Yleisvalaisimet ovat usein huomaamattomia mutta hyvinkin tärkeitä valonlähteitä. Ne ovat monesti osana sisustusta, kuten esimerkiksi alasvalot sekä plafondit. Led-lamput ovat tuoneet yleisvalaisimiin paljon uusia mahdollisuuksia ja käyttömukavuutta.

Yleisvalaisin tarjoaa tehokasta valaistusta työpisteelle, pihalle ja kotiinkin. Yleisvalaisimia löytyy led-nauhoista suuriin pihavaloihin. Oman kodin ja pihan valaistuksen suunnittelussa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen, helppouteen ja turvallisuuteen.

Yleisvalaisimet sisälle

Syksyn ja talven pimeydessä valon tarve kotona on merkittävä. Hämärässä ja huonosti valaistussa tilassa silmät väsyvät helposti ja tarkkuutta vaativien töiden tekeminen on mahdotonta. Erinomaisena valonlähteenä sisätiloihin on erilaisia alasvaloja, jotka asennetaan kiinteästi kattoon. Valo on usein käännettävissä haluttuun suuntaan sekä himmennettävissä. Alasvalot ovatkin tulleet todella suosituiksi led-lamppujen myötä, sillä kuumentumaton led-lamppu ei kuumenna lampun ympäristöä ja on näin ollen turvallinen käyttää.

Led-nauhat ovat viimevuosina tuoneet uutta ulottuvuutta kotiemme valaisemiseen. Valonauha mahdollistaa kauniin, epäsuoran valon saamisen yleistiloihin. Niiden etuna pidetään muunneltavuutta, sillä valonauha voidaan asentaa kulmaan ja kiertämään esteitä. Lisäksi sen asentaminen on helppoa. Monipuoliset valaisintarvikkeet mahdollistavat led-nauhojen tyylikkään asentamisen.

Saunavalaisin on tehokas yleisvalaisin, joka valmistetaan lämmönkestävästä muovista ja jonka kupu on lasia. Saunavalaisimen suoja on usein kauniista puumateriaalista valmistettu ritilämäinen kotelo, joten valo heijastuu kauniisti koko saunaan. Saunavalaisimet asennetaan aina seinään löylyjen kuumuuden takia. Saunaan ja pesutiloihin asennetaan nykyään usein myös tunnelmaa tuovia kuituvaloja. Niiden avulla luodaan upeita ja persoonallisia valaistuksia.

Yleisvalaisin apuna talleissa ja varastoissa

Talliin, liiteriin tai varastoon ei ole mukava astua pelkän taskulampun valossa. Hankkimalla tehokas yleisvalaisin autotalliin tai varastoon edistetaan turvallisuutta ja työskentelytehokkuutta. Hyvä loisteputkivalaisin antaa tehokkaasti valoa suurempaankin tilaan. Siirreltävät työvalaisimet ovat erinomainen apu pikkutarkkojen töiden tekemisessä, sillä niitä voi suunnata juuri oikeaan suuntaan.

Kaikki työvalaisimet toimivat pääsääntöisesti led-valoilla, joten ne ovat todella pitkäikäisiä ja käytössä turvallisia. Työpistevalaisimet ovat yleensä nipistimellä tai ruuvilla kiinnitettäviä pieniä valaisimia, jotka on helppo asentaa esimerkiksi pöydän laitaan tai seinään. Työpistevalaisin antaa tarkkaa kohdevaloa juuri haluttuun paikkaan käänneltävyyden ansiosta.

Yleisvalaistus luo pihalle turvaa

Pimeinä vuodenaikoina synkkä ja pimeä piha ei houkuttele ulkoilemaan. Muutaman tehokkaan yleisvalaisimen asentaminen pihalle tekee synkimmätkin pihan sopukat turvalliseksi liikkua. Ulkovalaistus kannattaa suunnitella käyttäjälle mukavaksi. Valaistulla pihalla on mukava viettää talvellakin aikaa ja tehdä töitä. Siirreltävä valonheitin tuo valoa sinne, missä sitä tarvitaan.

Supertehokas pihavalaisin sopii erinomaisesti autotallien, maatilojen ja parkkipaikkojen valaisemiseen. Led-valolla varustettuna se on pitkäikäinen ja heti täysin kirkasvaloinen.

Älä jää synkistelemään pimeyteen huonolla valaistuksella, vaan tilaa Kärkkäisen verkkokaupan laajasta valikoimasta yleisvalaisimet niin sisälle kuin ulos. Hyvässä valaistuksessa on ilo työskennellä sekä rentoutua.