Metsästyskauden koittaessa moni metsälle lähtijä joutuu puntaroimaan metsästysaseen kuljettamisen vaihtoehtoja. Suomen laki määrittelee tarkoin, miten asetta saa kuljettaa yleisellä paikoilla sekä maastossa. Jokaisen aseluvan saaneen kansalaisen on tiedostettava ja ymmärrettävä laki tältä osin. Vääränlaisesta aseen kuljettamisesta saattaa joutua luopumaan aseenkantoluvasta.

Asetta saa kuljettaa vain lataamattomana ja suojattuna. Laki24.fi antaa selkeät ohjeet jokaiselle aseen kuljettajalle, joten siihen kannattaa tutustua tarkoin.  Aselaukku tai asepussi ovat eriomaisia vaihtoehtoja turvalliseen aseenkuljetukseen. Ne antavat aseelle myös hyvän suojan naarmuuntumista tai kolhiutumista vastaan. Useissa aselaukuissa on lisäksi hyvä kosteudensietokyky, joten se pitää aseen kuivana ja käyttökelpoisena vetisessäkin maastossa.

Asepussi suojaa asetta myös säilytyksessä

Aseen kuljettamiseen sekä säilyttämiseen tarkoitetut asepussit ovat pääsääntöisesti kevyesti suojattuja pitkän mallisia pusseja, jotka estävät aseen naarmuuntumisen. Asepussin tarkoitus on suojata asetta myös sivullisten katseilta, sillä aseen kuljettamisen aikana ase täytyy olla turvallisen näköisesti suojattuna sekä huomiota herättämätön.

Pehmeä asepussi on käytännöllinen myös aseen säilytyksessä kotona. Asetta tulee kotona aina säilyttää lukollisessa asekaapissa. Asepussi suojaa asekaapissa asetta pölyttymiseltä ja naarmuuntumiselta. Kaiken kaikkiaan asepussin tuoma suoja säästää asetta ulkoisilta rasitteilta.

Beretta -asepussit ovat mukavan huomaamattoman näköisiä, joiden avulla asetta voi kuljettaa esimerkiksi autossa vähäisellä huomiolla. Hillityn värityksensä ansiosta niihin ei helposti kiinnitetä huomiota, joten metsästysretkillä aseet kulkevat mukavasti niiden sisällä. Kestävä kantohihna helpottaa asepussin kantamista olalla kävellessä.

Aselaukut matkustelevalle metsästäjälle

Mikäli metsästysreissuille lähdetään kauemmas, kannattaa aseet säilyttää aselaukussa. Aselaukut valmistetaan joko alumiinista tai kestävästä kovamuovista, joten ne ovat kokoonsa nähden keveitä kuljetettavia. Aselaukut ovat asepussien lailla suhteellisen huomaamattomia kuljetuksen aikana. Paras aselaukku onkin sellainen, mikä ei herätä huomiota ulkopuolisten silmissä.

Aselaukut ovat pehmustettuja sisäpuolelta, joten aseet pysyvät ehjänä kovassakin menossa. Lukollisen suljinmekanismin ansiosta niiden kuljettaminen on turvallista, sillä ne eivät pääse aukeamaan itsestään. Aselaukussa kulkeutuvat mukavasti aseen rungon lisäksi myös piiput sekä kiikaritähtäimet.

Asepussit tai -laukut netistä

Metsästyskauden koittaessa on siis ensiarvoisen tärkeä huolehtia turvallisesta aseiden kuljettamisesta. Olitpa lähdössä kyyhkysjahtiin tai karhun kaatoon, on huolehdittava siitä, että ulkopuolisten silmissä et näytä huolimattomalta aseenkantajalta. Vaikka ampuma-aseella sattuukin suhteellisen harvoin pahoja onnettomuuksia, olisi kuitenkin jokainen onnettomuus estettävissä, jos turvalliseen aseen kuljettamiseen kiinnitettäisi vielä enempi huomiota. Tärkein seikka on se, että ase on kuljetuksen aikana aina lataamaton!

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät kätevät ja huomaamattomat aselaukut ja -pussit itsesi ja aseesi parhaaksi.