Kesällä grillaus on yksi suosituimmista tavoista valmistaa ruokaa, ja innokkaimmat aloittavatkin grillauskauden jo hyvissä ajoin keväällä. Grillissä voi valmistaa sekä herkullisia liharuokia että maukkaita kasviksia. Hanki sinäkin kotiisi tai vaikkapa kesämökille Royal Gourmet -grilli avuksi kesän parhaista puolista nauttimiseen!

Grillin toimintaperiaate

Grilli on paahdin, joka kypsentää ruoan nopeasti korkeassa lämpötilassa. Grillin metallinen kuori suojaa sitä sateelta ja tuulelta sekä nopeuttaa kypsymistä säilyttämällä lämmön grillin sisällä.  

Yleensä ruoka kypsyy grillissä paistoritilällä, jolloin liika rasva tippuu kypsennyksen aikana pois. Se on siis erinomainen keino pitää lihan rasvapitoisuus maltillisena.

Ritilällä paahdettaessa säteilylämpö kypsentää ruoan, mutta pariloitaessa sen hoitaa parilan kuuma pinta. Erilaisia grillityyppejä on useita kuten hiiligrilli, kaasugrilli ja sähkögrilli.

Millainen on hyvä grilli?

Hyvä grilli on sellainen, joka sopii sekä ruokaseurueen kokoon että ympäristön ominaisuuksiin. Esimerkiksi sähköttömiin olosuhteisiin, kuten mökille tai retkelle, voi olla paras hiiligrilli, jossa käytetään polttoaineena pääasiallisesti teollisesti puusta valmistettuja puuhiiliä. Ne tuottavat nopeasti tasalaatuisen ja korkealämpöisen hiilloksen.

Sähkögrillissä taas tarvittava lämpö muodostetaan sähkövastuksilla. Sen vuoksi olosuhteisiin, joissa grillissä ei voida käyttää palavia materiaaleja, ehdottomasti paras vaihtoehto on sähkögrilli, joka on lisäksi myös erittäin helppokäyttöinen. Se on esimerkiksi hyvä grilli parvekkeelle, jos vain sähköverkko on helposti saatavilla.

Kaasugrillin polttoaineena puolestaan on tavallisimmin nestekaasu, jonka liekki kuumentaa ruokaa grillauksen ajan. Hyvä kaasugrilli on tehokas ja heti valmis grillaukseen. Lisäksi se mahdollistaa kokkaamisen myös olosuhteissa,  joissa tulen teko tai sähkön saanti ei ole mahdollista.

Mistä hyvä grilli?

Hyvä kaasugrillimerkki on Royal Gourmet, jolta löytyy eri kokoisia ja tehoisia malleja. Niissä polttimia on kolmesta kuuteen kappaletta, joten kesän parhaat grilliruoat syntyvät niillä varmasti sekä isomman että pienemmän seurueen tarpeisiin.

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy kattava valikoima Royal Gourmetin grillejä. Käy tarkistamassa myynnissä olevat grillit ja tarvikkeet ja löydä paras grilli parvekkeelle tai muuhun ympäristöön. Sen jälkeen voitkin vaikka ryhtyä kokkaamaan!