Erilaisia tietoteknisiä laitteita on saatavilla koko ajan enemmän ja eri käyttötarkoituksiin soveltuvina. Tästä syystä uutta laitetta hankkiessa onkin tärkeä lähteä siitä, mihin sitä tarvitaan ja missä sitä on tarkoitus käyttää. Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa laajan ja monipuolisen valikoiman erilaisia tablet-tietokoneita, joista löytyy varmasti paras tabletti jokaiseen tarpeeseen. Tule tutustumaan Kärkkäisen tuotevalikoimaan ja tilaa sieltä omasi nopeasti ja vaivattomasti!  

Tabletin ominaisuudet

Tablet on kosketusnäytöllinen, henkilökohtainen tietokone, jossa on ns. virtuaalinen näppäimistö, joka ilmestyy kosketusnäyttöön aina kun sitä tarvitaan. Näiden lisäksi markkinoilla on myös näppäimistöllä varustettuja tabletteja. Näppäimistön voi myös ostaa erikseen. Tabletti on alun perin suunniteltu käytettäväksi tietokoneen rinnalla. Ne ovat keveytensä vuoksi helposti siirreltävissä ja sopivat erinomaisesti leppoisaan internetin selailuun, sähköpostien ja kirjojen lukemiseen ja videoiden katseluun.

Oikein varusteltuna ja hyödynnettynä tabletti voi kuitenkin kasvaa myös oikeaksi kannettavaksi tietokoneeksi. Esimerkiksi tiedostojen tallentamisessa voi hyödyntää erilaisia pilvipalveluita, joita hyvät tablettisovellukset pystyvät hyödyntämään. Langaton näppäimistö puolestaan muuttaa tabletilla kirjoittamisen melkein yhtä helpoksi kuin tietokoneella työskentelyn. Myös muita apuvälineitä, kuten varavirtalähdettä, kannattaa harkita tarpeen mukaan.

Viisi vinkkiä sopivan tabletin valintaan

1. Kun harkinnassa on uuden tabletin hankinta, on syytä ensin rauhassa miettiä, mihin, missä ja miten laitetta on tarkoitus käyttää. Näin selviää sekä laitteelta vaadittavat ominaisuudet että mahdolliset käyttöä rajoittavat tekijät. Nämä vaikuttavat olennaisesti siihen, millainen laite kannattaa hankkia, onko laitteen pääasiallinen käyttötarkoitus internetin käyttö, sähköinen asiointi ja palvelut, jolloin tablet on tarkoituksenmukainen, vai onko tarkoitus laajamittaisempi kirjoittaminen ja esimerkiksi kuvienkäsittely, jolloin kuitenkin lopulta esimerkiksi kannettava tietokone sopii tarkoituksiin huomattavasti paremmin.

2. Myös sopivan käyttöjärjestelmän valitsemiselle kannattaa uhrata ajatus ja ottaa huomioon ne laitteet, joita jo valmiiksi omistaa. Jos esimerkiksi omistaa jo Applen puhelimen ja tietokoneen, kannattaa hankkia niiden lisäksi iPad-tabletti. Näin kaikilla laitteilla on mahdollista hyödyntää kaikkien laitteiden ominaisuuksia, kuten tekstinkäsittelyohjelmia, muistitilaa ja kuvankäsittelyohjelmia. Ne täydentävät näin toisiaan.

3. Myös tabletin näytön koko ja muut ominaisuudet vaikuttavat suoraan sen hintaan. Pienempi 7-8:n tuuman näyttö riittää hyvin netissä surffailuun, asiointiin ja yhteydenpitoon. Suurempi näyttö taas on tarpeen, jos haluaa lukea kirjoja, katsella elokuvia tai vaikkapa pelata toimintapelejä.

4. Laitteen muistikapasiteetti on myös hyvin olennainen hintaan vaikuttava ominaisuus. Jos tarkoitus on tallentaa suuria määriä valokuvia ja videoita, on syytä valita vähintään 32 GB:n muisti. Pelkkään netissä surffailuun ja sähköiseen asiointiin puolestaan riittää pienempikin muisti. Tablettiin voi kuitenkin helposti hankkia lisää tallennuskapasiteettia muistikorteilla, jolloin laitteessa on syytä olla Micro SD-korttipaikka niille.

5. Kameran ominaisuudet, myös etukamera, on myös syytä tarkistaa, jos aikomuksena on käyttää tablettia vaikkapa videopuheluihin. Lisää hyödyllisiä vinkkejä löytyy esimerkiksi Seniorin opas tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankintaan -nimiseltä sivustolta. Paitsi senioreille, myös kelle tahansa muulle laitteen hankkimista suunnittelevalle on apua sen lukemisesta.

Verkkokaupan mahdollisuudet

Kärkkäisen verkkokauppa sisältää kattavan valikoiman erilaisia tabletteja, joiden ominaisuuksiin voit tutustua mukavasti oman kodin rauhasta käsin. Kun halutut ominaisuudet on selvitetty, on mahdollista valita mahdollisimman edullinen tabletti, jossa kaikki tarvittava löytyy, mutta jossa turhasta ei kuitenkaan tarvitse maksaa. Verkkokaupan tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Samsung, Huawei, Estar ja Lenovo. Kärkkäiseltä löydät varmasti sopivan tabletin kotikäyttöön, töihin, eläkeläiselle tai lapselle. Tilaa nyt nopeasti ja vaivattomasti tabletti netistä ja siirry vaikkapa nauttimaan suosikkivideoistasi uudella laitteella!