Kärkkäisen taloustavaraosastot on katettu viiteen tavarataloon ja verkkokauppaan www.

 

karkkainen

.com

Suomalaiset haluavat nyt yllättää itsensä, perheensä ja ystävänsä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Harrastukseen panostetaan, uusia tuulia kokeillaan ennakkoluulottomasti. Tämä näkyy vahvasti Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan www.karkkainen.com taloustavaraosastoilla. Yhä laajeneva valikoimamme vastaa ammattitasoisen ruoanlaittajan ja leipojan vaatimustasoa.

Suomalaisiin keittiöihin on kotiutunut paljon kansainvälisiä tuulahduksia. Myös ne huomioidaan Kärkkäisen taloustavaraosaston valikoimissa. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi pastakone, kuin myös pastan tarjoiluun tarvittavat tarvikkeet. Parsakattilaa voi käyttää muuhunkin kuin parsan keittämiseen, esimerkiksi tuttien ja muiden tuotteiden keittodesinfiointiin. Parsakattilan kori helpottaa tuotteiden jäähtymään nostamista.

Jokaisessa keittiössä olisi hyvä olla laadukas teräskattila, jonka koko määräytyy perhekoon mukaan. Lisäksi on hyvä olla yksi pienempi keittokasari kastikkeille ja esimerkiksi kananmunan keittoon.

Niin monta paistinpannua kuin paistajaa. Paistinpannun tulee sopia käyttötarkoitukseen, olemassa olevalle liedelle sekä käyttäjän käteen. Paistinpannun koko valikoituu ruokailijamäärän ja ruokalajin mukaan. Valurauta on materiaalina erittäin pitkäikäistä, kun sitä hoidetaan oikein. Nykyään paistinpannujen uusista pinnoitteista löytyy lähes valuraudan veroisia, mutta hiukan kevyempiä ja helppohoitoisempia materiaalivaihtoehtoja, esimerkiksi hiiliteräspaistinpannu. Lettukesteille on omat paistinpannut. Paistokasarissa voi paistaa ja hauduttaa samassa astiassa.

Liesityyppi kuitenkin hiukan rajoittaa paistinpannun valintaa. Induktio-, puu- tai kaasulieden omistajien on hyvä tarkistaa, että paistinpannu soveltuu kyseiselle liesityypille.

Laadukkaat , kannelliset rasiat ovat erinomainen sijoitus ruoan säilyttämiseen, niillä jääkaappi pysyy siistinä. Säilytyksessä käytettävät muovipurkit on hyvä uusia säännöllisin väliajoin. Ne saattavat saada väriä esimerkiksi tomaattipohjaisista ruoka-aineista. Muovi voi muuttaa muotoaan kuumassa lämpötilassa, joten konepesu saattaa lyhentää muovisen astian käyttöikää. Markkinoille on viime aikoina saapunut enenevässä määrin lasisia, kannellisia säilytysastioita, jotka eivät ota väriä tai makua, ja ne kestävät pakastimen, mikron ja uunin astelukuja.

Kevät ja kesä ovat juhlien aikaa: kaunis kattaus on juhlan kruunu. Kattauksen pohjana on laadukas ja pöydän tyyliin sopiva pöytäliina. Valkoinen on aina ajaton ja tyylikäs valinta. Valkoista liinaa voi piristää vaikkapa värillisillä servieteillä tai muilla pöytäkoristeilla, kuten kynttilöillä ja kukilla.

Kaunis esillepano on kunnianosoitus juhlapöydän tarjottaville, esillepanolla avulla saa juhlapöydän myös kertomaan tarjottavista ruoista ja leivonnaisista mielenkiintoisia tarinoita. Värit esimerkiksi ovat merkittäviä viestejä, samoin ruoan ja leivonnaisten koristelu. Hakisitko tänä keväänä koristeet suomalaisesta metsästä?

Taiturimaisia täytekakkujen koristeita voi tehdä jo pienen harjoittelun jälkeen. Hyvät välineet ja käytössä kätevät muotit auttavat kotileipureita onnistumaan. Täytekakkukotileipurit suosivat tätä nykyä sokerimassasta tehtyjä kuorrutteita ja koristeita. Sokerimassaa on saatavilla erimakuisina ja -värisinä. Lisäksi erilaiset kimalteet ja koristesokerit ovat monen suosikkeja.

Noutopöydässä on usein kylmät ja lämpimät ruoat tarjolla samaan aikaan. Harvoin kuitenkaan astioita on varattu kahteen kierrokseen, kuten esimerkiksi cocktail-tyyppinen buffet-illallinen vaatisi. Seurustellessa vieraat eivät aina huomaa kuljettaa astioita mukaan, siksi olisi hyvä varata astioita myös mahdolliseen buffet-illallisen toiseen kierrokseen.

Istuva illallinen vaatii hiukan enemmän kattaukselta, ja on tyyliltään virallisempi. Ruoka on yleensä valmiiksi annosteltu tai se tarjoillaan suoraan pöytään. Tällöin ylimääräisiä astioita ei juurikaan tarvita. On kuitenkin hyvä huomioida, että aterimia ja lautasia on jokaiselle ruokalajille yhtä monta kuin on ruokalajeja: alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, kaikille omat lautaset ja aterimet. Katelautanen on aina kaunis, mutta sen suosio on hiukan hiipunut. Kattausta voi korostaa esimerkiksi kertakäyttöisillä poikkiliinoilla, joista voi leikata myös lautasen alustat. Tai aina voi soveltaa, vaikkapa käyttämällä tarjottimia katelautasen asemasta. Esimerkiksi pyöreä terästarjotin toimii tässä erinomaisesti.

Kepeän kesän jälkeen saapuu täyteläinen syksy. Sadonkorjuu ja säilöntä, näihin teemoihin liittyvät uutuustuotteet täyttävät syksyllä Kärkkäisen viiden tavaratalon ja verkkokaupan taloustavaraosastojen hyllyt. Pataruokien suosio kasvaa ilmojen kylmetessä. Viimeisiä sieniä poimitaan ja säilötään vielä marraskuussa. Opiskelijat muuttavat syksyllä uusiin koteihinsa, ja perusastioiden kysyntä kasvaa. Jouluun tultaessa punainen ja vihreä väri korostuvat astioissa. Itsenäisyyspäivän lähestyessä kattaus saa sini-valkoiset sävyt.

Kaiken aikaa suomalaisuus on johtava teema Kärkkäisen taloustavaraosastolla. Panostamme valikoimissamme suomalaisten valmistajien tuotteisiin. Taloustavaravalikoimiemme avulla haluamme olla mukana tekemässä suomalaisten arjesta ja juhlasta toimivaa ja tarkoituksenmukaista, estetiikkaa unohtamatta.

Reetta Reinman