Kärkkäisen Hygienia- ja Siivous sekä Kosmetiikkaosastojen valikoimista vastaava tuotepäällikkö Paula Päivärinta kokosi

tärppejä

osastojensa toimintaperiaatteista ja trendeistä.

* Vastuullisuus, eettisyys, ekologisuus ja luonnonmukaisuus ohjaavat meitä Kärkkäisellä yhä enemmän, kun kehitämme omia tuotemerkkejämme ja etsimme maailmalta uusia tuotteita Kärkkäisen Hygienia- ja Siivous sekä Kosmetiikkaosastojen valikoimiin. Valikoimat ovat kattavasti myös verkkokaupassa www.karkkainen.com

* Asiakaspalautteet ovat yksi vahva palautekanava meille. Olemme lähellä asiakasta. Asiakkaillamme on mahdollisuus kertoa meille toivomuksia, mitä tuotteita he kaipaavat valikoimiimme.

* Uusia luonnonkosmetiikkasarjoja ja luonnonkosmetiikkatuotteita valitessamme kiinnitämme huomiota, että tuotteet täyttävät aidolle luonnonkosmetiikalle asetetut kriteerit. Luonnonkosmetiikkasertifiointi on tärkeä, sillä sertifiointijärjestö valvoo luotettavasti tuotteen koko elinkaaren raaka-aineiden viljelystä, tuotantoon ja aina pakkauksen kierrätykseen saakka. Luotettava sertifiointi on paras tae tuotteen ekologisuudesta ja luonnollisuudesta.

* Siivoamista helpottaa ja lopputulosta parantaa, kun valitsee jokaiselle pinnalle sitä varten suunnitellun puhdistusaineen, esimerkiksi keittiössä tarvitaan rasvaa poistavaa puhdistusainetta ja kylpyhuoneessa muun muassa saippuakertymiä poistavaa puhdistusainetta. Lattiamateriaalien mukaisesti valittu lattian puhdistusaine hoitaa lattiaa, mikä samalla pidentää lattian käyttöikää.

* Ikkunat kannattaa pestä yleensä kerran tai kaksi vuodessa. Parhaaseen tulokseen pääsee, kun kostuttaa ensin lasin melko kosteaksi esimerkiksi puhdistussuihkeella sekä siivousliinalla ja vetää sen jälkeen kuivaimella tasasisin vedoin – joko pysty- tai vaakavedoin ikkunan kuivaksi. Kuivaa kuivain aina ennen uutta vetoa.

* Ekologisuuden näkökulmasta sertifiointien merkitys kasvaa. Esimerkiksi kosmetiikkatuotesarjoista Mádara ja Mossa -tuotteiden ulkopakkaukset valmistetaan kestävän kehityksen mukaisesti tuotetusta kartongista tai paperista. Ulkopakkauksiin ei esimerkiksi käytetä laminoitua kartonkia, jotta biohajovauus ja kierrätettävyys eivät kärsi.

* Luonnonkosmetiikan koko tuotekoostumuksessa panostetaan nyt ihon hoitavuuteen. Perinteisesti kosmetiikassa käytetty mineraaliöljy on korvattu luonnonkosmetiikassa kasviöljyillä, jotka toisin kuin mineraaliöljy sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka jo itsessään hoitavat ja suojaavat ihoa ehkäisten ikääntymisen merkkejä.

* Luonnonkosmetiikassa aktiiviaineet ovat usein tehovaikutteisia kasviuutteita, jotka muun muassa kirkastavat, kiinteyttävät, rauhoittavat tai tasapainottavat ihoa. Keinotekoiset hajusteet on luonnonkosmetiikassa korvattu eteerisillä öljyillä, jotka vaikuttavat aromaterapeuttisesti hermostoa aktivoiden: rauhoittaen, virkistäen tai tasapainottaen.

* PAULAN VINKKI

Vaihtoehtona muovillekylppäriin:

Bambusta valmistetut Humble Brush hammasharjat ja kotelot, hammaslanka, vegaani hammastahna sekä bambusta valmistetut vanupuikot ja juomapillit.