Urheilu säällä kuin säällä on mukavaa, kun täydennät urheiluvaatetustasi tyylikkäillä asusteilla. Pakkanen tai paahde ei enää ole esteenä liikunnan ilosta tai virkistävästä happihyppelystä nauttimseen! 

Urheiluasusteiden merkitystä ei ole syytä aliarvioida. Jotta liikunta olisi nautinnollista myös pakkaskeleillä, lämpimiä hanskoja, päähineitä ja kaulureita ei sovi unohtaa. Kesäkelille ja urheilusaleille asusteet tuovat helpotusta paahteeseen ja kuumuuteen. Teknisten asusteiden lisäksi urheilijan elämää helpottavat täydentävät varusteet, kuten reput, laukut, juomapullot ja pyyhkeet.

Asusteet talviurheiluun

Talvi tuo urheiluharrastajalle omat haasteensa. Pakkanen puree hetkessä korvat ja sormenpäät turraksi, mutta liian paksuissa toppakäsineissä ja karvalakissa hiki puskee pintaan jo lenkin alkumetreillä. Sopivat urheiluasusteet ovat tarpeeksi napakat suojatakseen, mutta päästävät kosteuden kulkeutumaan iholta pois. 

Asusteet on syytä valita käytön mukaan. Esimerkiksi hiihtokäsineitä on saatavilla sekä vauhdikkaampaan että rauhallisempaan hiihtelyyn. Sormikkaat parantavat pitoa sauvasta, mutta lapasilla tai kaksisormisilla käsineillä kädet pysyvät lämpiminä pitkään. Kylmässä ilmassa lämpö haihtuu vartalosta eteenkin pään kautta. Korvalehdet ovat myös ärhäköitä paleltumaan, joten pipo on pikkupakkasellakin välttämätön. Pakkasen purevuutta lisää ilmanvastus ja tuulen nopeus. Tekniset hiihtopipot sopivat paitsi ladulle, myös kaikenlaiseen talviurheiluun.

Pitkäkestoinen liikunta lisää lämmöntarvetta

Kaulureiden tarkoituksena on pitää kylmä ilma poissa niskasta ja kaulasta. Suojautuminen on entistä tärkeämpää liikuntasuorituksen ollessa pitkäkestoista, jolloin kylmässä oleskellaan vääjäämättä pitkiä aikoja. Esimerkiksi talvivaeltaja tai retkihiihtäjä saa kaulualiinalla suojattua myös kasvonsa helposti paleltuvia poskia ja nenänpäätä myöten. Monoja tai vaelluskenkiä valitessa kannattaa jättää tarpeeksi tilaa lämmittäville sukille sekä paksuille pohjallisille, sillä varpaat ovat niin ikään alttiita paleltumisille.

Talvi tuo mukanaan pimeyden. Autoilijan on vaikea havaita ajoissa nopeasti liikkuvaa lenkkeilijää tai metsätien reunassa suihkivaa sivakoijaa. Vaikka lenkkeilisitkin katuvalojen loisteessa, erilaisia heijastavia tuotteita ei kannata unohtaa. Heijastimet ja heijastinliivit tuovat turvaa lenkkipoluille sekä helpotusta suojateiden varsille. 

Päähineet pitävät paahteen ja hien poissa

Kevätaurinko lämmittää, mutta petollinen viima iskee lenkkipolulle uskaltautujaan. Ohut pipo tai otsapanta on paikallaan vielä keväthangilla. Kesän korvalla urheilijaa vaanii paahtava paiste, joten täysin ilman päähinettä pitkät lenkit voivat muuttua tuskaisiksi. Lippalakki suojaa päälakea ja estää silmien häikäistymisen. Sen alle voi myös nostaa hiukset niskaa hiostamasta. Hiki pysyy otsalta tehokkaasti myös otsanauhoilla tai hikipannalla. Hikipanta on omiaan myös urheilusaleihin ja pelikentille.

Keleihin sopivat urheiluasusteet sinulle tarjoaa Kärkkäisen verkkokauppa. Kattavasta valikoimasta tuotteet niin kesään kuin talveen, himoliikkujille sekä virkistävästä ulkoilusta nauttivalle. Kärkkäisen nettikauppa palvelee sinua vuorokauden ympäri.