Stressi tekee meistä levottomia ja ärtyneitä. Stressi häiritsee yöunta, hajottaa lihaksia, pienentää kalorien kulutusta ja lisää rasvan varastoitumista.

Kun altistumme toistuvalle tai pitkäkestoiselle stressille, kortisolin tuotanto elimistössä lisääntyy. Kortisoli on lisämunuaisten erittämä hormoni, joka auttaa elimistöä sopeutumaan stressitilanteissa. Siksi sitä kutsutaan myös nimellä ”stressihormoni”. Poikkeukset kortisolin tuotannossa saavat elimistössä aikaan häiriöitä useissa toiminnoissa, muun muassa energia-aineenvaihdunnassa.

Kortisolin yksi tärkeimpiä tehtäviä on pitää veren sokeritasot riittävän korkeina stressitilanteissa vapauttamalla lihas- ja rasvasoluista energiaa eli glukoosia. Stressitilan pitkittyessä kohonnut kortisolin tuotanto estää insuliinin toimintaa soluissa, nostaa verensokeria ja aiheuttaa painon nousua. Myös ruoansulatus ja aineenvaihdunta hidastuvat, mikä vähentää kalorien kulutusta. Käyttämätön energia varastoituu rasvaksi – usein vyötärölle.

Kun energiankulutus pienenee ja elimistön metabolia häiriintyy, vastustuskykymme heikkenee ja meidän on entistä vaikeampi suojautua stressin aiheuttajalta. Väsymys ja levottomuus lisääntyvät, elimistössä vallitsee kaaos.

Harmonia KSM66® -ravintolisän vaikuttava aine ashwagandha (Withania somnifera) normalisoi ja tasapainottaa hormonitoimintaa ja harmonisoi kehon toimintoja. Se auttaa edistämään stressinsietokykyä ja tasapainottamaan kortisolin tuotantoa, jolloin ylikierroksilla toimiva keho alkaa rauhoittua. Tästä ovat todisteena 18 placebo-kontrolloitua kaksoissokkotutkimusta.

Harmonia KSM66® on ollut yli 52 perättäistä viikkoa Ruotsin terveyskauppojen myydyin valmiste ja jättimenestys myös USA:ssa.

Harmonia KSM66:n sisältämää ashwagandha-yrttiä on käytetty yli 4 000 vuotta Ayurveda-lääketieteessä. Viimeisimmän kattavan kliinisen dokumentaation perusteella voidaan todeta ashwagandhan vaikutuksen perustuvan sen elimistön toimintoja normalisoivaan ja stressihormoni kortisolin pitoisuutta laskevaan tehoon.

Kliinisten tutkimusten mukaan Harmonia KSM66® kapselien sisältämä KSM66-ashwagandhauute:

Helpottaa stressin tunnetta.

Auttaa ylläpitämään psyykkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Edistää emotionaalista tasapainoa.

Tukee nukahtamista.

Edistää rentoutumista.

Tukee palautumista ja jaksamista, seksuaalienergiaa sekä lihasmassan kasvua.