Talven hämäryys ja synkkyys väistyvät pienten koristevalojen avulla. Erilaiset sisävalosarjat ovat oiva valonlähde sisätiloissa käytettyinä. Ne mahdollistavat tunnelmallisen valaistuksen melkeinpä minne tahansa. Sisävalosarjat ovat suosittuja etenkin jouluvaloina, sillä joulun aikaan kaikkialle tahdotaan luoda mahdollisimman tunnelmallista valaistusta.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät ihanat sisävalosarjat syksyn hämäryyteen kuin myös jouluksi. Kärkkäisen verkkokaupasta löydät turvalliset ja testatut valosarjat tunnetuilta valaisinvalmistajilta, kuten Konstsmidelta sekä Siriukselta. Valosarjojen käyttö on led-valaistuksen myötä tullut entistä turvallisemmaksi, sillä polttimot eivät lämpene vanhoihin valosarjoihin verrattuna.

Sisävalosarjat paperitähdestä pöytäkoristeeseen

Vielä muutama vuosikymmen sitten kodin jouluvalot olivat pääsääntöisesti kuusenkynttilät sekä ikkunakynttelikkö, ja niitä ei käytetty muulloin kuin jouluna. Valinnanvaraa oli niukasti ja paperitähden etsiminen ikkunaan saattoi olla vaivalloista. Oranssi paperitähti olikin pitkään ainoa hieman erilainen jouluvalo, joten moni meistä aikuisista muistaa sen luoman punertavan valon osana joulun tunnelmaa.

Oranssi paperitähti on saanut rinnalleen useita erilaisia tähtimuotoja sekä värejä, joiden avulla kodin tunnelmavalaistusta voi rakentaa. Suomalainen Airam valmistaa niin led-valolla varustettuja tähtiä, kuin myös muita ihania jouluvaloja, jotka sopivat mainiosti käytettäväksi jo syksyllä tunnelmavaloina.

Led-valo mahdollistaa ihanien valaistujen pöytäkoristeiden turvallisen käytön. Pienillä, värikkäillä valoilla koristettu kolmiulotteinen luistelurata tai kaupungin siluetti ovat erinomaisia pöytäkoristeita missä tahansa. Konstsmiden valolliset pöytäkoristeet ovat kaiken ikäisten suosiossa. Pöytäkoriste toimii joko verkkovirralla muuntajan kautta tai vaihtoehtoisesti paristoilla. Valaistua pöytäkoristetta käytetään usein korvaamaan ikkunalla olevat kyntteliköt.

Ihanat johdottomat kuusenkynttilät

Johdottomuus on nykypäivää. Moni kuusenkoristelija on ilahtunut viimevuosina siitä, että joulukuusen voi valaista nykyään myös johdottomasti. Joulukuusen paikka ei ole enää sidottu jonnekin tiettyyn nurkkaan, josta pistorasia löytyy tai kuusen valot saadaan toimimaan ilman pitkiä jatkojohtojakin. Johdottomat kuusenkynttilät ovat sitä paitsi paremman näköiset kuusessa, sillä ne voidaan asettaa minne tahansa.

Kuusenkynttiläsarjaa on saatavana myös kokonaan valkoisena. Tämä on miellyttävä seikka, sillä moni hankkii värillisen muovikuusen jouluksi. Perinteiset tummat valosarjat näyttävät vaaleassa kuusessa hankalailta. Kuuseen voi toki käyttää aivan tavallisia sisävalosarjoja, mikäli perinteiset kuusenkynttilät eivät ole omaan makuun. Vaihtelua kuusen valaisemiseen voi hakea esimerkiksi koristevalosarjoista tai värillisistä valosarjoista.

Muista turvallisuus aina valosarjoja käytettäessä

Suomessa myytävät sisävalosarjat ovat testattuja ja turvalliseksi luokiteltuja, mutta niiden käyttöä kannattaa kuitenkin valvoa. Sisävalosarjat ovat tarkoitettuja ainoastaan kuiviin ja lämpimiin tiloihin. Oikeanlaisella käytöllä valosarjat ovat turvalliset käyttää sekä käyttöikä on pitkä. Rikkinäisiä valosarjoja ei tule käyttää eikä yrittää korjata.

Olitpa etsimässä pimeneviin syysiltoihin tunnelmavalaistusta tai jouluisia koristevaloja, löydät Kärkkäisen verkkokaupasta todella kattavan valikoiman kaikenlaisia valosarjoja. Sisävalosarjat ovat suunniteltu toimimaan ainoastaan sisätiloissa, joten ehdottoman turvallista on valita ulkovalosarjat silloin, kun mielit pihan tunnelmallista valaisemista.