Astiat ovat joka kodin välttämätön tarve, mutta ihana sellainen. Kaunis kattaus piristää arkipäivää ja luo miellyttävät puitteet ruuan ääreen pysähtymiselle. Juhla-astiasto voi kestää useammankin sukupolven ajan ja muuttua osaksi juhlaperinteitä. Laadukas astiasto kestää aikaa niin muotoilultaan kuin myös kulutuksenkin puolesta.

Piristävä kahvikuppi

Kahvin suurkuluttajakansana Suomesta löytyy useita astioiden valmistajia, joiden valikoimissa on kauniita ja laadukkaita astioita, esimerkkinä Iittala ja Arabia. Arabialta löytyy esimerkiksi iki-ihania jo klassikoiksi muodostuneita Muumi-mukeja, joista voi valita jokaista perheenjäsentä parhaiten kuvaavan hahmon.

Jos haluaa astioiden kautta tuoda piristystä arkeensa, voi ottaa käyttöönsä humoristisella tekstillä tai kuvalla varustetun mukin. Teksteillä varustetut mukit ovat myös hauska lahjaidea esimerkiksi syntymäpäivä- tai nimipäiväsankarille.

Astioilla voi luoda juhlavaa tunnelmaa

Ruoka ja juoma esittävät yleensä juhlissa hyvin merkittävää roolia ja kauniit astiat luovat sille juhlavat puitteet. Juhlapäivänä on ihanaa nostaa tarjoilupöytään kaikkein kaunein astiasto, joka luo tunnelmaa jo itsessään.

Jos haluaa astioilta väriä ja runsautta, yksi hyvä valinta ovat Birger Kaipaisen Arabialle suunnittelemat Paratiisi-astiat. Yksikin sarjan esine tuo uutta hehkua ja juhlavuutta koko kattaukseen, ja kokonaisuutena sarjan astiat muodostavat näyttävän kuosin.

Herkät ja kauniit lasiastiat tuovat kattaukseen myös juhlavuutta.  Esimerkiksi Iittalan Kastehelmi-lautaset ja -lasit, sekä aivan upea kakkuvati tuovat valoa taittavan lasipinnan ansiosta juhlapöytään kauneutta.

Astiat ovat hyvä lahjavalinta

Astiat ovat myös erinomainen lahjaidea esimerkiksi valmistuneelle tai hääparille. Varma valinta ovat Iittalan ja Arabian astiat, joiden muotoilu on ajatonta ja tuotteet ovat laadukkaita. Esimerkiksi Iittalan Teema-astiasto on muotoilultaan niin neutraali, että se sopii jokaiseen kattaukseen. Jos hankkii esimerkiksi Teema-sarjan lautaset ja asetit voi astiastoon tuoda lisää elävyyttä värikkäämmillä ja kirjavammilla kupeilla. Teeman astiat sopivat loistavaksi pohjaksi kattaukselle, mutta toimivat totta kai myös itsessään Niiden muotoilu on pelkistettyä, mutta värivalikoima on laaja ja vaihtelee sesongin mukaan.

Toinen hyvä ja selkeälinjainen, hyvin paljon Teema-astiastoa muistuttava, mutta hieman leikittelevämpi astiasto on Arabian Koko-sarja. Myös Koko-astiat ovat hyvä valinta lahjaksi vaikkapa hääparille, sillä ne sopivat monen makuun neutraaliutensa ansiosta ja edustavat trendikästä skandinaavista muotoilua.

Olipa juhlan syy mikä tahansa, astiat ovat melkeinpä poikkeuksetta hyvä lahjavalinta. Kukapa ei rakastaisi kauniita astioita, tai ainakin kaikki niitä tarvitsevat. Kauniit astiastot, kupit, mukit, ruokalautaset ja asetit löydät Kärkkäisen verkkokaupasta.