kiertää, koska lamppu on tukevasti kiinni katossa. Lisäksi myös kylpyhuoneeseen sopii hyvin plafondi valaisin, koska lamppu on kattoon kiinnitetyn kuvun takana roikkuvaa valaisinta paremmin suojassa vesiroiskeilta.

Muotoilultaan neutraaleina plafondit sopivat hyvin yhteen monien erilaisten sisustustyylien kanssa. Myös väritykseltään ne ovat usein vaaleita, joten ne sopivat erinomaisesti yleisvalaisimiksi mihin tahansa huoneeseen. Yleisvalaistuksen lisäksi voi sitten helposti lisätä tarpeen mukaan lisävaloja kohteisiin, jotka sitä kaipaavat.

Kärkkäisen valikoimat

Kärkkäisen valikoimista löytyy monia erilaisia ja eri sisustustyyleihin ja mieltymyksiin hyvin sopivia plafondeja. Verkkokaupan tuotemerkkeihin kuuluu esimerkiksi tanskalainen Nordlux, jonka tuotteisiin kuuluu monia yksinkertaisen tyylikkäitä vaihtoehtoja. Myös muotoilultaan neutraaleja vaihtoehtoja valmistava Innolux ja persoonallisia plafondeja valmistava Matrolight kuuluvat verkkokaupan tuotemerkkeihin.

Lisäksi verkkokaupasta on saatavilla myös led plafondi, joka on hehkulamppua huomattavasti kestävämpi ja pitkäikäisempi vaihtoehto. Led-lamput myös tarvitsevat loisteputkia ja hehkulamppuja vähemmän virtaa eikä huoltoa useimmiten lainkaan. Led-valaisimia on saatavilla nettikaupasta todella monenlaisia, ja niiden kirkkautta voi usein säätää tarpeen mukaan himmeämmäksi, mikä monipuolistaa käyttöä merkittävästi.

Laita kotisi valaistus kuntoon kerralla! Tilaa vaikka kaikkiin huoneisiin tyylikkäät ja tarpeisiisi parhaiten sopivat plafondit Kärkkäisen verkkokaupasta, ja nauti hyvästä yleisvalaistuksesta niin arkiaskareiden parissa puuhaillessasi kuin rentoutuessasikin!