Hyvä karkkipussi kruunaa niin juhlan kuin arkisemmankin vapaahetken. Esimerkiksi leffailtaan tai rentoutumiseen hyvän kirjan äärellä pussillinen omia suosikkikarkkeja tuo nautinnollisen lisän. Juhlissa karkeista voi puolestaan nauttia hyvässä seurassa muun juhlinnan lomassa. Olipa oma suosikkisi sitten irtokarkit tai suklaa, Kärkkäiseltä löydät lempikarkkisi varmasti!

Makeisista on moneksi

Karkit kuuluvat erottamattomasti niin arkeen kuin juhlaankin. Ne tekevät arkisesta TV-illasta tai lukuhetkestä erityisemmän ja ovat vahvasti mukana myös ystävien seurasta nauttimisessa ja erilaisissa kekkereissä.

Ne auttavat rennon tunnelman luomisessa esimerkiksi jouluna tai pääsiäisenä, tai minkä tahansa muun juhlan vietossa. Lisäksi niiden avulla voi vaikkapa koristella tiloja ja ottaa niitä mukaan erilaisiin hauskoihin ohjelmanumeroihin palkinnoiksi. Ideoita juhliin löytyy paljon erilaisista blogeista, kuten karkkibuffet-tarjoilu Festivus-blogissa.

Myös nautiskelijoita on erilaisia. Toiset haluavat herkutella pienemmissä erissä ja toiset taas kerralla enemmän. Osa haluaa itse valita pussin sisällön saatavilla olevista irtokarkkivalikoimista, kun taas toiset pitävät enemmän valmiin valikoiman sisältävistä karkkipusseista. Monelle kuluttajalle myös vastuullinen kuluttaminen ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeitä.

Lisäksi on selvää, että myös tilanne asettaa omat vaatimuksensa. Se, mikä on paras karkkipussi yhdessä tilanteessa, ei välttämättä sovi toiseen tilanteeseen yhtä hyvin. Erilaiset kulutustottumukset ja -mieltymykset näkyvätkin makeispakkauksissa ja -lajitelmissa, joita kehitetään jatkuvasti. Monesta suositusta karkkipussista on esimerkiksi tullut markkinoille myös 100 gramman miniversio.

Myös suklaa on monelle tärkeä lisä rentoutumishetkeen. Suklaan tunnetuimpiin valmistajiin Pohjoismaissa kuuluvat esimerkiksi Fazer, ruotsalainen Marabou ja norjalaisomisteinen Panda. Suklaatehtaiden tuotteita on nykyään yhä enenevässä määrin saatavilla eri kokoisina makeispusseina.

Suosituimpia karkkipussien valmistajia

Tunnetuimpiin kotimaisiin makeisten valmistajiin kuuluvat esimerkiksi Fazer, Halva, Haribo ja Malaco. Malaco on Cloetta Suomi Oy:n omistama suosittu kotimainen makeisia valmistava yritys, jonka lajitelmat ovat saatavilla monen kokoisina. Esimerkiksi Mini karkkipussit pienempään makeannälkään ja isot karkkipussit juhliin ja muuhun seurusteluun löytyvät sen valikoimista. Malacon nykyiseen tuoteperheeseen kuuluvat muun muassa sellaiset pitkän linjan suosikit kuin Aakkoset, TV Mix- ja Hyvää Makumaasta -pussit, joista esimerkiksi Aakkosiin on viime aikoina kehitetty uutuus karkkipussi.

Monet myyntivalikoiman suosituimmat karkkipussit tuottaa Fazer, joka myös on kotimainen makeisten valmistaja. Fazerin makeisvalikoimiin kuuluvat esimerkiksi karamellit, lakritsituotteet, marmeladit ja pastillit, jotka valmistetaan Lappeenrannan tehtaalla.

Nettikaupan myydyimmät top 10 karkkipussit sisältävät lisäksi myös Halvan tuotteita, joka myöskin on suomalainen perheyritys. Halva on suosittu erityisesti lakritsin ja salmiakin valmistajana. Muita hyviä karkkipusseja, jotka ovat säilyttäneet suosionsa läpi vuosikymmenten, ovat esimerkiksi Haribo-karkkipussit. Haribo on saksalainen makeisten valmistaja, joiden tuotteita on tuotu Suomeen 1970-luvulta alkaen.

Verkkokaupasta apua makeannälkään

Myös karkit ovat nykyään helposti tilattavissa netistä. Erityisesti juhlien yhteydessä nettikauppa on hyödyllinen, tarvittavat makeistuotteet voi tilata kerralla sieltä. Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa todella laajan ja kattavan karkkivalikoiman, josta löytyy sekä valmiit pussit että irtokarkit helposti kotisohvalta käsin. Tule nyt tutustumaan Kärkkäisen karkkivalikoimiin, ja löydä ja tilaa mieleisesi makeinen näppärästi sieltä!