Säilytyskalusteet ovat välttämättömiä, jotta kodissa saadaan ylläpidettyä järjestys. Ihanteellista olisi, jos jokaiselle tavaralle olisi oma selkeä paikkansa. Silloin se on helppo jokaisen käytön jälkeen viedä omalle paikalleen, eikä tarvitse seuraavalla käyttökerralla etsiä sitä kissojen ja koirien kanssa.

Olohuoneeseen järjestystä

Äärimmäisen säntillinen järjestys on monessa kodissa ennemminkin tavoite, kuin todellisuus, mutta sitä kohti on aina hyvä pyrkiä. Kannattaa miettiä millaiset säilytysratkaisut olisivat kätevimpiä omiin harrastuksiin ja elämäntapaan. Kaikilta meiltä löytyy paljon kaikenlaista pientä tavaraa, esimerkiksi harrastuksiin tai töihin liittyen.

Senkit ja lipastot ovat erinomaisia joka kodin kalusteita, ja niihin voi helposti säilöä kaikkea pientä, mutta tarpeellista, esimerkiksi latureita, tärkeitä papereita, kyniä ja kaikkea mitä ikinä keksiikään. Senkin voi sijoittaa olohuoneeseen, ja sen päälle saa laitettua kauniita kukka-asetelmia tai kynttilöitä.

Toinen olohuoneen säilytyskaluste on TV-taso. Esimerkiksi Nostalgia-tv-tasoon saa kätevästi tavaroita piiloon kaapin ovien taakse, ja kauniimmat lehdet ja kirjat voi jättää avohyllyille näkyville.

Eteisen säilytyskalusteet

Lipasto on kätevä kaluste myös eteisessä. Se toimii hyvin lapasten, pipojen ja huivien, sekä koiranulkoilutusnarujen säilytyspaikkana. Lipaston avulla eteisessä säilyy seesteinen tunnelma, kun vaatekasat eivät ole häiritsevästi näkyvissä. Kengillekin on olemassa oma Claudia-lipasto, jonne kengätkin saa kätevästi kätkettyä pois jaloista.

Eteisessä on hyvä olla jokin helppo paikka takeille, koska moni ihminen on luonnostaan hieman laiska, eikä tule aina laittaneeksi takkia henkarikaappiin. Naulakko on siihen hyvä ratkaisu, ja se on kätevä myös vieraita ajatellen. Eigen-naulakko on tyylikäs ja veistoksellinen, mutta yhtä aikaa lämminhenkinen ja monenlaisiin tiloihin sopiva säilytyskaluste.

Asetelmia ja aarteita

Jotkut rakastavat kauniiden esineiden asettelemista näkyville. Esimerkiksi kirjoista, koriste-esineistä ja valokuvista saa muodostettua kotiin upeita kokonaisuuksia, joita katsellessaan tulee hyvälle mielelle. Asetelmista innostuneille erinomainen valinta on Southbury-hyllykkö, jossa avohyllyistä muodostuu kauniisti rytmitetty geometrinen kokonaisuus. Hyllykköön saa hienosti esille eri kokoisia, korkeitakin esineitä, vaikkapa veistoksia.

Jos haluaa pitää aarteitasi esillä, mutta ei halua, että ne pölyyntyvät avoimilla hyllyillä, paras vaihtoehto on vitriinikaappi. Vitriinikaappi luo esineille niiden arvoisen paikan, eikä kauniita ja rakkaita esineitä tarvitse turhaan säilyttää pimeän kaapin perukoilla, vaan ne tuovat iloa jokaiseen päivään. Hyvä ja sopivan konstailematon vitriinikaappi on Black Vitriini. Siinä huomio ei mene aarteista kaapin muotoiluun.

Järjestys tuo mielenrauhaa ja on siksi tavoittelemisen arvoista. Järjestyksen ylläpitämistä helpottavatmtarkoitukseen sopivat ja toimivat hyllystöt ja muut säilytyskalusteet, jotka löydät kätevästi Kärkkäisen verkkokaupasta.