Haluatko oppia uuden kielen? Miltä kuulostaisi ranskan opiskelu ilman koulunpenkin kulutusta? Itsenäinen opiskelu on mahdollista erilaisten kielioppaiden ja oppikirjojen avulla. Niin kielten kuin eri taitojen oppimisen voi toteuttaa omaa tahtia kaikessa rauhassa vaikkapa omalla sohvalla istuen.

Oppikirjat ja oppaat ovat oiva tapa saada uutta tietoa ja taitoa. Oma innostuminen aiheesta tekee opiskelusta helpompaa ja oppiminen tapahtuu kuin itsestään.

Lasten oppikirjat kehittävät ajattelua

Lasten tehtävä- ja oppikirjat antavat lapselle mukavaa ajanvietettä ja haastetta. Oppimisesta innostunutta lasta kannattaa ohjata tarttumaan tehtäväkirjoihin. Lasten oppikirjat ovat usein leikin varjolla oppimista edistäviä kirjoja. Helppojen tehtävien kautta lapsi saa onnistumisen tunnetta ja tahtoa tarttua haastavampiin tehtäviin.

Oppikirjat suuntautuvat usein kirjainten ja numeroiden oppimiseen sekä erilaisiin hahmotustehtäviin. Kun lapsi oppii jo ennen kouluun menoa tekemään tehtäviä oppikirjasta, hänellä on helpompi koululaisena huolehtia koulukirjoistaan hyvin.

Isommalle lapselle löytyy mukavia haasteellisia tehtävä- ja oppikirjoja myös. Esimerkiksi lasten ohjelmointikirja innostaa kouluikäistä syventymään tietokoneiden ja tietokoneohjelmien maailmaan. Nykyään ohjelmointia on jo kouluissa oppiaineena, joten ohjelmointikirja antaa mukavaa valmennusta aiheeseen. Myös erilaiset lapsille suunnatut kieltenopiskelujen oppaat tehostavat kieltenopiskelua sekä luovat pohjaa tuleviin opintoihin.

Konkreettinen kirja vai e-kirja?

Nykyaika on tuonut erilaisten teknisten laitteiden myötä uudenlaisen tavan oppia. Oppikirjoja ja oppaita on saatavana niin sanottuna e-kirjana, joten kirja tai opas kulkee mukana helposti esimerkiksi puhelimen sisällä.

Uusien asioiden opiskeluun voi syventyä vaikkapa bussipysäkillä istuessa. E-kirjat ja -oppaat ladataan sovelluksen kautta puhelimeen, ja ne ovat näytöllä helposti käytettävissä. E-oppikirjoja on nykyään saatavana aivan laidasta laitaan: kielten opiskelusta psykologisiin oppaisiin saakka.

Oikean kirjan ja e-kirjan tiedot ovat samat. Se, millaisia oppikirjoja tahtoo käyttää, on opiskelijan itse valittava. Ihmiset kokevat asiat eri lailla, ja toiset pitävät enempi perinteisestä kirjasta, kun taas toiset liputtavat ehdottomasti e-kirjojen puolesta.

Sanakirjat auttavat ummikkoa ulkomailla

Sanakirjat ovat vuosikymmeniä kuuluneet opiskelijoiden perusvarustukseen. Sanakirjat ovat kattavia perussanastoltaan. Laajan sanaston lisäksi useista sanakirjoista löytyy äänteiden ja ääntämisen ohjeet sekä yleisimmät lauseet, joita matkustaja tarvitsee.

Gummerus on tuonut eri kielten intensiivikursseja mukavaan ja innostavaan itsenäiseen opiskeluun. Sanakirjan lisäksi löytyy kielioppiharjoituksia sekä tehtäviä.

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy laaja valikoima itsenäiseen opiskeluun oppaita ja oppikirjoja. Opiskeluinnon iskiessä ei tarvitse etsiä sopivia kursseja oppialitoksista vaan itsenäiseen opiskeluun voi tilata oppikirjat netistä.