Iittala on meille lähes kaikille tuttu tuotemerkki, ja sen tuotteita löytyy useimmista suomalaisista kodeista. Kartio-lasit, Aallon maljakko, Sarpanevan tuotanto ja Iittala Teema -astiat ovat ajattomia, kauniita ja kestäviä valintoja sisustukseen ja kattaukseen. Iittala kaunistaa kotia niin arjessa kuin juhlassakin. Sen muotoilussa toistuvat selkeys ja yhdisteltävyys.

Iittala osana sisustusta ja kattausta

Muita tuttuja Iittalan tuotteita ovat Iittalan kynttiläjalka, eli niin sanottu Nappula. Toinen jo vuosikymmeniä suosittu kynttilänjalka on Iittala Festivo. Sen suosio on alkanut nousta uudelleen nykyaikaisissa sisustuksissa. Väriä kattaukseen tuovat kauniit Iittala Taika -astiat, josta löytyy punainen, mustavalkoinen, valkoinen ja sininen vaihtoehto.

Iittalan lasit ovat yksi suosituimpia tuotteita. Iittala Essence -lasit ovat hienostuneet ja laadukkaat viinilasit. Iittala Ultima Thule -lasit edustavat karheampaa ja massiivisempaa mallia. Myös niiden suosio on alkanut nousta uudelleen. Aino Aalto -juomalasi sopii niin moderniin kuin perinteiseenkin kattaukseen.

Iittalan Kastehelmi-tuotteet ovat kauniita, herkkiä ja tyylikkäitä sisustus- ja kattausastioita. Kastehelmi-astioita löytyy niin laseina, asetteina, jälkiruokakulhoina kuin tarjoiluastioinakin. Iittalan astioissa on se mukava puoli, että ne ovat helposti yhdisteltävissä. Kastehelmi-astioiden kanssa sopii mainiosti yhteen iki-ihana ja aina suosittu Iittala Mariskooli. Mariskoolia löytyy monissa eri väreissä, joten sen voi ottaa myös kattauksen tai sisustuksen väripilkuksi. Aivan kuten Iittala Kivi -kynttilälyhdynkin. Ja eri värejä voi yhdistellä ja sekoitella keskenään.

Iittala-aterimet täydentävät muiden astioiden kokoelmaa. Astiastot, juomalasit ja tarjoiluvälineet luovat yhdessä toimivan, kauniin, ajattoman ja kestävän kokonaisuuden. Tämä kokonaisuus toimii niin arkisten kuin juhlallistenkin kattausten ja asetelmien alla.

Iittalan historia

Sisustusmuotoiluun ja astioihin keskittynyt Iittala on suomalainen yritys. Se on aloittanut toimintansa lasitehtaana jo vuonna 1881. Iittalaa kuvastavan i-logon suunnitteli Timo Sarpaneva. Vuonna 2007 Iittala Groupista tuli Fiskarsin tytäryhtiö. Iittalan tuotteiden muotoilu niin käyttölasin kuin taidelasinkin perinteissä pohjautuu 1930-luvulle. Tuolloin ovat syntyneet muun muassa Aino Aalto -lasit sekä Alvar Aallon Savoy-maljakko, eli Aalto-maljakko. Oiva Toikan Birds by Toikka -lasilintukokoelma on valmistettu 1960-luvulla, samoin kuin hänen Kastehelmi-sarjansa sekä Tapio Wirkkalan Ultima Thule -lasit.

Lasiastioiden lisäksi Iittala on laajentanut tuotantoaan myös keramiikkaan ja metalliin. Tästä esimerkkinä on esimerkiksi Kaj Franckin keraaminen Teema-astiasto tai Timo Sarpanevan valurautainen Sarpaneva-pata.

Iittala on siis kautta historiansa toteuttanut kestävää ja kaunista suomalaista muotoilua ja onkin yksi suomalaisten kotien tutuimpia tuotemerkkejä.

Kärkkäisen verkkokaupassa on koottuna kaikki keskeisimmät ja suosituimmat Iittalan tuotteet. Voit siis tilata ajatonta suomalaista muotoilua suoraan kotiisi.