Kynnysmaton tehtävänä on pysäyttää ulkoa kantautuvat roskat, kura ja muu lika, ennen kuin ne päätyvät pitemmälle taloon. Hyvä kynnysmatto on paitsi kurasyöppö, myös tukeva, helposti paikoillaan pysyvä sekä näppärästi puhdistettava.

Millainen matto kynnysmatoksi?

Kynnysmatoksi ei käy mikä tahansa matto – vaikka kynnysmaton tehtävä ei ole toimia tilan kaunistajana, siisti ja esteettinen kynnysmatto on kuitenkin ensimmäinen tervehdys vieraalle. Siksi myös teknisten ominaisuuksien vuoksi kynnysmaton ulkonäköön on hyvä kiinnittää huomiota. Kynnysmatto tekstillä voi hauska ja persoonallinen tervehdys!

Kynnysmattoa hankkiessa mieti, sopiiko se siihen tilaan, mihin olit sen ajatellut? Sopiiko se talon tyyliin, muuhun sisustukseen ja värimaailmaan? Onko se muodoltaan oikean kokoinen vai jääkö se ikävästi pystyyn seinien vierellä tai eteisen lipaston edessä? Mieti myös maton paksuutta. Kynnysmaton tulisi pysyä vaivattomasti paikallaan, eikä ole toivottavaa, että esimerkiksi avautuva ulko-ovi saisi maton kääriytymään joka kerta rullalle. 

Kynnysmaton tulee vetää itseensä suurin osa siitä liasta ja kurasta, mikä muutoin kantautuisi sisälle eteiseen. Siksi karhea materiaali on omiaan kynnysmatolle. Esimerkiksi juutti tai muovipintainen ruohomatto ovat kestäviä ja suosittuja vaihtoehtoja. Maton tulisi kuitenkin olla helposti puhdistettava ja sopivan kevyt siirrettäväksi. Sen tulisi pysyä myös napakasti paikoillaan, jotta imuroiminen onnistuu helposti.

Napakka matto on myös turvallinen. Näin kynnysmatto ei pääse liukumaan jalan alla aiheuttaen kaatumisvaaran. Kumi on hyvä pohjamateriaali: se pysyy hyvin paikoillaan esimerkiksi liukkaalla laattalattialla tai maalatulla puulla.

Erityisen tärkeää on huomioida, että matto pysyy jämäkkänä myös oven ulkopuolella. Ulko-oven eteen ja terassille kantautuva vesi tai jää voi tehdä matosta petollisen liukkaan. Ulos sopivan kynnysmaton täytyy myös kestää hajoamatta vaihtuvia sääilmiöitä: sadetta, lunta, pakkasta ja auringon porotusta. Tanakka ruohomatto on hyvä valinta ulos.

Kynnysmaton värillä on väliä

Iloisen värikäs kynnysmatto on pirteä valinta ulko-ovelle – kirkkaat värit likaantuvat kuitenkin helpommin kuin luonnollisemmat sävyt. Musta tai ruskea sävy on oivallinen valinta ulko-oven eteen ja eteiseen. Valkoinen on kaunis, mutta likaantuu helposti. Se voi kuitenkin sopia hienosti talon sisäeteiseen, mikäli talossa on tuulikaappi kuisti tai muu sisääntulo johon jalkineet riisutaan ennen sisälle astumista.

Kärkkäisen verkkokaupasta tilaat pirteät ja laadukkaat kynnysmatot oven ulko- ja sisäpuolelle. Valitse ostoskoriisi hyvin likaa imevät matot ja pysäytä kura sekä hiekka ennen kuin ne päätyvät sisälle saakka! Kärkkäisen verkkokauppa on valmiina palvelemaan vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä!