Plus-koon nainen, pukeutumismyytit joutavat jo romukoppaan!

On nainen minkäkokoinen tahansa, olennaista on vaatteen hyvä istuvuus. Se saadaan aikaan osaavalla ja ammattitaitoisella leikkauksella.

JUNAROSE-malliston kaavat on leikattu imartelemaan plus-kokoisten naisten vartaloa.

Rohkeasti värejä, kuoseja ja erilaisia malleja, kannustaa plus-kokoisia naisia JUNAROSE-malliston myynnistä vastaava Sari Kurvinen Bestselleriltä. JUNAROSEn lisäksi tanskalaisen Bestsellerin brändejä ovat esimerkiksi Jacqueline De Yong, VERO MODA, NoisyMay, ONLY ja JACK&JONES.

Sari kehottaa jo heittämään romukoppaan plus-koon naisten pukeutumista rajoittavat myytit, joiden mukaan esimerkiksi vaakaraita ei sopisi tai O-kaula-aukko tai että plus-kokoisten naisten pitäisi piiloutua kaapumaisiin säkkeihin.

– Ei niin. Olennaista pukeutumisessa on vaatteen hyvä istuvuus. Siinä taas leikkaus on kaiken lähtökohta. Hyvin istuva vaate tuntuu mukavalta päällä, sellaisessa on kiva ja itsevarma olla.

Sari korostaa, että plus-koon vaatteiden leikkaukset eivät saa olla liian suoria ja lyhyitä, vaan esimerkiksi vatsanseudulle ja lantioon kaavoihin tulee tehdä rohkeammin pidempiä leikkauksia; ne tuovat linjakkuutta.

– Leikkauksissa linjojen rikkominen kaunistaa plus-koon vaatteiden kantajan muotoja, samoin tietty epäsymmetrisyys esimerkiksi hameen helman pituudessa.

Sari toki myöntää, että V-aukon kaulus on kaikille vartaloille yleensä imarteleva; se tuo hoikentavaa linjakkuutta olemukseen.

– Mutta vaatteessa, johon O-mallin kaulus sopii, se toimii erinomaisesti ja myös isompikokoisen naisen vaatteessa. Esimerkiksi JUNAROSEn mallistossa O-aukon kaulukset ovat kivan avaria, ne keventävät kokonaisuutta ja aikaansaavat sillä tavoin osaltaan myös linjakkuutta.

JUNAROSEn malliston syksyä somistavat rohkeat värit, on paljon punaisen, oranssin ja vihreän eri sävyjä.

– Kimallusta ja metallinhohdetta löytyy niin ikään, Sari sanoo.

– Metallin sävyjä käytetään rohkeasti päävärinä tai aavistuksenomaisesti metallilankana tuomassa metallin hohdetta kuosiin.

Kuviot ovat nyt isoja.

– Plus-kokoisella naisella isot printtikuviot toimivat upeasti sekä myös se paljon parjattu vaakaraita, JUNAROSEn mallistossa raita on usein graafisempaa tai palkkimaista. Olennaista läpi JUNAROSEn malliston on rohkea, mutta hallittu rajojen rikkominen, Sari kiteyttää.

Hän suosittelee plus-koon naisille myös pallo-kuviota.

– Pallomekko, mutta ehkä vähän erilaisella pallokuosilla kuin on totuttu, on näyttävä ja ihanan herkullinen!

Mekot jatkavat syksyn jälkeen myös tulevan talven suosikkeina.

– Kerroksellisuus toimii mekkojenkin kohdalla, paksut sukkahousut ja pehmeät neuleet mekkoihin yhdistettynä näyttävät upeilta - ja ovat ihanan lämpimiä, Sari sanoo.

Juhlapukeutuminen on Sarin mukaan rohkeaa ja näyttävää, kuosien, mallien, värien ja materiaalien leikkiä.

JUNAROSEn vaatteiden materiaaleina suositaan hengittäviä kuoseja sekä luonnon materiaaleja, kuten orgaanista puuvillaa ja viskoosia.

– Ne ovat mukavia ja kevyitä päällä.

Päällystakeissa villa pitää pintansa.

– Klassinen villakangastakki muuntuu JUNAROSEssa moderniksi ja kokeilevaksi. Mustan ja harmaan sijaan myös villakangastakki voi hehkua rohkeissa väreissä, ja ruutukuvio toimii aina villakangastakissa, toteaa Sari.

Suomen syksyyn ja talveen hyvin sopivia parkatakkeja JUNAROSElla on monipuolinen valikoima.

– Parkatakeissa on ihanan paksuja vanutäytteitä ja suloisia karvareunuksia kauluksissa.

Tanskalaisen Bestsellerin JUNAROSE-brändin tuotteet valmistetaan omilla tehtailla, jotka sijaitsevat Bangladeshissa, Kiinassa, Intiassa ja Turkissa. JUNAROSE-malliston suunnittelu on Tanskassa.

– JUNAROSE on selkeä, skandinaaviseen tyyliin sopiva mallisto, määrittelee Sari.

– Skandinaaviset pukeutujat arvostavat käytännöllisyyttä ja vaatteen kestävyyttä, ihan jo meidän ilmasto-olosuhteidenkin vuoksi. Puhdas ja selkeä tyyli on niin ikään skandinaavisten mieleen.

Sari, kurkistetaanko jo JUNAROSEn ensi kevääseen.

– Se on aivan ihana ja raikas. Kepeitä ja raikkaita kuoseja, hengittäviä materiaaleja sekä suloisia värejä. Paljon keltaista ja punaista sekä myös murrettuja värejä, Sari näyttää työpöytänsä tietokoneen ruudulla olevia JUNAROSEn kevään mallistoja.

JUNAROSE-mallisto on nyt myös Kärkkäisen tavaratalojen valikoimissa.