Kärkkäisen Hygienia ja Siivous sekä Kosmetiikkaosastoilta jokainen asiakas löytää varmasti tarvitsemansa tuotteen. Laajojen valikoimien ohella Kärkkäisellä panostetaan asiantuntevaan palveluun. Osastojen myyjillä on aito halu löytää ratkaisuja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Muista muhkeat valikoimat myös verkkokaupassa www.

karkkainen

.com

Teksti: Reetta Reinman Kuvat : Jenni Rättyä

Kädessäsi olevassa Kärkkäisen asiakaslehdessä on esittelyssä Kärkkäisen viiden tavaratalon ja verkkokaupan

Kärkkäisen Hygienia- ja Siivous sekä Kosmetiikkaosastojen tuotteista ja toiminnasta meille kertovat Kärkkäisen Lahden tavaratalon kyseisten osastojen myyjät, Tanja Kekkonen Hygienia-ja Siivousosastolta sekä Nina Hietamäki Kosmetiikkaosastolta.

Tanja toteaa, että ekologisuus on sekä siivousaineiden käyttäjien että niiden valmistajien punainen lanka; sitä nyt seurataan ja toteutetaan.

– Monta pientä tekoa vie suuriin tuloksiin, luontoa ja itseä kunnioittaen, Tanja kiteyttää ekologisuuden ydintä.

Hän muistuttaa , että kaikkien siivousaineiden kohdalla annosteluohjeet ja valmistajan käyttöohjeet kannattaa aina lukea huolellisesti.

Tanja, mitkä ovatmust-tuotteetkodin siivouskaapissa?

* Kunnolliset ja asianmukaiset siivousvälineet, niillä siivoaminen myös sujuu mukavammin.

* Hankaussienet eri pinnoille.

* Mikrokuituliinat eri kohteisiin. Koodaa kaikki käytössäsi olevat siivousliinat eri kohteiden mukaan, näin bakteerit eivät leviä ympäriinsä, esimerkiksi punainen siivousliina - wc:n puhdistus, vihreä - keittiön puhdistus, sininen - yleispuhdistus.

* Ihmesieni on tehokas, varmista kuitenkin puhdistettavan pinnan soveltuvuus.

* Siivotessa on hyvä käyttää käsineitä, meiltä Kärkkäiseltä saat monessa koossa, niin perinteiset siivouskäsineet kuin kertakäyttöiset lateksi-, vinyyli- tai nitriilikäsineet.

*Kylppärinperusvarustuksena on hyvä olla lattian kuivauslasta, sekä myös suihkuseinien kuivauslasta, sellaiseksi soveltuu esimerkiksi ikkunalasta. Kuivaaminen suihkun jälkeen vähentää huomattavasti kalkkivesivalumia.

Siivotessa säännöllisyys on tärkeintä, näin lika ei pääse pinttymään, ja koti on aina mukavan siisti ja raikas.

– Puhdista lattiakaivot säännöllisesti, ja käytä esimerkiksi lattiakaivosuodatinta. Pese ja puhdista myös astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen nukkasihti säännöllisesti, näin saat puhtaammat astiat ja raikkaamman pyykin. Valikoimissamme on myös puhdistusaineet astianpesu- ja pyykinpesukoneille, Tanja kertoo.

Kevätaurinko paljastaa armotta ikkunoiden liat ja pölyt.

– Ikkunoiden ja peilien puhdistamiseen nykyään jokainen löytää varmasti mieluisan puhdistusaineen ja siivousvälineen – mahdollisuuksia on valmiista spraypulloista tiivisteisiin sekä kosteisiin ikkuna- ja peililiinoihin, Tanja sanoo.

Ikkunan pesussa on hyvä panostaa laadukkaaseen ikkunanpesimeen ja kuivaimeen. Kuivauslastoja on nykyään saatavilla erikokoisille ikkunaruuduille.

– Jos jouluna ei tullut kirkastettua kristalleja, niin nyt kristallivalaisimet säihkymään kilpaa kevätauringon kanssa! Helppoon kristallien puhdistukseen löytyy monia sprayvaihtoehtoja, Tanja vinkkaa.

Tanja kertoo , että keraaminen ja induktioliesi ovat pinnoiltaan samanlaisia, mutta induktioliesi on helpompi hoitaa, koska induktioliesi kuumenee magneettikentän vuoksi vain paistoastian alalta, näin yliroiskeet eivät pääse palamaan kiinni. Sekä keraamisella että induktioliedellä ruokaa valmistettaessa on syytä olla huolellinen:

– Älä liikuttele pannua tai kattilaa turhaa, jotta liesi ei naarmuunnu. Puhdista tahrat mahdollisimman pian niiden syntymisen jälkeen.

Jäähtyneen keraamisen ja induktiolieden pinnan puhdistamiseen Tanja suosittelee mikrokuituliinaa ja liedenpuhdistussientä sekä puhdistusaineeksi esimerkiksi jotain seuraavista tuotteista: Mr muscle, Dr.Beckmann, Vitro clean,K2Rtai Universalstone.

– Puhdistamisen jälkeen huuhtele lieden pinta huolellisesti puhtaalla, märällä liinalla ja kuivaaa esimerkiksi mikrokuituliinalla tai nukkaamattomalla Serla-siivouspaperilla. Näin saat säihkyvän liesitason.

– Mikäli lika on päässyt palamaan lieden pintaan kiinni, keraamisen- ja induktiolieden voi puhdistaa teräskraballa eli puhdistuslastalla, mutta hyvin hellästi, terä oikeassa kulmassa.

Tanja Kekkonen on työskennellyt Kärkkäisen Lahden tavaratalon Hygienia- ja Siivousosastolla vuodesta 2011 lähtien ja viihtynyt erinomaisesti isossa talossa ja työtehtävissään.

– Kärkkäisellä panostamme hyvään asiakaspalveluun. Se on työmme ydin. Me myyjät mielellämme opastamme ja neuvomme, etsitään ratkaisut yhdessä. Kysy rohkeasti ja kerro myös toiveitasi valikoimiemme suhteen, Tanja kannustaa.

Kärkkäisen Hygienia ja Siivousosaston valikoimista Tanja on iloinen ja ylpeä.

– Valikoimamme on todella kattava. On mukava esitellä asiakkaille vaihtoehtoja, jokaiselle löytyy varmasti mieleinen ja tarpeeseen sopiva tuote.

Vapaapäivinä Tanjan löytää talvisin kauniilla säällä Lahdessa Vesijärven jäältä, rentoutumassa pilkkien.

– Ja saalistakin yleensä tulee siinä rentoutumisen lomassa! Tanja naurahtaa.

"– Ruskean sävyinen ripsiväri antaa huomattavasti pehmeämmän lopputuloksen, varsinkin jos ei käytä muuta silmämeikkiä. "
"– Jos jouluna ei tullut kirkastettua kristalleja, niin nyt kristallivalaisimet säihkymään kilpaa kevätauringon kanssa!"
"– Meikkivoide samalla suojaa ihoa, monista meikkivoiteista löytyy myös aurinkosuoja."