Talo mustanaan tarjouksia

Syksyllä vietetään Black Fridayta, joka on suomalaisittain Musta perjantai. Black Friday on vilkas kauppapäivä, joka on täynnä tarjouksia. Se on alkuaan lähtöisin Yhdysvalloista, ja sitä vietetään marraskuun neljäntenä perjantaina.

Koska Black Friday on niin lähellä joulua, siitä pidetään usein myös joulusesongin aloituspäivänä. Black Fridayn rinnalla puhutaan myös Black Weekendistä, sillä alennusmyynnit kestävät usein koko viikonlopun.

Black Friday on lähtöisin 1960-luvulta, jolloin kauppojen kokonaismyynti nousi Yhdysvalloissa kiitospäivän ja sitä seuraavien pyhien aikana. Tuohon aikaan vielä yritysten kirjanpito tehtiin käsin paperille. Paperille merkittiin mustalla tuotot ja punaisella tappiot. Juuri ennen marraskuun lopun juhlapyhiä alkoi kaupoille tulla tappioiden sijasta tuottoja, jolloin kaikki numerot kirjanpitoon alettiin kirjata mustalla. Tästä Black Friday on saanut nimensä.

Black Friday on levinnyt Yhdysvalloista kansainväliseksi alennusmyyntipäiväksi, jolloin kaupat myyvät tuotteitaan alennetuin hinnoin. Black Friday on siis huikea ostospäivä, ja monelle shoppailijalle vielä loistava alku jouluostoksien tekoon.

Jotkut kaupat jatkavat alennusmyyntejä koko seuraavan viikonlopun ylitse. Ja viikonlopun jälkeen koittaakin sitten Cyber Monday, eli Cyber-maanantai, jolloin useat kaupat myyvät Black Fridaylta jääneet alennustuotteet ulosheittohinnoin.

Kiinnostavatko sinua hurjat alennusmyynnit? Tsekkaa verkkokauppamme huikeat Black Friday -tarjoukset kampanjan avauduttua verkkokaupassa!