Karkkipäivä vain kerran viikossa

Ystävänpäivä on mitä parhain syy järjestää ystävien kesken karkkipäivä! Mieti, millaisia ystäväsi olisivat, jos olisivat karkkeja. Joku olisi kuin lakritsi, toinen kuin suklaa. Olisikohan joku niin kuin vaahtokarkki, pehmeä ja suloinen? Entä toffee?

Tuliaiskarkit tärkeille ihmisille

Karkit ovat suomalainen tapa herkutella. Monissa maissa ajatellaan, että Suomessa on laajimmat ja parhaimmat karkkivalikoimat. Irtokarkit lienee aivan suomalainen juttu. Mikä sen parempaa, kuin lähteä ystävän kanssa karkkiostoksille, valita hyvä leffa ja istua iltaa irtokarkkeja napostellen. Monissa perheissä lapset rientävät lauantaisin karkkipäiväkarkkien ostoon. Ja irtokarkit ovat silloin kova juttu.

Fazer, Halva, Panda, Haribo, Malaco, Marabou ja monet, monet muut brändit ovat varautuneet monipuolisella ja erittäin makealla valikoimallaan pahimpaankin herkun tuskaan. Jos karkkihammasta kolottaa, nämä tuotemerkit tarjoilevat laadukkaita, herkullisia ja kauniita karkkeja jokaiseen makuun.

Karkkipussit ja karkkilaatikot ovat myös oivia karkkipäivän ostoksia. Kakkujen koristeluun, jäätelöannoksiin tai vaikkapa kahvipöytätarjoiluun ne tuovat mukavaa vaihtelua. Ystävänpäivä voisi olla sopiva hetki valmistaa vaikka jäätelökakku. Se on helppoa ja nopea herkku, jonka voit koristella lempikarkeillasi. Vain mielikuvitus on rajana, sillä karkkeja löytyy kyllä aivan joka lähtöön.

Karkit kaunistavat tarjoilupöytää muun muassa juhlissa.

Oletko koskaan lähettänyt ulkomailla asuvalle ystävällesi tai sukulaisellesi tuliaisia? Tai vienyt ulkomaille mennessäsi jotakin perisuomalaista viemisiksi? Mitä ulkomailla asuva suomalainen luultavasti kaipaa Suomesta, paitsi ystäviään ja sukulaisiaan? Moni kaipaa varmasti erilaisia makuja. Ruisleipää, suomalaista kahvia tai vaikkapa makeisia.

Salmiakki on varmasti monelle yksi lempi karkeista. Se on hyvä tuliainen niin ulkomailla asuville suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin ystäville. Salmiakkia ei syödä kovinkaan monissa maissa. Yhdysvalloissa salmiakkia pidetään lähinnä pohjoismaiden erikoisuutena. Salmiakki on lakritsia, joka on maustettu salmiakilla. Maultaan se on samalla sekä makea että suolainen. Ehkä se juuri siksi sopii niin hyvin suomalaiseen makuun.

Rakkaimmalle ystävälle

Salmiakin lisäksi hyvä tuliainen on suomalainen suklaa. Suklaa tuntuu sopivan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Suklaan syönnin terveysvaikutuksista on kirjoitettu paljon, ja selvää lienee ainakin se, että se tuottaa mielihyvähormoneja kohtuudella nautittuna. Suklaakonvehdit ovat usein hiukan juhlallisemmin pakattuja tuliaiskarkkeja.

Suklaalevyt taas pakataan arkisemmin, mutta esimerkiksi Fazerin suklaalevyissä on usein hauskoja tervehdyksiä tai sanoja. Fazer Geisha -suklaata on saatavana kauniissa, sydämen muotoisessa rasiassa, mikä sopii loistavasti ystävänpäivään tai muulloin ystävälle tai rakkaalle vietynä.

Suklaa on muutoinkin usein liitetty rakkauteen. Ei ole ollenkaan harvinaista, että mies vie naiselleen suklaata. Jostakin syystä naiset näyttävät pitävän suklaasta miehiä enemmän. Mikä sen ilahduttavampi tuliainen vaikka töistä palaavalta kuin kimppu kauniita kukkia ja suklaarasia? Tai ellei suklaa tunnu hyvältä, marmeladit tarjoavat mukavaa vaihtelua herkutteluun.

Pienimmille ystäville sopivat tuomisiksi tikkarit. Ne sopivat loistavasti myös lasten synttäreiden tarjoiluun tai koristeluun. Karkit sopivat myös niille, jotka haluavat vältellä sokeria. Sokerittomat karkit ja sokerittomat suklaat sopivat kevyempäänkin harkutteluun.

Me täällä Kärkkäisen verkkokaupassa haluamme tarjota maan makeimmat karkit kaikille! Muistakaa ystäviänne ja rakkaitanne herkullisilla tuliaisilla tai tilatkaa omia lempikarkkeja vaikka kaapin täydeltä.