Suomen luonto ja neljä eri vuodenaikaa kutsuvat retkeilemään ympäri vuoden. Hiihtovaellus keväthangilla kevään valoisina hetkinä, kesän lämpimät ja leppoisat vaellusretket, syksyn ruska ja luonnon väriloisto, tai talven maaginen lumimaailma rauhoittavat mielen ja ruumiin arjen kiireistä.

Majoittuminen Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa vaatii kuitenkin olosuhteisiin sopivat majoitteet. Retkeilijän kokemus, retken luonne ja olosuhteet sanelevat aika pitkälti minkälainen majoite erämaahan kannattaa hankkia. 

Perustason teltta tai retkiteltta soveltuu eri kokoisille retkiporukoille ja perheille helpommissa olosuhteissa, leirintäalueilla ja basecamp-tyylisessä retkeilyssä. Vaellukseen kannattaa taas valita kevyempi ja kestävämpi vaellusteltta, jota jaksaa kantaa painavampaa retkitelttaa paremmin pidemmillä reissuilla. Vaellusteltta on kevyt kantaa, nopea pystyttää ja se kestää rajumpiakin sääolosuhteita. Laavut ovat käteviä ja nopeita majoitteita yksin vaeltavalle tai isommallekin kalastus- tai eräporukalle mallista riippuen. Hyvin suojaavat kodat nousevat helposti ja nopeasti majoittamaan isompaakin ryhmää. 

Bivakit ovat kevyitä kuljettaa ja helppoja koota

Bivakit ovat hieman kokeneempien retkeilijöiden ja vaeltajien suosiossa. Näppärät ja yksinkertaiset bivakit ovat keveitä ja helppoja koota. Niissä yöpyy helposti vaeltaja rinkkansa kanssa tai pari retkeilijää mukavasti. Trimm Bivak -teltta on mainio kahdenhengen majoite kaikenlaiseen retkeilyyn. Bivakin molemmilla sivuilla on oviaukot, jotka helpottavat telttaan kulkemista. 

Trimm Bivakin oviaukkojen edessä on pienet absidit eli teltan eteistilat, joissa voidaan säilyttää mukana kulkevat tavarat. Bivakin sisätelttaa voidaan käyttää myös yksinään kesän lämpimillä keleillä, kun sateista ei ole vaaraa. Hyvä vedenpitävyys ja teipatut saumat takaavat bivakin toimivuuden myös sateisella säällä.

Tarppi tarjoaa kätevän suojan ja läheisen kosketuksen luontoon

Esimerkiksi DD Hammocks Tarp -tarppi on legendaarisen valmistajan kestävä, kevyt ja monipuolisesti muunneltava laavuteltta retkeilijöille, jotka haluavat olla läheisessä kosketuksessa ympäröivän luonnon kanssa. Tarpin koko mahdollistaa riittävän suojan riippumatolle ja tavaroille. Todella huonolla ilmalla, kuten kaatosateella, tarpin voi kiinnittää viistoon, jolloin saadaan mahdollisimman hyvä suoja. Huonolla ilmalla laavuteltta voidaan laskea normaalia alemmaksi ja lähemmäs riippumattoa

Moni tarppi omaa hyvän vedenpitävyyden, teipatut saumat ja kestävät kiinnityslenkit, jotka mahdollistavat erilaiset pystytysvaihtoehdot vallitsevien olosuhteiden mukaan. Kärkkäisen verkkokaupan valikoimasta löytyy monen kokoiset tarpit tarpeen mukaan. 

Kotimainen laavuteltta voidaan pystyttää monella eri tavalla

Nopeasti pystytettävä Savotta-merkin Hawu-teltta on mainio kotimainen teltta, joka koostuu kahdesta eri puolikkaasta. Yhdestä puolikkaasta saadaan mainio laavuteltta. Perinteisen keskisalon ohella Hawu-laavuteltta voidaan pystyttää vaikka puun ympärille tai oksasta riippumaan. Savotta Hawu 4 -teltta on suunniteltu 2–4 henkilölle ja jatkopalan kanssa jopa kuudelle nukkujalle. Isompi Savotta Hawu 8 -teltta soveltuu 5–8 retkeilijälle ja jatkopalan avulla teltta majoittaa jopa 12 henkilöä. 

Kotateltta on helposti pystytettävä ja se tarjoaa majoituksen erämaassa tai metsän siimeksessä jopa kahdeksalle reissaajalle. Hyvin suojaava kotateltta on varustettu teleskooppikeskisalkolla ja vetoketjulla kiinnitettävällä pohjakankaalla. Kotateltta omaa mainion vedenpitävyyden ja helman kolme venttiiliä takaavat riittävän ilmanvaihdon. 

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa laavut, kodat, bivakit, tarpit ja teltat markkinoiden parhailta tuotemerkeiltä. Verkkokaupasta löytyy perustason teltta lapsille, sopiva retkiteltta perheille, vaellusteltta vaativampiin olosuhteisiin, tarppi kokeneille eränkävijöille ja laavuteltta tai kotateltta isommalle porukalle. Valitse kokemuksesi mukaan sopiva vaihtoehto itsellesi, perheellesi tai ryhmällesi ja tilaa helposti ja nopeasti kotiin toimitettuna.