Suursiivous kiittää tekijäänsä:

Teksti: Ari Stenius

Lahden Kärkkäisen Tanja Kekkonen viihtyy siivous- ja hygieniaosastolla – ja hyväksyy sanan ”Kemppari” osastonsa nimitykseksi.

– Kemppari sopii tämän päivän puhekieleen. Siivous ja hygienia sisältyvät hyvin sanaan, joka tulee varmasti vanhasta sanasta kemikalio, arvelee Tanja.

Tanja on tehnyt aikuisikänsä töitä kaupan alalla, erilaisissa, mutta aina palvelualalla:

– Olen aina ollut henkeen ja vereen asiakaspalveluihminen. Eikä loppua näy, toivottavasti, hymyilee Lahden liepeillä, Paimelassa asuva Tanja.

– Vesijärven tuntumassa maalaismaisemassa. Puolisen tuntia on työmatkaa, kertoo Tanja ja paljastaa oman laatuaikansa.

– Hyvän sään aikana keväisin käyn pilkillä. Repussa on kuumaa kaakaota ja nuotiomakkaraa. Mutta vain hyvällä kelillä. Jäällä pilkitessä mieli rauhoittuu, siksi harvemmin mukaan pääsevät mies tai lapset, naureskelee nainen, jolla riittää elämistä ja menemistä.

– Työ ja lasten harrastukset ottavat aikansa. Illat ja viikonloput täyttyvät helposti, tietää Tanja kokemuksesta.

Tanja tuntee työnsä hyvin ja tietää, että siivous ei iske kipinää joka poikaan...

– Kannattaisi iskeä. Voin sanoa, että ai että tulee hyvä fiilis, kun työ tehty, lupaa Tanja, mutta myöntää tunnistavansa aloittamisen ankeuden.

– Ylläpitävä siivous on aika tavallinen juttu ja syntyy helpommin, mutta se iso siivous kiittää kyllä tekijäänsä. Aloitus takkuaa useilla, mutta kuten sanoin – puhtaan kodin ja sen aikaan saamisen hyvä fiilis on varma juttu, lupaa Tanja.

Lahden kempparin siivous ja hygieniaosastolla asiakas kohtaa hyväntuulisen ja motivoituneen osastonhoitajan.

– Mukava työ ja vuorovaikutusmahdollisuudet. Niistä olen aina pitänyt ja täällä se toteutuu, sanoo marraskuussa 2011 Kärkkäiselle töihin tullut Kekkonen.

”Ilo palvella, kuinka voin auttaa”, kuulostavat tutuilta monille eri kauppoihin astuville. Niin myös Lahden kempparissa asioiville.

– Joillakin teknisten tuotteiden osastoilla kysellään varmasti enemmän, mutta omat juttunsa on meilläkin: millä se tahra lähtee ja onko tämä uutuus parempi. Meille tulee usein asiakkaita, jotka ovat kaivaneet tietoja netistä tai sitten heillä on kuva ja sen avulla etsitään kaivattua tai vastaavaa tuotetta. Aika usein myös asiakas tarvitsee vahvistusta jollekin ajatukselleen. Kannan ottaminen on sekin palvelua, sanoo Tanja.

– Ihmiset tietävät aika hyvin, mitä ovat hakemassa, mutta aina on mukavaa, jos pystyy auttamaan valinnoissa. Asiakaspalaute tulee usein jonkun yhteisen pähkäilytilanteen jälkeen. Tuote on tehnyt tehtävänsä. ”Hei, se toimi”, on uudelleen tulevan asiakkaan suusta mukava kommentti, sanoo Tanja, joka on viihtynyt hyvin Kärkkäisellä:

– Iso talo ja paljon asiakkaita. Meillä on hyvät ja laajat valikoimat. Oman osastonsa tuotteet tuntee ja tietää, mutta vaikka olen kuinka silmät auki kierrellyt taloamme, niin kaikkien tavaroiden paikkaa ei tiedä, myöntää Tanja.

– Jos kysymättä lähtisi jotain erikoisempaa tuotetta etsimään, niin äkkiä menisi päivän eväsretkeksi, kuvaa Tanja ja kiittelee ratkaisua: henkilöstön radiopuhelimia.

– Onneksi meillä on radiopuhelimet. Sillä saa nopeasti vastauksen eri osastoilta ja voi antaa asiakkaalle vastauksia tai suunnan oikealle osastolle, sanoo Tanja.

Mutta vielä piipahdus vapaa-aikaan. Jos lapset ovat ”hoidossa”, eikä keli houkuta pilkille?

– Silloin tartutaan kirjaan ja siirrytään sillä tavoin toiseen maailmaan lataamaan mieltä, hymyilee Tanja. Ei huono tapa.