Kevät on uuden kasvun aikaa. Kukkien, kasvien ja yrttien siemeniä tulee lähes joka kauppaan myyntiin. Usein vain ne jäävät ostamatta, sillä ajatellaan, että kasvattaminen vaatii oman pihan, kukkapenkin tai kasvimaan. Nyt niitä ei tarvitse jättää kauppaan, sillä jo pienellekin parvekkeelle tai kuistille saa kasvamaan kukkia tai pienen hyötypuutarhan kukkaruukkujen avulla.

Kaunis kukkaruukku kruunaa kukan

Kukkaruukut ovat nykyään erittäin suosittuja sisustajien ja puutarhasta innostuneiden parissa. Sisustamisessa kukkaruukkuja käytetään tehostamassa erilaisia asetelmia ja korostamaan viherkasveja. Vaatimatonkin viherkasvi pääsee oikeuksiinsa kauniissa puutarharuukussa. Ruukkuja sisäkukille löytyy runsas valikoima. Sisäkukille tarkoitettuja ruukkuja voi käyttää kesäaikaan myös parvekkeella ja kuistilla. Ohuet muoviruukut ovat erinomaisia kukkien kylvämiseen ja istuttamiseen. Vaatimattoman muoviruukun voi sitten sijoittaa kauniimpaan suojaruukkuun piiloon. Amppelit ovat tulleet voimakkaasti viime aikoina sisustajien suosioon. Amppelikukka on kaunis ja viehättävä myös ulkona. 

Kesäkukat viihtyvät kukkaruukuissa

Puutarhoilta saa kesällä kauniita kukkia istutusta varten. Monet istuttavatkin nykyään kukat erilaisiin savi- ja betoniruukkuihin. Isoihin ruukkuihin saa mahtumaan useita eri kukkia näyttäviksi asetelmiksi. Myös samassa asetelmassa olevat erikokoiset ruukut luovat kauniin tunnelman. Monikaan ei enää tee kiinteitä kukkapenkkejä, niin kuin aiemmin oli tapana. Erilaisilla istutuslaatikoilla ja ruukuilla saa todella näyttäviä kukkapenkkejä aikaiseksi.

Ulkokukkia voi kasvattaa myös ulkoamppeleissa. Amppelit kannattaa sijoittaa suojaan kovalta tuulelta, että kukat saavat kasvaa ja vahvistua rauhassa. Roikkuvat kukat kannattaakin istuttaa amppeleihin tai seinälle kiinnitettäviin ruukkuihin, niin ne saavat parhaan kasvualustan ja tulevat parhaiten esille.

Puutarhakukkien seuraksi on kauniita puutarhapatsaita. Pihapatsaat valmistetaan kestämään säiden vaihtelut ja niistä saa pitkäaikaisen ilon silmälle. Puutarhapatsaat piristävät myös kuistilla tai parvekkeella.

Hyötypuutarha kasvaa helposti ruukussa

Kotona saa helposti tuoreita yrttejä ruokaan, kun käytössä on pöytäpuutarha. Pöytäpuutarha on valolla ja kastelutoiminnolla varustettu ruukku, jossa voi ympäri vuoden kasvattaa yrttejä ja salaatteja. Sisäpuutarha antaa mahdollisuuden myös kukkien ja kasvien idättämiseen.

Parvekkeet ovat myös usein hyviä hyötypuutarhoja. Erilaisiin puutarharuukkuihin ja kasvilaatikoihin saa kasvamaan useita eri lajeja. Ruukuista tai kasvilaatikoista tehty kasvimaa on helppohoitoinen ja hyvällä mullalla varustettuna myös rikkaruohovapaa. Satoisan syksyn jälkeen ruukkupuutarha on helppo kerätä pois. Huolellinen pesu riittää ruukkujen huoltona ja ne voi helposti pinota päällekkäin odottamaan seuraavaa kevättä ja uusia kasveja.

Nyt kannattaa hankkia kauniit puutarharuukut ja patsaat kesää varten. Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman sekä sisälle että ulos tarkoitettuja ruukkuja.