Tietokone on osa jokapäiväistä elämäämme – tarvitsemme konetta niin työ- kuin vapaa-aikanakin. Valitse kannettavallesi tyylikkään trendikäs tietokonelaukku tai sporttisen käytännöllinen tietokonereppu.

Mistä tyylikäs tietokonelaukku?

Tietokonelaukun hankinta tuottaa päänvaivaa. Kuinka valita myös iltamenoihin tai muodollisille lounaille sopiva, mutta katseita kestävä ratkaisu? On suuri kiusaus hankkia vain tarpeeksi suuri käsilaukku, johon tietokone muun tavaran ohella sujahtaa, mutta mieti vielä. Kannettavan tietokoneen laukulla on monia hyviä ominaisuuksia, joita muissa laukuissa ei välttämättä ole osattu ottaa huomioon.

Läppärille suunniteltu tasku suojaa konetta ja pitää sen erinomaisesti paikoillaan. Laukun leveät kantohihnat takaavat koneet kevyen kuljettamisen. Tietokonelaukuissa on usein myös tilaa virtajohdolle, hiirelle sekä muille varusteille, jotka tavallisessa veskassa uhkaavat hautautua laukun pohjalle muiden romujen joukkoon. Tyylikkyys on kaukana tilanteesta, jossa kaivelet lounaspöytääsi kaikki tavarasi kuulakärkikynistä kurkkupastilleihin etsiessäsi koneesi USB-johtoa.

Tietokonelaukun ei tarvitse olla ikävä, ruma tai hankalan näköinen laatikko. Vaihtoehtoja löytyy tyylikkäistä nahkaisista laukuista asiallisiin kangaslaukkuihin. Mikäli kuljetat tietokonetta mukanasi matkoilla ja lentokoneessa, valitse tilava, tietokoneen mitoille suunniteltu matkalaukku. 

Jos erilliselle laukulle ei ole tarvetta, tai uskot kuljettavasi konettasi parhaiten käsissäsi, vilkaise läpi erilaisten suojataskujen laaja valikoima. Suojataskuissa löytyy niin ikään vaihtoehtoja tekstiilipinnoista nahkaan. Suojatasku sujahtaa helposti mihin tahansa kassiin. Se ei kuitenkaan suojaa konetta liikkeeltä ja iskuilta yhtä hyvin kuin tietokonelaukku. Suojataskut ovat omiaan iskualttiiden tablettitietokoneiden kantamiseen.

Tietokone selkään ja menoksi

Siinä missä laukku pätee tyylikkyydellään, tietokonereppu loistaa käytännöllisyydellään. Reppua kantaessa paino jakautuu tasaisemmin harteille ja koneen kuljettaminen esimerkiksi pyöräillessä on helpompaa. Reppu sopii tilanteisiin, jossa joudut usein kuljettamaan tietokonetta mukanasi esimerkiksi opiskelujen vuoksi. Reppu, jossa on tietokonetasku jättää mukavasti tilaa myös virtajohdolle sekä muille tarvikkeille. Reppu sopii muillekin kuin sporttisen tyylin ystäville – kauniit nahkaiset reput pukevat niin tyylikkään miehen kuin naisenkin.

Reppu on ihmisen selän ja niskan terveydelle parempi vaihtoehto kuin laukku. Mikäli tietokone kulkee mukana vain satunnaisesti, valinnalla ei ole väliä. Mutta kun kone on mukana jatkuvasti, oikeanlaiseen kantovälineeseen tulisi kiinnittää huomiota. Erityisen tärkeää tämä on kasvavan koululaisen tai opiskelevan nuoren kohdalla. Tietokone itsessään ei välttämättä paina mahdottomia, mutta kun mukaan lisätään raskaat koulukirjat tai luentomuistiinpanot, kuormitus on merkittävä. Mikäli reppu ei houkuttele, tai et halua luopua tyylistäsi, opettele kantamaan laukkua vuorotellen molemmilla olkapäillä. Näin rasitus jakautuu tasaisemmin. 

Tyylikkäät tietokonelaukut ja -reput naisille ja miehille, löydät Kärkkäisen laajasta valikoimista. Katso myös muut tietokonetarvikkeemme ja tilaa tuotteet helposti kotiisi Kärkkäisen verkkokaupan kautta.